wróć do tematów forum

Pelcowizna, parking

Komentarz

klient 03-08-2021 godz 12:06

Cześć, zastanawiam się, jak klienci pelcowizny oceniają miejsca do parkowania podczas zakupow? Mozna parkowac tylko przed sklepem, z tylu jest zakaz i kierownik wydzwania na policje jak postawi sie samochod. Odstrasza klientow i stolujacych sie w rycerskiej. W srodku dnia na rynku nie da sie zaparkowac, a z tyłu sklepu strach, bo bedzie mandat. Moze sklep powinien zrobic parking tam gdzie trawnik za sklepem? Bo niedługo nikt nie bedzie robil tam zakupów

1.

Nowy kierownik Pelcowizny to gbur i prostak. Sklep traci dużo klientów...

Aśka 2021-08-03 14:45:24

2.

Ostatnio byla awaria systemu i nie mozna bylo placic karta, kierownik nie wysilil sie nawet, zeby powiadomic o tym klientów, wystarczylo wywiesic kartke, ale wiadomo ze ludzie poszliby gdzie indziej, a to dla niego strata, bo i tak juz malo kto tam chodzi. A z tym parkingiem smiech, sam dzwoni na policje. Dziwne ze dalej jest na tym stanowisku.

mala80 2021-08-03 15:04:46

3.

No fakt problem z parkowaniem jest i to duży , ale z tego co sie orientuje nie tylko jemu przeszkadzają auta .

Rafal 2021-08-03 15:43:04

4.

Z tego co wiem to pani M.K wydzwania na policję że z tyłu sklepu stoją samochody a nie kierownik sklepu

Nieinteresujsie 2021-08-03 17:47:43

5.

A jakim prawem dostawcy towaru tarasują CAŁKOWICIE przejazd ulicy Spichrzowa która jest jednokierunkowa...na prosbę o mozliwosc przejazdu rozkładają ręce i sugerują bezradnosc czego konsekwencją jest zawracanie się pojazdów i narażanie ludzi na potrącenia pieszych...kierownik sklepu nie widzi problemu!

ewela81 2021-08-04 12:13:34

6.

Jeżeli chodzi o przejazd ulicą Spichrzowa to również się przyłącze. Duży problem, stoją dostawcze samochody, codziennie rano jeżdżę do pracy, w roku szkolnym wożę dziecko do szkoły i wiecznie nie można przejechać. Ostatnio to zawracam bo stanął jeden duży dostawczy i mniejszy Kangoo....nie powinno być tak że market zamyka ulicę bo ma dostawę.

Emilka 2021-08-04 12:49:40

7.

Oczywiście dostawcze to się zgodze , ale ulica nie jest po to aby biegaly po niej dzieci , a tak właśnie robią . skoro my nie możemy parkować autem nawet na minutę po to aby np wejść do sklepu to dlaczego dzieci mogą biegać po ulicy skoro są plece zabaw ? Ja pewnego razu zostałam zatrzymana przez pewną Panią abym patrzała czy dzieci nie wybiegają na ulice skoro juz tą ulicą muszę jechać a jechałam 20 na godzinę .

MAR 2021-08-04 13:13:22

8.

Do MAR Nie bronie nikogo ale to jest podwórko tych dzieci . Czy kiedy byłeś maly to bawiłeś się, jeździłeś na rowerze tylko na placu zabaw ? No prosba . Co do ulicy spichrzowej i rozladunku towaru to samochody dostawcze maja tam prawo zrzucac towar jako pojazdy zaopatrzeniowe , niestety . Trzeba objezdzac ratusz i tyle .

kuba 2021-08-04 14:49:27

9.

