08-08-2025 godz 08:14
Czas na odwołanie osoby pogrązajacej Reszel w dlugach
1.
Popieram.
2025-08-08 08:41:32
2.
Również popieram, to co sie wyprawia jest karygodne.
Tusk 2025-08-08 13:52:51
3.
Burmistrz ma a wy nie macie biedaki i was d#py bolą co? Do roboty patusy a nie na mopsie całe życie hahahahahahahaha
2025-08-08 17:47:37
4.
A o jakim zadłużaniu Reszla autor pisze? Można prosić o bardziej konkretne informacje?
Małpka 2025-08-08 23:29:48
5.
Chętnie się podpiszę
katolik 2025-08-09 19:38:14
6.
Jak widać autor tematu nie wykazuje chęci do wskazania dokładniejszej informacji na temat zadłużania miasta, to może Katolik coś napisze w związku z chęcią podpisania wniosku :)
Małpka 2025-08-09 22:06:02
7.
A co burmistrz robi dobrego dla Reszla ? Co robi żeby był lepszy byt ? Jakie widzisz plusy od momentu gdy jest burmistrzem ? Ja też chętnie się podpisze
2025-08-10 09:29:04
8.
Obiecano cacanki przed a po w dd maglupim uśmiechem nadrabia
Ja 2025-08-10 21:30:45
9.
Przede wszystkim stara się zrobić wiele, aby w końcu Reszel przestał być zapomniany przez wyższe władze, ale tego nie zobaczycie tutaj na forum. Czasem warto posłuchać sesji, gdzie dokładnie jest omawiane co jest robine w tym kierunku. Stara się, aby Reszel był czystrzy i ładniejszy. Dni Reszla mieliście najlepsze od wielu lat i jest burmistrzem w pełnym etacie, a nie tylko do 15:00 :). Niestety osoby, które uważają, że wraz ze zmianą władzy już następnego dnia wszystko się zmieni o 180 stopni, nigdy nie będą zadowolone. I na marginesie, chyba ze dwa tygodnie temu właśnie na sesji była mowa o spłacie nienależnie wypłaconych pieniędzy dla Helpera przez poprzednie panującego, więc wiecie trochę trudno jest takim budżetem zarządzać, a do tego jeszcze kredyty, które były wzięte w poprzedniej kadencji - może warto czasem się bardziej doinformować, zanim się zacznie pisać o zadłużaniu. Pozdrawiam
Małpka 2025-08-10 22:19:28
10.
Mówił że pracuje po godzinach ? A ja często widzę jak w godzinach pracy wykonuje czynności które nie są związane z pracą . Lekceważy ludzi , prośby ludzi ... Lekceważy zdanie ludzi liczy się tylko on a ludzie są dla niego nikim. Ważne żeby na kącie się zgadzało
2025-08-11 07:42:05
11.
oj małpka małpka ,masz nie aktualne informacje z sesji, słabo słuchasz albo już ci się kici.Jesteś słabo doinformowany, a siejesz zamęt na forum, lepiej się dowiedz jaka jest prawda z Helperem,na której to sesji było mówione,a potem śmiało pisz.Skoro taki biedny nasz budżet to czemu wybiera się na dalekie delegacje,by wylecieć w świat za nasze pieniądze.
beata 2025-08-11 16:01:31
12.
Małpka, proponuję eksperyment społeczny: zróbmy wszystkim mieszkańcom gminy test na inteligencję, a temu obywatelowi lub obywatelce, którym test pójdzie jak najgorzej, dajmy do podpisu faktury płatne z gminnych pieniędzy, na huczną imprezę z okazji Dni Reszla... Myślę, że taki delikwent będzie w ciemno podpisywał wszystko co mu się podsunie, a impreza będzie tak wielka, wystawna, tak głośna, że będzie o niej pisał Newsweek i Le Figaro, a impreza będzie widoczna z kosmosu. Mniej więcej taki jest sukces, który opisałaś: wielka, rozrzutna impreza za gminne, czyli nasze pieniądze. Doprawdy wybitne osiągnięcie. Na marginesie: Małpka jakiego systemu kalendarzem się posługujesz? Bo według mojego kalendarza gregoriańskiego od wyborów samorządowych upłynął 1 rok i 4 miesiące, a u Ciebie tylko "następny dzień"?
rs 2025-08-11 19:14:17
13.
Rs bardzo mądre słowa . Brawo Ty . Nie jestem za naszym burmistrzem i chętnie podpisze petycje ale napisałeś bardzo mądrze
2025-08-11 20:39:36
14.
Jasne o Helperze mówi cała Polska ciekawe z jakiego powodu.wez mi to wytlumacz bo nie rozumiem, nie dorastam do twojego testu inteligencji.
niekumaty 2025-08-11 20:44:29
15.
