Karol 11-12-2008 godz 19:01
Jaką pożywkę maja ci niedorozwinięci konfidenci? Polotkują, nagadują i podpier****ją ludzi którzy chcą po prostu żyć. Patrzcie na siebie i na swoich bliskich a nie robicie problemy ludziom. Uważajcie żeby sobie nie przydepnąć swoich długich języków bo się poprzewracacie "dobre dusze"
1.
tak racja jest ich trochę w naszym mieście - i trzeba coś z tym zrobić ale co jak są na bezrobociu i tylko latają za sensacjami na ulicy ich wielu jest kręcą się w te i nazad i tylko patrzą kogo by tu do sądu podać bo zrobili coś Ľle. Albo siedzą na ławeczkach i kogo widzą to obgadują pozdrawiam wszystkich konfidentów
elisia 2008-12-11 19:26:35
2.
Zjawisko konfidencji w tym mieście jest znane i powszechne od wielu lat i wszysycy znamy ich nazwiska;)Na takich ludzi trzeba patrzeć z góry,jednak problem pojawia się,gdy ci konfidencji współpracują z policja np: w procesach sądowych,często zeznając różne dziwne rzeczy. Może trzeba poprostu w jakiś sposób napiętnować tych ludzi to ta farsa się skończy. Pomysłu innego nie mam.
reszelaczka 2008-12-11 19:40:40
3.
Fakt.. Ale nie rozumiem tego zjawiska. Wszyscy w tym miescie znamy się od lat i nie wiem dlaczego nie kazdy nie moze zyc wlasnym zyciem. Nie robie tu żadnego anonimu widzicie moje imie i nazwisko. Proszę tylko o jedno ZAMKNIJCIE SIE IDIOCI! Nie chodzi mi tylko o znanych reszelskich konfidentow. Chodzi mi też o dobre dusze typu niektóre sklepowe. Mohery w oknach i przechodniów. Jeżeli idę któregoś wieczoru po prau piwach czy jest to powód żeby robić z człowieka alkoholika? Jeżeli idę po ulicy i się głośno smieje tzn ze cos brałem? To że mogę mieć skórzaną kurtkę i krótko ścięte włosy tzn że jestem złym człowiekiem? Nie rozumiem kierowania się stereotypami i robienia BYDŁA I CHAMÓW z młodzieży. A poza tym mam jedno pytanie do władz. Poza tym nie rozumiem tego bezrobocia o którym mówi Elisia. LUDZIE PRACA JEST ALE TRZEBA RUSZYC TYŁEK. Ja jestem młodym człowiekiem który skończył liceum i dalej się uczy, nie mam zawodu a pracuje i szczerze mówiąc od maja tylko zmieniam miejsca pracy. Apeluje przestańcie robić z Reszla MODE NA SUKCES bo są tu ludzie którzy po prostu żyją.
Karol 2008-12-11 20:39:23
4.
Nie dopisałem pytania. Mianowicie chodziło mi o to w jaki sposób młodzi ludzie mają się realizować. Np dlaczego Reszel jest ograniczony o Piłke nozna i ręczną. Dajcie nam możliwość spotania się, wolnego czasu na którejś hali żeby pograć w siatke, poćwiczyć, pograć w kosza albo chociażby porozciągać się. Zastanawiam się gdie też można ćwiczyć umiejętności jazdy, wyprowadzania samochodu z poślizgu, po prostu doszkolenia się. Gdzie można się spotkać żeby nie być szykanowanym przez "dobre dusze" i władze. Dajcie nam możliwość a wiem że wielu młodych ludzi będzie wolało poruszać się zamiat wypić piwo, wino czy palić.
Karol 2008-12-11 20:47:09
5.
Karolu, ale te stereotypy musiały mieć jakąś podstawę, nieprawdaż :]? Odpowiedzialność zbiorowa czy jakoś tak ;)...A dla Reszla bliżej chyba do "Plebanii" i "Rancza" niż do "Mody na sukces" ;))). A co Ty chcesz Elisiu z tym zrobić :]? O ile wiem, nie jest to czyn karalny i nie wsadzają za to do więzienia ;).
Kamil 2008-12-11 21:34:58
6.
"ale te stereotypy musiały mieć jakąś podstawę, nieprawdaż :]" Tak z zahamowania cywilizacyjnego;) " O ile wiem, nie jest to czyn karalny i nie wsadzają za to do więzienia ;)." No chyba,że ktoś pociagnie do odpowiedzialności karnej konfidenta za pomówienie.I na taki chłam sa prawne metody:) Ja tym bym nazwiska niektórych -tych udowodnionych przypadków,a kilkadziesiąt ich jest-wywiesiła w kazdym sklepie i urzędzie,a nawet opublikowała w internecie,ale byłby ubaw hehhe:)A na powaznie to przed plotkami i pomówieniami można się bronić (jak ma sie dowody oczywiście) raz zrobic proces karny, drugi to może ci "życzliwi" dadzą innym żyć;)
reszelaczka 2008-12-12 08:57:41
7.
pozdrawiam Karola - ja niestety nie mam pracy ale to nie znaczy że jestem konfidentem mozeszmipoeiwedziećjaktaki mądry jesteś i zmieniaszpracejak rękawiczki to gdzier po pedagogice społecznej przyjmują na obecną chwilę. A się zgłoszę. Jakoś ruszyłam pupe siedzę w olsztynie i muszę ci powiedzieć że tam po pedagogice też jest ciężko. I musze pracować jako chłam
elisia 2008-12-12 09:39:24
8.
