Asia 10-02-2021 godz 14:04
Witam. Ile mniej więcej wychodzi wam za ogrzewanie miejskie? Jest to moja pierwsza zima na nowym mieszkaniu (wynajmowane Ok 50m2) i zastanawia mnie czy też płacicie tak dużo.. za styczeń wyszło mi 500zł. Mam 4 grzejniki z czego jeden wcale nie włączony, drugi odkręcony cały czas na „2” a kolejne dwa odkręcane właściwie tylko na wieczór.
1.
Proponowała bym nie zakręcać tych dwóch grzejników gdyż wtedy więcej pobierają ciepła bo wychładza się w mieszkaniu i one muszą nagrzać do tego stopnia co jest termostat ustawiony. Mam 38 M2 i płace koło 200 zł w mieszkaniu 22 stopnie ustawiony termostat na 2i 2 kreski dwa grzejniki trzeci wyłączony
Reszel 2021-02-10 18:15:42
2.
Lepiej gdy założysz sobie ogrzewanie gazowe ale własne,będziesz płacił tylko za faktyczne zużycie a nie dodatkowe opłaty za czyjeś interesy
Halina 2021-02-11 13:30:00

Wybór odpowiedniego stroju motocyklowego to jedna z najważniejszych decyzji, przed którą staje każdy motocyklista. Dobrze dobrana odzież wpływa nie tylko na komfort jazdy, ale przede wszystkim na bezpieczeństwo podczas codziennego użytkowania motocykla. Najczęściej pojawiający się dylemat dotyczy wyboru pomiędzy odzieżą tekstylną a skórzaną. Oba rozwiązania mają swoje zalety i ograniczenia, dlatego przed zakupem warto dokładnie przeanalizować własne potrzeby oraz styl jazdy. To, co sprawdzi się podczas sportowej jazdy, nie zawsze będzie najlepszym wyborem do codziennych dojazdów po mieście lub turystyki motocyklowej.
wiecej...Reklama