To forum jest samo w sobie testem na inteligencję. Chociaż to nie z nią jest główny problem, bo to raczej kwestia wychowania. Można żyć biednie, skromnie i szczęśliwie, a jeśli to za mało to się na swój sukces pracuje. Człowiek nie ma czasu wtedy przezywac tego czy ktos ma pieniadze czy ich nie ma, bo ma cos takiego jak wlasne zycie. Jest burmistrz mlodszy, ktorego wiecej osob zna, ktory bywal w pubach i szambo wybija. Wasze referendum mozecie sobie wsadzic w buty, bedzie wam sie wygodniej chodzilo, nie bedziecie czuc dziur w podeszwie. Burmistrz zostal wybrany na kilka lat i tyle bedzie swoj urzad sprawowal. Polska poszla do przodu, miasta i spoleczenstwo sie rozwinely, ale w takich dziurach dalej wies rzadzi sie swoimi prawami. Czuc ten smrod.
Czajnik 2025-08-12 10:14:26
16.
Niektórym się wydaje, że jak władza nie siedzi za biurkiem to nie wykonuje swoich obowiązków - zapomniałam o tym, że to tak wygląda. I nadal brak jakichkolwiek konkretów - często odsłuchuję sesje i nie przypominam sobie, aby do rady wpłynęła skarga na gościa za działanie przeciwko ludziom, więc nadal proszę, jak zaczęliście pisać ogólnikowo w zarzutach to może je zacznijcie konktretyzować. Będzie się do czego odnieść. Tu padł zarzut zadłużania gminy i brak wskazania w jaki sposób to robi, teraz że lekceważy ludzi i się z nimi nie liczy to może warto napisać jakieś przykłady, albo chociaż skargę. "Beata" zament sieją takimi bzdurnymi wpisami, próbując podnieść swoje poczucie wartości, po często przegranych wyborach. Burmistrz wybiera się na delegacje, żeby własnie cokolwiek zmienić przyszłościowo w tej gminie, ale jak widać wyobraźnia części mieszkańcó zatrzymała się na etapie z góry będą sypali bez względu na jakiekolwiek starania. Niestety nie wszystko dziś się załatwia listownie czy telefonicznie :). "rs" zawsze macie się czego czepnąć. Przez poprzednie lata mieszkańcy krytykowali imprezy za brak atrakcji, a jak się takowe pojawiły, to teraz za to, że zozrzutnie. Społeczeństwu nigdy się nie dogodzi, szczególnie takiemu, ktremu od zawsze się należało, bez dawania od siebie. Poleczam każdemu objęcie funkcji, która zarządza ludźmi i majątkiem, a po kilku miesiącach możemy sobie wymienić spostrzeżenia :). "Czajnik" dobrze napisane :).
Małpka 2025-08-12 20:57:41
17.
Jak to nic nie robi..., a kto posadził w doniczkach przed urzędem takie piękne drzewka i jeszcze postawił bardzo intrygujcy kawałek rzeźby....
halina 2025-08-14 16:50:03
18.
No dobrze dużo burmistrz podróżuje w (delegacje) więc małpka powiedz co załatwił w Korei i w Brukseli i ile miasto kosztowała ta podróżuje nazwijmy delegacja
katolik 2025-08-15 14:41:46
19.
Katoliku - na efekty takich spotkań trzeba trochę poczekać, to nie jest tak, że jutro już wszystko będzie widoczne, ale fakt ciągle zapominam, że części społeczeństwa wydaje się, że wszystki jest na pstryknięcie :). Natomias pytanie o koszty takich delegajcji jako miszkaniec gminy Reszel masz prawo zadać w trybie dostępu do informacji publicznej, albo przyjść na sesję i nawet otrzymasz odpowiedź od razu :) - mnie osobiście jako podatnika takie wyjazdy ani nie dziwią, ani nie szokują, ale chętnie na odsłuchu sesji usłyszę zarówni pytanie jak i odpowiedź :) - i tak wiem, nie doczekam się takiej sytuacji, gdyż fajnie się piszę pod nickiem i z nazwiska nie chce się ujawiać jak się "szambo" wcześniej wylewało ;).
Małpka 2025-08-18 20:20:35
20.
Ciebie może nie szokują bezproduktywne wycieczki, ale mnie i wielu innych szokują. Każesz nam czekać, tylko na co? Minęła już 1/4 kadencji rady i burmistrza! Na co mamy jeszcze czekać? Naklepałeś mnóstwo komentarzy Ale nie odpowiedziałeś na ani jedno pytanie, nie rozwiałeś żadnych wątpliwości. Twoje komentarze to jedno wielkie pustosłowie"trzeba czekać""trzeba się do informować""Posłuchajcie sesji"," szambo". Ani jednego konkretu! Rób tak dalej. Ludzie będą pytali o efekty następnych wyjazdów a ty odpowiadaj: trzeba czekać. Będą pytali o inwestycje odpowiadaj: trzeba się do informować. Będą pytali o koszty, odpowiadaj szambo. Brawo ty! Jeśli twoją intencją byłaby ochrona władzy, to wziąłeś się za coś czego nie umiesz. Najbardziej Zabawne jest to, że nie dość że nie umiesz bronić tej władzy to ewidentnie Puszczają ci nerwy, bo ciśniesz na ujawnienie mojego nazwiska, samemu pisząc pod nickiem! No chyba, że się mylę a małpka to twoje prawdziwe nazwisko. W takim razie przepraszam. To jak mam do ciebie się zwracać? Panie małpo. Zanim coś napiszesz na forum to dwa razy pomyśl
katolik 2025-08-20 15:59:07
21.