Jasne wszyscy sie tak bawiliśmy ale rodzice zwracali na nas uwagę i nie zatrzymywali aut , i nie wyzywali wulgarnie kierowców tylko ze względu na to , że w każdej chwili może wyskoczyć dziecko na jezdnię. dzieci mogą bawić się chociażby na placu który tam jest ewentualnie koło rynku tez jest spory plac a nie na środku ulicy , ulica służy dla aut my chodnikami jeździć nie możemy . Skoro są wypuszczane same na miasto czy na plac koło biedronki to koło rynku również mogą iść i sie pobawić . ja wiem że to tylko dzieci ale trochę rozsądku ze strony rodziców powinno być .

MAR 2021-08-04 15:01:04

10.

Dokładnie tak rodzice dzieci z ulicy spichrzowej puszczają dzieci w samopas a sami siedzą przed domem i popijają alkohol łącznie z M.K która jest bardzo schorowana a po piwo lata jak szesnastka broń boże przejść albo przejechać przez tą ulice bo majka wymyśla niestworzone historie

Nieinteresujsie 2021-08-04 15:11:52

11.

Owszem , ale nie wszyscy rodzice chociażby ze względu na to , że nie wszystkie dzieci widać na ulicy . a z zaparkowaniem faktycznie mamy problem .

Emil 2021-08-04 16:10:52

12.

Do tych co się na znakach nie znają tam jest taki znak i to kierowca ma się do niego stosować mianowicie nie dość że informuje on o tym że piesi mają tam pierwszeństwo to jest definitywny zakaz parkowania aut więc skoro nie znacie co ten znak oznacza to naprawdę strach się bac

ja 2021-08-05 06:53:04

13.

W strefie zamieszkania nie ma definitywnego zakazu parkowania - parkować można wyłącznie w wyznaczonych miejscach. A że takich miejsc nie ma, to już inna sprawa.

Chlorek z baru 2021-08-05 11:23:07

14.

Mar.co do twojego komentarza to dzieci bawią się przed domem gdzie mają swoje podwórko a co do dzieci to ludzie i dzieci mają pierwszeństwo na tym odcinku ul.spichrzowej więc ty uważaj jak jeździsz bo jak będzie szło dziecko albo osobą starsza to musisz poczekać aż ci zejdzie z drogi a nie trąbić bo ci się na zakupy spieszy a co do placu na którym parkowane są samochodu to zaznaczam to nie jest parking tylko podwórko dzieci gdzie mogą się bawić ....

Rudy 2021-08-05 14:30:53

15.

Ja doskonale wiem jak tam jest bo pewna niemiła "Pani" która tam zamieszkuje i pilnuje ulicy mówiła mi ale bez przesady . dzieci mogą tam wszystko a auto nawet przejechać nie może bo odrazu wielki problem jest robiony .

MAR 2021-08-05 14:40:32

16.

To nie jest podwórko dla dzieci, tylko parking, gdyż w takim celu powstał, zanim się jeszcze dzieci tam pojawiły. I to jest to miesjce wyznaczone w strefie. Natomiast ruch pieszego i pierwszeństwo to jedno a wybieganie nagle na ulice to drugie. W przypadku wspomnianych dzieci w grę wchodzi to drugie plus gry i zabawy na ulicy.

xyz 2021-08-05 14:45:18

Komentarz

wróć do tematów forum

Tekstylia czy skóra — co lepiej sprawdza się na motocyklu?

Wybór odpowiedniego stroju motocyklowego to jedna z najważniejszych decyzji, przed którą staje każdy motocyklista. Dobrze dobrana odzież wpływa nie tylko na komfort jazdy, ale przede wszystkim na bezpieczeństwo podczas codziennego użytkowania motocykla. Najczęściej pojawiający się dylemat dotyczy wyboru pomiędzy odzieżą tekstylną a skórzaną. Oba rozwiązania mają swoje zalety i ograniczenia, dlatego przed zakupem warto dokładnie przeanalizować własne potrzeby oraz styl jazdy. To, co sprawdzi się podczas sportowej jazdy, nie zawsze będzie najlepszym wyborem do codziennych dojazdów po mieście lub turystyki motocyklowej.

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble