wróć do tematów forum

Achtung Achtung ! Pomysł na PUB w Reszlu

Komentarz

makrona 13-06-2020 godz 18:36

Pub w Reszlu a nie taki jak pod kasztanem u Sz P Stefana którego też cenie i szanuję ale taki z impetem . Jakąś muzyka live itd . Wiadomo Reszel to ciężki rynek ale chyba warto coś zrobić dla tubylców ;) co o tym sądzicie . Miejscówka jest i to dobra , klimatyczna . Alko , muzyka na żywo i oczywiście dobra atmosfera .

1.

Pomysł fajny,ciężki do zrealizowania.Tylko czy "tubylcy" będą zainteresowani takim pubem??

Mieszkaniec 2020-06-13 19:29:00

2.

mi to niepotrzebne ,nie ma prawa być takiego burdelu

BasiaP 2020-06-13 20:06:02

3.

Młody? Weź ty się w końcu za robotę!

SzPStefan 2020-06-13 20:33:41

4.

Dobry pomysł tylko że będziesz musiał wyeliminować z lokalu narkotyki i mocny alkochol inaczej będzie speluna ,miejsce na spotkania dla młodzieży w swoim gronie ,tego brakuje reszelakom

Halina 2020-06-14 15:34:46

5.

komuś pod oknem ma to być ? pod swoim zrób tą melinę

helcia 2020-06-14 15:41:49

6.

Oby było piwko z wkładeczką jak u feniKa

poinformowanyReszel 2020-06-15 11:26:12

7.

Jest dobry lokal , jest budżet, pomysł też . Tylko jak zwykle ludzie krytykują itd . Narzekajcie dalej że nic nie ma , a kiedy jest ktoś kto chce coś zrobić to już źle . Gratuluję wam

CharlieArms 2020-06-17 19:20:22

8.

Gosciu no ale co ty z czym porownujesz? Mordochlajnie z komunikacja miejska? z kinem? teatrem? Tu nie chodzi o to ze jest ktos co chce cos zrobic od tak, tylko chce cos zrobic by kase ciagnac. Nie chodzi o ludzi tylko o wlasna kieszen! Sami materialisci w tych czasach :( Czlowiek schodzi na drugi plan, tylko pogratulowac bezczelonsci!

hanianiania 2020-06-17 22:38:29

9.

Sz P Hanianiania . Nie zrozumiała Pani przekazu . Zamiast siedzieć na czterech literach z nadzieją że nasz Wódz znów coś nam sypnie z kieszeni ciężko pracujących , proponuje Pani żeby wzięła Pani swój los w swoje ręce . Nie żądajmy rzeczy niemożliwych . Kolej w Reszlu? A komu to potrzebne ? Żeby zrobić projekt , architekci , same materiały i ogólnie potrzeba budowania kolei należałoby wydać kilkadziesiąt milionów złotych. To jest NIEREALNE . Teatr w Reszlu ? Zostawiam bez komentarza . W latach świetności Reszel miał kino , i co ? Kto do niego chodził ? W erze Netflixa i internetu ? Trzeba bardxiej realnie patrzeć na rzeczywistość . Pozdrawiam

CharlieArms 2020-06-18 16:36:43

10.

Charlie realnie patrzy na rzeczywistość. W Węgorzewie przywracać będą kolej, a tu z góry się nie da bo Pan Charlie zna realia na poziomie netflixa na którym nic ciekawego nie ma do oglądania i którego biblioteka w porównianiu z tym co oferują w stanach to kropla w morzu. No, ale przecież Charlie to znawca, wie że to co zagraniczne najlepsze i z tego powodu ma amerykansky nick! Młody to ty sobie siedź w domu, niech ci rodzice opłacą na rok z góry netflixa i net i oglądaj! Inni widocznie wolą coś normalnego. Pkp czy pks też nie musisz chcieć, bo jeżeli rodzice ci jeszcze nie kupili to pewnie kupia jakieś cztery kółka jak zdasz prawko i też nie będziesz musiał wymagać, tylko będziesz żył jak "młody bóg" za kasiorkę rodziców. Inni widocznie wolą mieć wybór, by nie tylko jeździć zawsze i wszędzie autem ale również mieć możliwość swobodnej jazdy autobusem do Olsztyna jak i pociągiem. Tak więc młody nie dyskutuj jak nie wiesz. Włącz netflixa, weź paczkę czipsów, cukierków, bądź pianek i mykaj na seans.

