Halina 24-10-2019 godz 15:55
Masakra brak dojazdow z prawdziwego zdarzenia do pracy wyklucza zamieszkanie w tym miasteczku.Mysle o porzuceniu tutaj wszystkiego by moc normalnie zyc i pracowac.Albo to zrobie albo bede wegetowac na MOPS ,brak pracy zniecheca do zycia i jest bardzo trudno zatrzymac mlodych .Nie ma co sie oszukiwac Reszel upadl i bedzie tylko gorzej nic nas juz dobrego nie czeka.
1.
Jak ktoś chce pracować to pracuje tylko trzeba poszukać i chodzić wokół tego. Sama praca nie przyjdzie.
Statixxx 2019-10-24 18:43:31
2.
Rzeczywiście brak dojazdów nie sprzyja podejmowaniu jakiekolwiek aktywności zawodowej poza Reszlem a ten niestety nie ma czym się szczycić ani pod względem możliwosci zatrudnienia ani kulturalnym czy edukacyjnym. Smutne to.
mała 35 2019-10-24 21:47:22
3.
Dziwne rzeczy a tyle ludzi z Ketrzyna do Reszla dojeżdża do pracy a będzie jeszcze więcej dojeżdżalo. Typowy polak, narzeka, uzala się nad sobą, masakra!.
Praca_czeka 2019-10-25 09:24:09
4.
Mowisz ze praca czeka tylko gdzie i kogo przyjmuja ,za grosze bez rejestracji i bez poszanowania dla przepisow.To jest nagminne a jeszcze chca by miec do 35 lat .Aby zyc tu trzeba miec kase dobry samochod i znajomosci bo moje doswiadczenie zyciowe w tej materi jest ogromne ,nie narzekam tylko dlatego ze nie chce mi sie pracowac bo zawsze by pracowac musialam wyjezdzac a nie na tym polega zycie rodzinne.Reszel jest juz stracony to powoli staje sie Domem Starcow a wszyscy mlodzi ktorzy chca zyc na poziomie wyprowadzaja sie i to jest tragedia Problem jest coraz wiekszy a pracy brak a jak jest to za grosze a z tego nie oplacisz rachunkow ani nie wyzyjesz ,wegetacja i kolo sie zamyka.Nasza elita nie widzi problemu bo ich dzieci juz wyjechaly a oni wyjada gdy przejda na emeryture.
Halina 2019-10-26 18:44:26
5.
To jest jak z głosowaniem na PIS i PO każdy wie, że to szambo ale nikt nie głosuje na inne partie. Tak samo przy wyborach samorządowych, nawet jak jest lipa w gminie to nikt nie głosuje na innych. I mamy oto piękną gminę bez komunikacji, bez pracy, bez bazy turystycznej, bez plaży gminnej, bez stref ekonomicznych. To jest tylko wyłącznie wina mieszkańców. Największym pracodawcą w gminie jest urząd miasta wiec nie dziwne, że wybiera się tych samych. Tyle młodych startowało na radnych i co ? i mamy Reszel zdolny do rozwoju - Reszel do zaorania na ziemniaki i rzepak. A co w najbliższych wyborach ? oczywiście mieszkańcy wybiorą znowu to samo
Reszelak 2019-10-27 11:13:40
6.
Haniu Proszę napisz w jakim zawodzie chcesz pracować? Może coś pomogę
Czarny 2019-10-27 17:25:31
7.
Praca jest firma Ewan potrzebuje stolarzy szwaczki i chyba tapicerow z tego co wiem to normalnie daja umowy .
Gotyk 2019-10-30 09:35:17
8.
Firma o której piszesz nie jest w pirządku.Nie daje umów trzeba rok popracować bez umowy a płaca poniżej minimalnej ,wiem bo przerabiałam ten temat .Idziesz do pracy i nigdy nie wiesz kiedy wrócisz a szef jak nie ma chumoru to wrzeszczy i poniża łamie zasady pracy dlatego pracuje tam niewielu bo w tych czasach nikt nie chce być poganiany praca może być ciężka ale godne warunki wynagrodzenie i poczucie sprawiedliwości też jest ważne.Zarobisz tam jak będziesz nadrabiał godzinowo a to już wyzysk więc nie dziwi€ się że tyle ludzi rezygnuje.
Halina 2019-11-27 08:40:01

Wybór odpowiedniego stroju motocyklowego to jedna z najważniejszych decyzji, przed którą staje każdy motocyklista. Dobrze dobrana odzież wpływa nie tylko na komfort jazdy, ale przede wszystkim na bezpieczeństwo podczas codziennego użytkowania motocykla. Najczęściej pojawiający się dylemat dotyczy wyboru pomiędzy odzieżą tekstylną a skórzaną. Oba rozwiązania mają swoje zalety i ograniczenia, dlatego przed zakupem warto dokładnie przeanalizować własne potrzeby oraz styl jazdy. To, co sprawdzi się podczas sportowej jazdy, nie zawsze będzie najlepszym wyborem do codziennych dojazdów po mieście lub turystyki motocyklowej.
wiecej...Reklama