Karol Ty taki święty to nie jesteś.Potrafisz i Ľle się zachować,więc nie dziw się,że ludzie tak reagują.Brakuje Ci sportu,to jest taniac typowo rozciagający ,prowadzi P.Frackiewicz.Można pobiegać,a co do hali to niestety trzeba mieć grupę zorganizowaną by na niej poćwiczyć.Możesz też pograć na powietrzu od wiosny do jesieni.Jak ktoś chce to sobie zorganizuje czas,Ty widzę narzekasz tylko.Zacznij działać.
janko 2008-12-12 11:13:08
9.
Elisia nie o to mi chodziło :) Ja pracuje fizycznie ale powiem Ci że lepsze to niz nic... Po pedagogice nie mam pojęcia gdzie Cie przyjmą do pracy. Janko nikt nie jest świety i każdy popełnia błędy ja proszę tylko o to żeby nie dopowiadali sobie rzeczy które nie maja miejsca. Powiedz Janko czy Ty z kolei nie popełniasz błędów?
Karol 2008-12-12 15:25:28
10.
dziękuję Karolu za szczerą odpowiedĽ pa
elisia 2008-12-12 15:34:44
11.
Jednego nie rozumiem, Elisiu - skoro wybrałaś taki a nie inny kierunek studiów, to chyba miałaś świadomość tego, czy po skończeniu studiów znajdziesz (lub nie) pracę :> ?
Kamil 2008-12-12 17:11:05
12.
to jest dobry kierunek tylko w Reszlu nic nie ma, a jak jest to nie ma miejsca od stycznia idę do Mopsu w Olsztynie
elisia 2008-12-12 17:50:33
13.
Trzeba wymienić kadrę w MOPS w Reszlu i znajdzie się praca dla Ciebie. A do Karola -pewnie ,ze popełniam,ale też staram się nie robić to w miejscu publicznym,bo wiem jakie są skutki,a że gadają -tak jest wszędzie.trzeba być czujnym.Pozdro.
janko 2008-12-12 20:07:04
14.
popieram, trzeba wymienic kadre w MOPS w Reszlu i to koniecznie, to co sie tam dzieje to istny cyrk, to sie nazywa praca socjalna???
Janek 2008-12-12 21:24:26
15.
hehe, o czym Wy mówicie ?? Z tego co widzę to kadr w takich miejscach w Reszlu się nie wymienia :) A pedagogika to niestety bardzo popularny kierunek, więc i rynek pracy zapełniony.
solid_strikes_again 2008-12-12 21:58:08
16.
hwdp ! reprezentuje biede! hardcore JP! ogień JP! Popek by was wszystkich dojechał konfidenci!!!
firmaKRK 2008-12-13 13:58:18
17.
->Janek. A co?? za dużo zasiłkow już brałeś i nie chcą Ci dawać że pracowników chcesz wymieniać??ha ha
matyja 2008-12-13 18:12:11
18.
'FIRMA-PRZECIW KURE**TWU I UPADKOWI ZASAD' NAPRAWDE DOBRY KAWAŁ HIP HOPA ! TO JEST TO CO KOHAM MUZA Z ULICY A NIE JAKIES TAM SPIEWANIE O MILOSCI TRZBA MUWIC O TYM RZE JEST BIEDA ZE LUDZIOM RZYJE SIE CIENZKO!!!HWDP KPNFIDENTOM!!!
firmaKRK 2008-12-14 09:21:06
19.
Dobry jesteś w ironii, lekko przypominasz jednego z forumowiczów, nie Strigu ?? :P
solid_strikes_again 2008-12-14 09:51:09
20.
O Matko dotyczy postu nr.18 człowieku a poszedł ty do szkoły !!!!
doanalfabetynr18 2008-12-14 11:08:45
21.
solid - jestem młodszym pokoleniem 4stringa ;) doanalfabetynr18-jedno słowo 'ironia' pozostawiam to tobie do przemyśleń :* pozdrawiam w raz z rodziną i życzę wesołych świąt.
firmaKRK 2008-12-14 11:16:16
22.
post 18 LUDZIE !!!!!!!!!
reymontczak 2008-12-14 14:04:27
23.
PORZYJ TROHE W MIEJSKIM GETCIE A POTEM SIE WYPOWIADAJ !
firmaKRK 2008-12-14 14:38:25
24.
Najpierw naucz się pisać człowieku.
UL MAZURSKA 2008-12-15 07:33:14
25.
Wyzywasz mojom matke !? Ha!? Rze wywodze sie ze slamsuw nieznaczy rze jestem głupi!
firmaKRK 2008-12-15 17:24:18
26.
Dobre!!!:)ale się uśmiałem:)
ktoś 2008-12-15 17:57:39
27.
Mam Propozycje. Podajcie nazwiska wszystkich konfidentow ktorych znacie i jestescie pewni ze na was nagadali ( i nie zeby komus na zlosc zrobic...), oraz okolice w ktorych mieszkaja, to reszta bedzie mogla sie trzymac od nich z daleka. Moze to jakos rozwiaze problem.
Cookie 2008-12-19 17:42:36
28.
Kto czyta w 2020 i też ma beke XD
Wiadro 4K ULTRA HD 2020-03-25 22:57:19
23 kwietnia trzech naszych uczniów: Piotr Korowaj z kl. III LO, Patryk Małolepszy z kl. IIILO oraz Rafał Nikończuk z kl. V TGiPC reprezentowało naszą szkołę w Powiatowym Turnieju Motoryzacyjnym.
wiecej...Reklama