dzisiaj nie napisano posta1667. co sądzicie o wynikach Orląt-chyba czas na zmiany na ławce, nieprawdaż? Poprzedniego trenera krzykacze już dawno by pogonili...
odpowiedz1. będą zmiany w następnym sezonie mają kupić kake i ronaldinho , a sponsorem ma być bill gates i ekatraklasa jest nasza.
2. Przydały by się zmiany.
3. jakie zmiany???????????niech wezma dzieci z podwórka ale niech wybiorą tych co nie wiedzą co to piłka nożna
4. Jakby klub szukał zawodników to by znalazł bo naprawde wielu moze by chcialo grac,ale nikt ich nie szuka,nie pyta i tak dalej..................
5. hehe klub by dużo chciał a w zarządzie są osoby które nie wiedzą kto w orlętach gra
6. Orlęta mnie nie chcą,,Leo mnie też nie chciał.. ehh ;((
7. Jest wiele osób które mogłyby grać,ale przecież Trenerzy i tak dalej są od tego,przecież ja szukać i zachęcać tych ludzi nie będe aby chodzili na treningi i grali,ci którzy nie chodzą na treningi dam sobie ręke uciąć ze jakby ich zebrać to by wygrali z pierwszą 11 Orlęciaków....
8. własnie to jest bez sensu,trener wystawia ciagle tych samych<mowa o seniorach> a oni co grają ? nic,zamiast dać szanse mlodszym. Ale trener co ? w czasie meczu jedna zmiana max i jak zawsze ten sam zawodnik wchodzacy ;]
9. Cienko śpiewacie, macie najlepszego trenera w Polsce.Uszanujcie to.Trener sam nic nie zrobi jak mu nie będzie pomagał zarząd i gmina.
10. Orły do boju.Niech żyje trener.Powodzenia.Jeszcze przyjdą dobre czasy dla piłki nożnej.Zamiast krytykować niech każdy coś zrobi w kierunku pomocy naszym Orłom.Jeżeli władze zobaczą, że Kibice widzą ich bierność to może w końcu coś zrobią.Niech każdy Kibic zrobi coś dla swoich Orłów i zamiast krytyki przyniesie im wsparcie.Tylko tak można zbudować drużynę.
11. Tak jasne,zara ją zbudujesz. ZERO GRANIA,ZERO KIBICOWANIA. Gdyby zarząd zaimował się niech ja to tak powiem po fachowemu SKAUTINGIEM i pytał dobrze grających chłopaków co i jak to kiedy wytrenuje się dobrą drużynę wtedy w Reszlu piłka może znów odżyć jak kiedyś to było.
12. Próba zmian już była ,był młody obiecujący trener który obecnie osiąga dobre wyniki w Granicy Kętrzyn.W "granicy" zdobył uznanie a w Reszlu no cóż beton i beton.Może to była szansa nie wiem, aż takim znawcą nie jestem. Ps "Kibic"jak według Ciebe pomóc orłom proszę o konkret ! Chyba nie chodzi Ci o płacenie 4 zł za wypicie piwka w śród wspaniałych kibiców.
13. O jakim SKAUTINGU marzycie? Czasy gdy w Orlętach grała armia zaciężna już dawno minęły. Obecnie klub utrzymuje się tylko i wyłącznie ze środków z budżetu Gminy, składek członkowskich i dobrowolnych wpłat kilku osób. W ostatnich dniach KRS w Olsztynie zaakceptował nowy statut klubu i nową nazwę. Obecna nazwa to Reszelski Klub Sportowy Orlęta-Rema Reszel, a statut umożliwia przekształcenie klubu w organizację pożytku publicznego i pozyskiwanie środków z tzw. 1%. A wracając do drużyny to zespół seniorów tworzą zawodnicy, którzy chcą reprezentować barwy Orląt i grają dla przyjemności. Nikt, kto chciałby pobiegać za piłką nie ma zamkniętej drogi. Ale czasy mamy brutalne, młodzi zawodnicy po ukończeniu szkoły wyjeżdżają z Reszla na studia lub w poszukiwaniu pracy (można tu wymienić kilkanaście nazwisk)i w seniorach grają coraz młodsi, a to przekłada się również na wyniki juniorów w lidze wojewódzkiej. Reasumując, klub jest obecnie w bardzo trudnym położeniu ekonomicznym, trochę lepszym organizacyjnym i potrzebuje wsparcia i twórczej krytyki a nie bezsensownych wymysłów i komentarzy osób nieznających realiów.
14. Każdy zna realia,i wie,że kiedyś Orły grały w III lidze czy w PP z dobrymi wynikami,ale myśle,że i tak i tak nie spadniemy,a trzeba szukać młodzieży i dawać im więcej szans,a nie angażować starszych zawodników z innych klubów, młodzi z polotem dali by rade w okręgówce,ale należy na nich stawiać. Przecież nie musi być Juniorów starszych w lidze wojewódzkiej,bo to dodatkowe wydatki,a należy im dawać szansę w Seniorach. i więcej osób gra sobie aby tylko na podwórku niż iść na trening i cieszyć się grą w piłkę,bo na treningu nie nauczysz się techniki tak jak na podwórku.
15. zawodników dobrych mamy wystarczy przyjść na trening myślę że jaka postawa trenera taka postawa drużyny ;) czasy się zmieniają piłka idzie do przodu może trener zapomniał o tym? teraz taktyka jest najważniejsza a nie piłka do przodu i biegnij
16. Gadanie że w Reszlu znalazłoby się 11 takich osób które ograją Orlęta jest śmieszne bo mogę postawić na to cały majątek że takich osób tu nie znajdziesz. Należy zrozumieć że klub z takiego małego miasta jak reszel boryka się z masą problemów. Przykładem może być choćby emigrowanie młodzieży do większych miast. Obecnie w drużynie Orląt gra wiele młodych zdolnych chłopaków ale część z nich zagra jeszcze 1 sezon góra 2 i o piłce zapomni bo pójdzie na studia czy wyjedzie za chlebem z Reszla. W ciągu 3 ostatnich lat przez Orlęta przewinęło się z 40 osób. Problemem jest stabilizacja składu. Nie wiadomo czy w przyszłym sezonie nie będzie trzeba wymienić nawet 5 zawodników. Klub ratuje się transferami z innych zespołów Biskupiec czy Kętrzyn. Fakt jest że transfery nie koniecznie w znaczący sposób wpływają na zespół ale w klubie gdzie grają amatorzy za darmo nigdy nie będzie osiągał takich wyników jak tam gdzie jakiś pieniądz krąży między zawodnikami. Proste.
17. Więc trzeba by było zorganizować mecz Orlęta Reszel - Reprezentacja Reszla. i tyle......................
Portal informuje, że nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.