wróć do tematów forum

Wakacje w Reszlu?

Komentarz

Halina 03-07-2020 godz 13:25

Już są wakacje ale prawdę mówiąc nic nie ma dla dzieci a o młodzieży to w ogóle nie ma mowy o jakiejkolwiek rozrywce.Co mają robić dzieci siedzące w domach? Młodzieży to zostaje tylko organizować zakrapiane spotkania,marazm i nic poza tym Reszel ma ???? kultury ale tylko z nazwy nic ,cisza a potem dziwić się że nasze dzieci uciekają z tąd ,braki wszędzie osoby na wierchusce o nic się nie starają Reszel to jeden ???? starców i to czuć.

1.

Dzieci mają rodziców od tego by organizować im czas wolny.... Większość w Reszlu to wyborcy AD, a ci co mają dzieci dostają 500+ i teraz 500 na wakacje, więc mają środki na organizowanie im wakacji. Przypominam, że wciąż jest koronawirus w Polsce i nie można robić spędów.

Statixxx 2020-07-03 13:53:53

2.

Witam . Po pierwsze to proponuję zaopatrzyć się w słownik ortograficzny. Dzieci mają plac zabaw , młodzież ma knajpy. Ostatnio tak rozmyślałem z kolegą przy piwie i doszliśmy do wniosku że to nieprawda że w Reszlu nic nie ma . Knajpki są , jest gdzie wyjść na piwo , jest park - można zebrać się większym gronem tj my to kiedyś robiliśmy . Dla dzieci jest już wspomniany plac zabaw . Nie wiem czego oczekujesz od gminy, ale zaufaj mi , nawet w Londynie , Paryżu czy Rzymie nie ma co robić na co dzień. Pozdrawiam

Qhr 2020-07-03 18:38:58

3.

Jak młodzież nie ma ukończonych lat osiemnastu, to w knajpie może co najwyżej oranżadę wypić ;).

Żanet Kaleta 2020-07-03 19:34:13

4.

Racja , to pozostaje im plac zabaw i park ;)

Qhr 2020-07-03 20:07:35

5.

Rodzice pracują a całymi dniami na placu zabaw nie da się bezmyślnie siedzieć czy bawić,gdzie tu kultura,gdzie dobre kino gdzie muzyka?I nie chrzańcie że w domu telewizor i piwo w krzakach bo szanowni panowie nie każdego młodego jest stać na przesiadywanie w knajpie bo nie oto chodzi,park to nie miejsce gdzie można zrobić ognisko czy wypić bo jest zakaz.Po drugie powinny być jakieś kółka zainteresowań a tu nic,zero ,500+ nie jest luksusem bo dzieci kosztują a bony na wakacje jeszcze nie są osiągalne,dziwi mnie że tak utyskujecie na te 500+ ,w naszym miasteczku biednych ludzi,pracujących za najniższe wynagrodzenia nie stać po ludzku na luksusy a kto ma więcej to raczej przy korycie siedzi i tak od 30 lat miasteczko traci po kolei wszystko czym było i słynęło,teraz to już mieścina gdzie turyści są przejazdem a nie zatrzymują się na dłużej,dzieci uciekają bo boją się tego marazmu o braku rozwoju,wieczorem to cicho,głucho ciemno i tylko czasami jakiś pijak mordę drze,elity nasze po skończeniu pracy wyjeżdżają z tąd za dziećmi by nie zostać sami,ot i cała prawda o luksusach Reszla.

Halina 2020-07-03 23:00:59

6.

kochanka wygoniłam bo on na spacery nie chodził i mam święty spokój ,jemu zabawy takie w du...

Agniesz S 2020-07-04 07:06:23

7.

Dzieci mają rodziców, rodzice mają 500+ itp, itd. Wszystko pięknie tylko ze rodzice pracują i całych wakacji wolnych nie mają.Nie każde dziecko chce/może jeździć na kolonie które kosztują nie mało za 5-7 dni to koszt w granicach 1500-2000 zl. Co zresztą tygodni? Jakoś inne gminy np. Korsze potrafią zorganizować czas dla " swoich dzieci";Mragowo - akurat trwają Dni Mrągowa bez względu na pandamię.

mała 35 2020-07-05 15:43:46

8.