Katoliku, może warto nauczyć się czytania ze zrozumieniem i odrobina powściągliwości w pomysłach. Ja nie bronię aktualnej władzy, jedynie wiem, że każdy m=potrzebuje trochę czasu na zrealizowanie planów i to nie jest kwestia kilku tygodni. Przypomnij sobie jak postępowała poprzednia, gdy inwestycje były robione w ostatnim roku kadencji, a wcześniej masa mieszkańców narzekała, że przez trzy, cztry lata, że są olewani. To tylko tyle. Z tego co się orientuję, to kilka tematów jednak załatwił chociażby poprawę nawierzchni asfaltowej na drodze wojewódzkiej w kierunku łężan - owczem jest to tylko część drogi, ale już jest lepiej. Załatwił środki na dokończenie tematu asfaltu w Klewnie, gdyż wcześniej wniosek był na odległym miejscu listy rezerwowej, dlaczego zapytaj poprzednich radnych :). Ja nie piszę w komentarzach niczego złego i nie próbuję uzyskać informacji bez ujawniania się, więc nie wiem dlaczego uważasz, że próbuję wyciągnąć od Ciebie Twoje nazwisko? Mnie osobiście mało to interesuje kim jesteś w realu, ale tak zainteresowana osoba, raczej nie powinna mieć problemu z osobistym pozyskiwaniem informacji, chybaże obawiasz się o stanowisko, utratę sympatii burmistraz, bądź innych osób z jego kręgu, a może o utratę jakiś innych przywilejów :). Jest też kilka wniosków złożonych o dofinansowania różnych działań i czekają na rozpatrzenie w odpowiednich instytucjach. Wyjazd do Korei i Burkseli był w ramach uczestnictwa Reszla w Cittaslow, gdzie do 2010 roku mieliśmy wysoką pozycję jako pierwsze polskie miasto w tej organizacji. A później oddaliśmy przewodnictwo chyba na rzecz Lidzbarka, dlaczego? Bo komuś się wydawało, że to jest niepotrzebne :). Teraz chyba są próby odbudowania naszej pozycji w organizacji, na którą pojawiły się spore pieniądze, a to jest szansa dla tego miasta.
Małpka 2025-08-21 21:49:40
22.
Oj małpka ,małpka za mało masz wiedzy i kompetencji by pisać na forum i wypowiadać się na temat pracy samorządu, gdzieś coś usłyszysz ,ktoś coś głupiego klepnie, a ty lecisz do kompa i głupoty wypisujesz,lepiej zmień temat i samorządem się nie zajmuj.
miś 2025-08-27 10:29:19
23.
Obserwuję Burmistrza od początku jego wyboru i powiem szczerze nie podoba mi się jego działanie ani jego radnych.Od początku urzędowania pieniądze idą na wszystko tylko nie ma poprawę warunków mieszkanców Reszla.Nie wiosek ani innych gmin tylko Reszla.Upada zakład pracy a nasza wiedza udaje że jest wszystko w porządku,upadają sklepy i też ok ,brak pracy dla mieszkańców co tam jakoś to będzie tylko że to jest działanie na szkodę naszego miasta.Gdyby Burmistrz myslał to by wiedział że daleko nie zajdzie takim rządzeniem,mamy dość tego marazmu bo wszystko upada i co dalej?Co dalej burmistrzu jak wyżywimy rodziny gdy bieda coraz bardziej wyłazi,nie dbasz o budowanie mieszkań nie dbasz o miejsca pracy grunt że ty i twoja rodzinką porozstawiana na stanowiskach,przeczysz swoim postulatom pozwalasz na plotki w urzędzie zamiast konkretów ,pieniądze na ogrzewanie mieszkańców poszły na drogę zastępczyni ot taka drobnostka ,sobie podwyżki diet nam podwyżki opłat ,czas leci rozliczymy ,pokażemy pogonimy z urzędu,wystarczy że premier leń a Burmistrz dalej głupka rżnie.
2025-08-28 20:52:33
Zmiana właściciela mieszkania, domu bądź działki wymaga dopełnienia formalności w urzędzie miasta lub gminy. Co ważne, dokumenty muszą złożyć obie strony – zarówno sprzedawca, jak i nowy nabywca nieruchomości. Należy o tym pamiętać, ponieważ ustawowy termin to tylko 2 tygodnie.
wiecej...Reklama