2020-06-18 21:00:23

11.

No gdzie tu porównywać Węgorzewo do Reszla ? W Reszlu PKS może przywrócą żeby jeździły w pol puste autobusy . To nie jest opłacalne .niby jest połączenie PKP z Ketrzynem czy Satopami to gdzie tu sens łączenia kolei z Reszel? Rodzice nauczyli mnie pracować i samemu zarabiać na własne potrzeby .Ciezko pracowałem żeby odłożyć i teraz mam zamiar zainwestować . Zapewniam że jestem po trzydziestce i tak ,realnie patrzę na świat . Chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie koszta ponosi kino . Ilu widzów tygodniowo potrzebnych jest , żeby wyjść na zero a co dopiero zarobić . Netflix ok , syf i też z tego nie korzystam ale jest o wiele tańczę niż kino i zawsze jest to jakaś alternatywa, stąd porównanie . Może nasz Wodz połączy Reszel z " reszta świata " .

CharlieArms 2020-06-19 10:05:27

12.

Prawda jest taka, że co racja to racja. O ile kino czy teatr, to trochę za daleki horyzont. o tyle pkp powinno się jak najbardziej przywrócić. Wiadomo, że miasteczkom w koło by to nie pasowało, bo taka nitka nie tylko pomogłaby Reszlowi, ale i byc może przyczyniła się do tego by większość pociągów przelotowych z czasem nie leciała dookoła po okręgu, tylko w linii prostej Olsztyn - Kętrzyn i proszę mi wierzyć, że miasto i mieszkańcy na tej reaktywowanej infrastrukturze tylko by zyskali.

biznesmenzolsztyna 2020-06-19 11:30:23

13.

Biznesmenzolsztyna : zgadzam się z Panem jednak wielomilionowa inwestycja w Reszlu jest wątpliwa . Życzę Reezlowi jak najlepiej jednak wątpliwe jest żeby PKP w miasteczku wypaliła . PKS jak najbardziej bo tego połączenia z Olsztynem bardzo brakuje . Pozdrawiam

CharlieArms 2020-06-19 11:54:15

14.

Jestem za przywroceniem kolejowego polaczenia. Ma Pan racje ze gdyby udalo sie pozyskac przez naszych rzadzacych dofinansowanie czy cos w ten desen to ta kolej bylaby nawet i lepsza od pksow. Patrzylem na mape i fakt ze w linii prostej jestesmy na trasie Olsztyn Ketrzyn wiec jezeli kladliby nowe torowiska i nowa infrastrukture to na bank wszystkie glowne sklady tedy by puszczali bo nowa infrastruktura i krotsza droga wiec i szybciej i mniejsze koszty. Dzieki kolei zyskalibysmy polaczenie tak naprawde z calym krajem bo z Olsztyna to praktycznie wszedzie da sie dotrzec.

michcio 2020-06-19 13:12:10

15.

jestem za koleja

Szybkilopez 2020-06-19 17:49:22

Komentarz

wróć do tematów forum

Jak dobrać pojemnik na ręczniki papierowe do biura, szkoły lub restauracji?

Wybór odpowiedniego podajnika na ręczniki papierowe może zdawać się prosty, ale jest kluczowy dla zapewnienia komfortu i efektywności w Twojej przestrzeni. Rozważając dostępne opcje, uwzględnij przede wszystkim swoje specyficzne potrzeby i wymagania użytkowników. W jaki sposób wybrać idealne rozwiązanie dla biura, szkoły czy restauracji?

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble