no-one 02-12-2010 godz 16:19
..."podziękować" za nieodśnieżone chodniki i drogę w kierunku Kętrzyna (do granicy z gminą Kętrzyn) ?
1.
I obsadzenie 6 ludzi z robót interwencyjnych po to, by odśnieżali pseudo fontannę i plac przy niej. Czy to jest strategiczne miejsce w Reszlu zaraz po placu wokół budynku ratusza?
szymas 2010-12-02 17:10:11
2.
Skargę na nieodśnieżone drogi wojewódzkie najlepiej wnieść do wojewody, drogi powiatowe do starosty a gminnych jest w Reszlu tak mało, że nawet nie ma na co narzekać. Pracownicy interwencyjnie odśnieżają tereny gminne (takie jak plac przy fontannie i wokół ratusza, nie wliczając chodnika przy jezdni, bo to jest część drogi wojewódzkiej lub powiatowej). Dowiedz się "szymas" do kogo należą Twoje miejsca strategiczne i kto odpowiada za ich utrzymanie i wtedy się wypowiedz.
Jaaaaa 2010-12-02 17:53:54
3.
Nie przesadzajcie ludzie dziś naprawdę odsnieżali.Niestety nie ma ludzi, a maszyny nie nadążały.Tak jest wszędzie. to tak jak byśmy mieli pretensje do śniegu ,że pada.
reszelos 2010-12-02 18:46:52
4.
Miałem dziś wątpliwą przyjemność iść ulicą Słowiańską, tam nie było praktycznie nic odśnieżone. Maszyny nie nadążały? Dziwne, bo ja np. żadnej maszyny w póĽnych godzinach popołudniowych nie widziałem (za to sporą warstwę śniegu na jezdni). Reszelos, "wszędzie" jest tak, że ciężki sprzęt przy takich opadach jeĽdzi tak często jak się da.
no-one 2010-12-02 19:02:58
5.
Czekałem tylko na taki temat, w całej Polsce zasypane ulice i chodniki, ale oczywiście w Reszlu szukanie winnych. Opanujcie się nieco, jak to Bareja ujął w Misiu: Jak jest zima to musi by zimno.
solid_strikes_again 2010-12-02 21:32:34
6.
Solid, ja nie mam pretensji do zimy (nota bene mamy jeszcze jesień), że jest zimno, śnieg pada itp., tylko do tego, że ktoś za to odśnieżanie jest odpowiedzialny, zgadza się?
no-one 2010-12-03 18:00:53
7.
Obowiązek odśnieżania chodników mają właściciele nieruchomości przyległych do chodników:)Egzekwowanie tego obowiązku należy do zadań straży miejskiej.
remek 2010-12-04 09:53:32
8.
No one, masz rację, ale popatrz na kraj, nie takie miasta i drogi jak tu zostały zasypane, samorządy przekazały potężne środki a walkę z zimą Dlatego uważam, że nie ma co szukać winnych na siłę, to trudna sytuacja po prostu
solid_strikes_again 2010-12-04 20:23:00

Wozidła marki Thwaites od lat cieszą się świetną opinią na budowach - są zwrotne, solidne i dobrze znoszą intensywną eksploatację. Ale nawet najlepsza maszyna potrzebuje regularnej obsługi. Dobór odpowiednich filtrów, pasków oraz olejów to coś, co realnie wpływa na żywotność sprzętu, jego osiągi i… spokój operatora. Poniżej krok po kroku wyjaśniamy, jak podejść do tematu rozsądnie.
wiecej...Reklama