Statixxx 12-08-2025 godz 12:35
Chodzą pogłoski, że chcą parkometry w Reszlu postawić w centrum. Ktoś coś słyszał? Co Wy na to?
1.
Tak już to wiemy , pieniędzy gminie brakuje i chcą się dorobić ? Hm czego to nie wymyślą
2025-08-12 17:49:11
2.
Bardzo dobry pomysł. Ludzie przestaną stawiać samochody na cały dzień w okresie turystycznym. Każdy chce rozwoju w tym turystycznego, a jak już przyjeżdżają ci turyści to nie mają gdzie zaparkować. Większość miast ma wprowadzone płatne parkowania w centrum miasta, więc aż dziwi, że tu dopiero teraz :)
Małpka 2025-08-12 20:56:45
3.
Ja proponuję żeby małpka juz nic nie pisał bo tych bzdur jego nie da się czytać
katolik 2025-08-13 05:51:50
4.
Reszelska milicja juz zaciera rece. Nowy powod karmienia wiejskiej zawisci i wypychania kieszeni mandatami na biednych mieszkancach w skoku po mleko :D
Chuyec 2025-08-13 10:08:11
5.
Wreszcie ktoś wpadł na genialny pomysł, żeby skończyć z darmowym zajmowaniem miejsc przez cały dzień. Jeśli kogoś boli parkometr, to może po prostu zostawi auto w garażu i przyjdzie pieszo – będzie zdrowiej dla niego i dla miasta.
Krzysiek_92 2025-08-13 13:39:38
6.
A RADNI BĘDĄ MIELI SPECJALNE DARMOWE POSTOJE W CENTRUM. HA HA.
beata 2025-08-13 15:01:51
7.
Katolik już cenzurę zaczyna. W jego mniemaniu jak ktoś nie ma takiego samego zdania jak on, to się nie można odzywać :). Parkometry są najlepszym pomysłem na zatłoczone centra miast i w Reszlu też będą tego efekty. Myślę, że ani radni, ani urzędnicy nie będą mieli przywilejów i może zrobią pół godziny za darmo, żeby można było po mleko wyskoczyć z pominięciem obgadania połowy miasta :)
Małpka 2025-08-13 21:41:32
8.
Malpka, tylko ciekawe jak to zweryfikuja. To w koncu trzeba pare ruchow nogami wykonac. No chyba, ze beda z auta przez szybe rozkazywac wyciagniecie biletu.
Chuyec 2025-08-13 22:05:09
9.
I Janusze biznesu, którym będzie szkoda wydać parę miedzi na parking, będę parkować pod czyimiś domami w okolicznych ulicach. I wracając z pracy czy zakup nie będę miał gdzie zaparkować, bo np Sienkiewicza, Krótka, Reymonta czy Słowackiego będzie zawalona autami.
x-man 2025-08-14 10:52:34
10.
Dlatego trzeba strefę płatnego parkowania rozszerzyć o ulice Sienkiewicza, Krótką, Reymonta czy Słowackiego a mieszkańcom dać tani abonament roczny np 60 zł, ważny tylko na ich ulicę. Wtedy problem z „uciekającymi” kierowcami nie przeniesie się pod nasze okna.
Krzysiek_92 2025-08-14 13:22:39
11.
No tak niech jeszcze mieszkańcy płacą abonament żeby postawić samochód nowy z tym lewym to naprawdę doprowadzi Cię do bankructwa ale mieszkańców
katolik 2025-08-14 16:48:08
12.
to wyprowadź się z centrum miasta to nie będziesz płacić abonamentu
Krzysiek_92 2025-08-19 11:02:47
13.
Głupców nie sieją
katolik 2025-08-19 17:54:52
14.
Małpka to sobie auto pod szpitalem zostawi a innym udziela rad .Jakoś Jej działań nie widać oprócz gadania.Broni władzy czyli siebie.Wreszcie udało się dostać do władzy to musi to wykorzystać.Zaczyna to już być nie smaczne.
Edi 2025-08-23 21:21:54
15.
Edi, muszę Ciebie rozczarować. Ja nie mam problemu z podpisywaniem wpisów swoim imieniem, tak żeby nie było wątpliwości, że to ja napisałam :). Puki tutaj pracuję, to będę stawiała samochód - dla nieznających topografii teren przed szpitalikiem należy do szpitalika, więc to zarząd tego miejsca decyduje co na nim można robić. Na szczęście mieszkańcy mojego okręgu wyborczego jednak czasem widzą co robię, Ty Edi nie musisz :). Nie muszę bronić ani aktualnej władzy (potrafi to zrobić sama), ani siebie, gdyż nie mam przed kim :). I na marginesie, cóż jeżeli Tobie Edi się wydaje, że zostanie radnym/radną to jest dostanie się do władzy, to tak jak z typowaniem Małpki i mojej osoby jesteś w ogromnym błędzie, jestem tu gdyż część wyborców tak zdecydowała, osobiście mam na tyle poukładane życie, że nie muszę siebie jeszcze budować takową funkcją :). Małpka, bez względu na to kim jesteś zapraszam na obiad w miejsce, które sama/sam wybierzesz - kontakt na fb :). Dawno nie czytałam tekstów w zbliżonym do mojego stylu, więc chętnie porozmawiam z kimś, kto jeszcze potrafi realnie patrzeć na to co się dzieje. Pozdarwiam wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam do uczestnictwa w posiedzeniach komisji i sesjach :)
Katarzyna ¦limak-Du 2025-08-27 13:46:46
16.
Zaraz startuje transmisja z obrad rady gminy.Będzie można zobaczyć, kto z "umiechniętych" będzie gardłował, za dobiciem Pelcowizny i kilku reszelskich sklepikarzy na rzecz Biedy, czy innego korpo.
luty 2025-08-27 15:50:42
Zmiana właściciela mieszkania, domu bądź działki wymaga dopełnienia formalności w urzędzie miasta lub gminy. Co ważne, dokumenty muszą złożyć obie strony – zarówno sprzedawca, jak i nowy nabywca nieruchomości. Należy o tym pamiętać, ponieważ ustawowy termin to tylko 2 tygodnie.
wiecej...Reklama