Tygodniowe kolonie za dwa tysie? Cena jak za wycieczkę do Grecji...

Żanet Kaleta 2020-07-05 17:18:24

9.

Basen jest potrzebny.

... 2020-07-05 20:35:25

10.

Rodzi nam się społeczeństwo konsumpcyjne, tylko im dawać, dawać i dawać. A samemu nie łaska organizować sobie dobra kulturalne, środki pieniężne /pracować i zarabiać/ itp, itd. PiS otumanił społeczeństwo różnymi darami jak dodatkowa emerytura, 500+, bony i Bóg wie co jeszcze wymyślą. Za robotę się brać się i zarabiać na siebie.. Wasze dzieci za takie przygotowanie do życia będzie Was przeklinać za kilkanaście, kilkadziesiąt lat.

... 2020-07-05 20:36:39

11.

Przypominam, że tzw. Dom Kultury ma pracowników i może trzeba ich wymienić bo działają tak po cichu, że o tym działaniu nikt nie słyszy.

Czarny 2020-07-05 22:49:17

12.

Czarny, Radzę zorientować się jakie działania prowadzi Dom Kultury, a potem pisać, od 15 czerwca wznowione zostały zajęcia, kto chce działać to działa. Nie tylko robienie imprez należy do działań domu kultury. Polecam zajrzeć na stronę domu kultury i facebooka. A jeśli czujesz się takim krzewicielem kultury to złóż swoje CV, jak się zwolnią miejsca to może Cię przyjmą i sam zobaczysz jak łatwo jest zrobić "coś z niczego". Praca w kulturze to nie jest łatwy kawałek chleba, wiem, bo to przerabiałem 10 lat temu, ale w innej miejscowości. Wiecznie brakuje pieniędzy, a mieszkańcy mają wygórowane oczekiwania. Może Ci ludzie mają to zrobić z własnej kieszeni?

Statixxx 2020-07-07 00:12:51

13.

A do zbierania truskawek czy porzeczek u rolnika i czytania zaległych i przyszłych lektur to niełaska, a jak tego za mało to niech rodzice dadzą im po granacie to się rozerwą !!! Puste i głupie społeczeństwo wyłącznie konsumpcyjne i bezmyślne z jedynym i najważniejszym celem w życiu jakim jest ROZRYWKA ....

halina 2020-07-07 16:21:17

14.

Dokładnie Halina , popieram . Kiedy byłem dzieckiem w wieku szkolnym to rodzice zabierali nas na biwaki gdzieś nad jezioro . Namiot , wędka , jak to biwak . Cały tydzień nad jeziorem , do tego rower itd . Było pięknie i nie było trzeba organizować żadnych kolonii. Lament że rodzice pracują - są urlopy . Nie mówię żeby dzieci się uczyły w wakacje czy coś w tym stylu ale napewno są jakieś alternatywy i to niedrogie . Najlepiej usiąść , złożyć ręce i czekać

Qhr 2020-07-07 19:16:09

15.

Robią dzieci dla przyjemności to niech się nimi zajmują.Zapytajcie może czego one chcą.Może niech trochę popracują.Parodia dosłownie.Dajcie im kije i niech rzekę zawracają.ktoś będzie skakał żeby wasze dzieci zadowolić.Sami ich zabawiajcie.

ania 2020-07-10 08:45:56

Komentarz

wróć do tematów forum

Jak dobrać pojemnik na ręczniki papierowe do biura, szkoły lub restauracji?

Wybór odpowiedniego podajnika na ręczniki papierowe może zdawać się prosty, ale jest kluczowy dla zapewnienia komfortu i efektywności w Twojej przestrzeni. Rozważając dostępne opcje, uwzględnij przede wszystkim swoje specyficzne potrzeby i wymagania użytkowników. W jaki sposób wybrać idealne rozwiązanie dla biura, szkoły czy restauracji?

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble