Forum- rozwiniêcie tematu

dodaj nowy temat

impreza imprez± a bezpieczeñstwo na drodze

2163. impreza pod ratuszem dla dzieci, i co?samochody je¿d¿± sobie jak chc±?organizator przewidzia³ konkursy dla dzieci poza wyznaczonym terenem równie¿ na ulicy a samochody?proponujê wy³±czenie ca³kiem ruchu w czasie takich imprez.jest objazd ko³o zamku.ale kogo to obchodzi.zacznie obchodziæ jak stanie sie krzywda

odpowiedz

1. pffff ale mi to impreza.zal normalnie.

2. Tobie ¿al ,a nam siê podoba.Nie to dicho w Rycerskiej mo¿e lepsze,¿e ju¿ nikt prawie chodziæ nie chce.

3. Niestety, ale to ju¿ nie s± dni Reszla takie jak kiedy¶. Na takiej imprezie widaæ ca³± patologiê tego miasta, buractwo, pijane dzieci, syf na mie¶cie i chojracy, którym przeszkadza wszystko co nie mo¿e oddaæ... Super mi siê podoba. Smutne to.

4. No nie ludzie dajcie spokój nie oceniajcie, a bawcie siê.Co siê z Wami dzieje?Nie takie jak kiedy¶ ,wy te¿ nie jeste¶cie tacy jak kiedy¶.Mamy to i teraz i trzeba korzystaæ,a jak nie to siedzcie w domu i nie narzekajcie.Niech siê bawi± ci co chc± i potrafi±.Pogoda dopisa³a.Jest dobrze.

5. No w³a¶nie niech siê bawi± a nie robi± burdel. ¯al by³o patrzeæ na to wszystko... I niby czemu mamy nie oceniaæ?

6. Podaj nazwisko to Ciebie ocenimy,bo od oceniania s± wszyscy, a od roboty parê osób.Zrób i ty co¶, wtedy to pooceniamy Ciebie.Zobaczysz jak fajnie m±dralo.

7. trzeba byæ kucharzem ¿eby oceniæ smak zupy?

8. A co do dyskoteki to Dj Jokyey juz kiedys sie tez nachlal i dyskoteka skonczyla sie wczesniej, kto go bierze mialo byc do 4 rano a bylo do 2 godz.Czy Miejski Osrodek Kultory placi dla takiego patalacha.

9. Nie wychodzcie z domu bo widzê ,¿e s³oneczko wam na g³ówkê dzia³a.

10. Przechodz±c przez centrum w niedziele o 3 rano zobaczy³em masê ¶mieci, butelek, puszek, bij±cych siê i wyklinaj±cych m³odzieñców. Dla mnie to dramat, jak mo¿na robiæ w swoim mie¶cie taki syf. Trzeba byæ kompletnym idiot±, by pusta puszkê wyrzucaæ na ulicê, a nie do ¶mietnika.

11. Podsumujmy; nie podoba wam sie nic, wiec moze niech nie bedzie w ogóle imprez? A nie... wtedy bedzie narzekanie: Dlaczego w Reszlu nic sie nie dzieje?! Przejmujcie sie soba a nie mlodzieza, trudno, bawcie sie a nie! A zuk w nocy sprz±ta, smietnikow troche za malo. Racja, ze syf, ale troche dystansu, zabawy i docenienia staran MOK-u

12. Czy widzisz gdzie¶ tu krytykê w stronê MOKu ? Tak dystans do debilizmu, niech niszcz± co siê a co tam, przecie¿ to nie moje... Bardzo zdrowe podej¶cie :)

13. no có¿ przyznajcie sami, coraz gorzej jest z roku na rok je¶li chodzi o repertuar, bo oczywi¶cie kto siê chce bawiæ to bêdzie siê dobrze bawiæ ale raczej przy lekkim znieczuleniu.

14. Repertuar w tym roku bardzo dobry; dwa znane zespo³y i wystarczy. Zabawa by³a. Rok temu chyba troszeczke s³abiej by³o.

15. Jak zwykle ocenianie repertuaru ,ale ka¿demu nie dogodzisz.Z tego co wiem pieniêdzy jest niewiele i tak robi siê co mo¿na.Prawdopodobnie straczy³oby na jeden zespó³ na godzinke, gdyby tak zrobic to Dni Reszla trwa³yby z 2 godziny, a tak dziêki pomyslom MOK bawimy siê 2 dni,wiêc o czym tu mowa.Je¿eli ludzi jest du¿o,a jeszcze informacja ,¿e wiele ludzi z poza Reszla zwiazanych rodzinami i nie tylko corocznie przyje¿dza ,w³asnie na te dni to chyba jest w³asnie plus.Wczoraj us³yszalem od kêtrzyniaka: w³a¶nie przyjecha³em ,¿eby zobaczyæ co tu siê dzieje bo u nas lato z radiem,jednak u was jest fajniej.To by³o sympatyczne porównanie ,¿e nie trzeba czego¶ wielkiego i znanego,¿eby by³o dobrze.Zatem nie narzekajmy.

16. Tylko ³awek za ma³o,dlaczego nikt nie s³ucha podpowiedzi ludzi,ju¿ o tym pisano wiele razy.Przecie¿ takie ³awki mog± te¿ staæ na ulicy,teraz wiem dlaczego ludzie chc± do amfiteatru, bo tam mogli usi±sæ, jak nie na ³awce, to na trawie,tu takiej mo¿liwo¶ci nie mieli.

17. Ja powiem ¿ê na tym DJ Paulu siê zawiod³em mocno, po za tym wydaje mi siê ¿e by³ to set z zesz³ego roku ale to moje zdanie. Grupa Operacyjna wypad³a fajnie, przynajmiej nie bylo playbacku a Toples... wiem ¿e powinno patrzeæ siê pod wzglêdem ludzi ale czemu nie mo¿na zaprosiæ jakiego¶ D¿em czy kogos bardziej kultowego... kiedy¶ to Wodecki by³ i Czerwone Gitary, a teraz widzê ¿e dni reszla schodz± na stronê techno polo....

18. No moglo by byc cos bardziej ciekawego.Disco polo jest co roku.A co do lawek to naj lepsze jest to ze jak nie masz gdzie usiasc i usiadziesz na krawezniku to zaraz albo straz miejska sie czepia albo policja.Czy naprawde ciezko jest dostawic te 10 czy 20 lawek wiecej?

19. "Przejmujcie sie soba a nie mlodzieza" Tak pewnie , niech m³odzie¿ t³ucze 40-paro letniego faceta który szed³ z synkiem do domu, niech kilku osobowa grupa m³odzie¿y na*ierdala jednego ch³opca, niech m³odzie¿ niszczy wszystko co mo¿liwe-bo tak. Przecie¿ mo¿emy siê po prostu przej±æ sob± :)

20. Dni Reszla wypad³y ca³kiem dobrze ,oczywi¶cie nie licz±c kilku incydentów z pijanymi panami i paniami.Choæ raczej s³ucham innej muzyki to Grupa Operacyjna bardzo mi siê podoba³a a je¶li chodzi o naszego DJ Paula to kompletna klapa mo¿e jednak powinien poæwiczyæ w domu nim siê ca³kiem skompromituje.

21. Co do ¶mieci, skoro jeste¶cie tacy m±drzy poka¿cie mi gdzie by³ jaki¶ pusty ¶mietnik? Wszystkie by³y wypchane po brzegi, wiêc o ¶mieci trzeba mieæ pretensje nie do ludzi a do organizatorów.

22. Dj Paul, no padaka niestety, D¿em to chyba jednak nie na nasze mo¿liwo¶ci. Najwiêkszym minusem dnia wczorajszego by³ wystêp zespo³u ADHD, wypuszczenie ich jako pierwszych to z³y pomys³, powinni wyst±piæ zdecydowanie pó¼niej, co najmniej oko³o 22. Grali bardzo fajnie i energicznie i rozkrêciliby dobrze imprezê tylko niestety mieli jeszcze zbyt ma³± publikê o tak wczesnej godzinie :) mo¿e nastêpnym razem bêdzie inaczej :)

23. no ale nie mo¿na by³o bo przecie¿ ¶piewaæ ka¿dy mo¿e jest wa¿niejsze ....

24. imprezka by³a super, ja dziêkujê wszystkim tym co mieli co¶ wspólnego z zaproszeniem grupy operacyjnej. By³o rewelacyjnie, i Toples te¿ mo¿e byæ. Jednym s³owem najlepsze dni Reszla w moim krótkim ¿yciu, jakie pamietam. "G³owa do góry, rz±dzi Reszel"

25. imprezka by³a super, ja dziêkujê wszystkim tym co mieli co¶ wspólnego z zaproszeniem grupy operacyjnej. By³o rewelacyjnie, i Toples te¿ mo¿e byæ. Jednym s³owem najlepsze dni Reszla w moim krótkim ¿yciu, jakie pamietam. "G³owa do góry, rz±dzi Reszel"

26. imprezka by³a super, ja dziêkujê wszystkim tym co mieli co¶ wspólnego z zaproszeniem grupy operacyjnej. By³o rewelacyjnie, i Toples te¿ mo¿e byæ. Jednym s³owem najlepsze dni Reszla w moim krótkim ¿yciu, jakie pamietam. "G³owa do góry, rz±dzi Reszel"

27. kurde a co juz nie pasuje ze ,,spiewac kazdy moze,,? jak bys laskawie zauwazyl/a wszystko poszlo o godzine do tylu. a ze tak byl program ustawiony no to sorry. ,,Spiewac kazdy moze,, jest poniekat wpisany w kazdy program Dni Reszla i ma swoje miejsce wiec nie widze powodu do rozkminiania. moze zamiast pisac podsun jakis pomysl lub pomoz w organizacji .... ogolnie Dni Reszla wypadly super. a ze sluzby porzadkowe nie wyrabialy sie to daje im nauczke na przyszosc by bardziej sie przylozyli do pracy.

28. zainwestuj w s³ownik :)

29. 31 lipca DJ PAUL ZNOWU DO NAS ZAWITA.ZNOWU TO SAMO BEDZIE

30. "¦piewaæ ka¿dy mo¿e" trwa ju¿ 13 lat.Znajd¼ mi drugie miasto w Polsce gdzie podobny projekt jest realizowany przez tyle lat i tylu doros³ych ludzi,którym CHWA£A za to , ¿e staraj± siê co¶ robiæ nie tylko dla siebie ale dla szerokiego grona mieszkaj±cych tu ludzi."a mo¿e warto spróbowaæ samemu wzi±æ udzia³ zamiast krytykowaæ",co ma byæ wcze¶niej a co pó¼niej.Wiem z do¶wiadczenia,¿e wielu mieszkañców(widzów)przysz³o w³a¶nie na ten program.I jeszcze tylko jedna uwaga proponujê podrzuciæ dobry pomys³,napisaæ dobry program pozyskaæ odpowiednie fundusze lub znale¼æ sponsorów do jego realizacji i droga otwarta."KA¯DY MO¯E ¦PIEWAÆ"ale my¶lê,¿e "KA¯DY MO¯E SIÊ TE¯ WYKAZAÆ DOBRYM POMYS£EM"i go realizowaæ,a nie krytykowaæ co¶ co ma ju¿ tradycjê.GRATULACJE dla organizatorów programu dla tych co krytykuj± wielu nowatorskich pomys³ów ¿yczê i ich realizacji.

31. do Suchar-zauwaz ze pisze bez polskich znakow:) wiec nie wysilaj sie zbytnio i nie sprowadzaj uwagi na to jak kto pisze tylko o co chodzi w moim poscie. Pozdrawiam Cie:) a dziekuje za poparcie mojej opini dla ,,Mieszkanca,,:)

32. ja nic nie mam do ¶piewaæ ka¿dy mo¿e ale mog³o to byæ przed ADHD i Mahoniem

33. witam wszystkich ja jestem starszym cz³owiekiem i mi siê nie podoba³a dyskoteka .powinna byæ zabawa dla ludzi starszych .teraz m³odych macie na pierwszym miejscu a na ludzi starszych w ogóle nie patrzycie

34. "dnia: 2010-07-13 11:37:23 2 odpisa³: 32. ja nic nie mam do ¶piewaæ ka¿dy mo¿e ale mog³o to byæ przed ADHD i Mahoniem" Oczywiscie ze tak, takie zespoly powinny wystepowac pozniej, ile ludzi byloby na ADHD albo na Mahoniu. Sporo publicznosci poswiecila final w pilke nozna po to by przyjsc na koncert, a jakby byl pozniej to napewno pojawilaby sie wieksza czesc mieszkancow miasta i napewno nie zalowali by sadzac po ablauzie jkai dostalo ADHD czy Mahon

35. Nie przesadzajcie,gdyby chcieli, to by przyszli i wcze¶niej,widocznie im ten klimat nie odpowiada,bo i takie g³osy s³ysza³em,wokalista ADHD zarozumialy, a perkusita oprócz siebie nie widzia³ nic ciekawego ka¿dego krytykowa³, to wyra¿a³ do¶c g³o¶no.Zreszt± wcale nie byli a¿ tacy super,wia³o nud±, nasze miasteczko jest ju¿ nieco starsze i takie w³asnie grania powinny byæ w innym dniu,m³odzi niech sobie je¿dz± po okolicach na imprezy.Trzeba robiæ imprezy dla dzieci, ludzi w ¶rednim i starszym wieku.Jest jeszcze inne wyj¶cie takie grania robic w³asnie 31 lipca tak jak to teraz bêdzie,to jest typowo dla m³odzie¿y i my to zrozumiemy,natomiast Dni Reszla w³a¶nie powinny byæ bez takich zespo³ów bo i czasu du¿o zajmuj± i trzeba czekaæ, a siedzieæ nie ma gdzie.Powiem te¿ ,ze by³em na tych zespo³ach ale tylko dlatego ,¿eby sobie zaj±æ miejsce na SKM,ale nie ciekwi³o mnie to zbyt.Jednak zrobi³em sztuczn± frekwencjê, jak wiekszo¶æ ludzi w ¶rednim i starszym wieku.

36. do janko: szkoda, ze masz takie podejscie do ludzi, ktorzy wkladaja mase pracy w to zeby publicznosc byla zadowolona:(

37. Doceniam pracê,ale tu tylko piszecie o zespo³ach ustwiaj±c im godziny.Inni te¿ wystepuj± i od kilku lat maj± swój czas do którego siê przyzwyczili¶my i nie chcemy tego zmieniaæ.Jednak z tymi zespolami byloby dobrze ,¿eby by³ taki dzieñ specjalnie z muzyk± na ¿ywo.Widzê ,¿e s± takie plakaty na 31 lipca i wszystko bêdzie dobrze.Niech ka¿dy ma co lubi.

38. Ogolnie impreza fajna, nie ma co narzekac , Nasz Reszel nie jest zbyt bogatym miastem i nie moze sobie pozwolic na Wielkie Gwiazdy. Mi sie ogolnie prawie wszystko podoba³o. Kazdy tu sie czepia tego czasu , kto kiedy ma wystapic. Dla mnie bylo naprawde ok.byly fajne koncerty, grupa operacyjna nie moja muzyka ale dali czadu, fajnie sie bawi³em, przy w³ochach troche mniej, adhd mocno energicznie, nozka mi potupywa³a, zarazem ciekawie jak na mlodych ludzi i nie po ³epkach, NBB super, kawal dobrej roboty, technicznie elegancko. jestem zwolennikiem takiej wlasnie muzy na zywo, ale mieszkamy w miescie starych ludzi, dziewczyn z klubu disco i maniakow disco polo ,takze nie ma sie co dziwic ze toples zrobil najwiêkszy sza³, mimo ze playback i ¿enuj±ca muzyka. ale to siê dzi¶ ludziom podoba, tak moda czy co. Spiewac kazdy moze bylo tez bardzo ciekawe i ludzie sie fajnie bawili. Spiewali ludzie rzeczywiscie swietni , ale byli tez nieco gorsi, sêk w tym ze publika sie fajnie bawila. Wiadomo ¿e wtedy ju¿ ciemno bylo i alkohol w zylach to i zabawa sie pozniej zaczê³a ale przygotowane calkiem fajne . Pani Beata sie jak zawsze postara³a. Impreza zorganizowana dosyc fajnie, jak na bud¿et naszego miasta to nudno nie bylo.Troche ochrona nie dba³a o bezpieczenstwo bo sie m³odzie¿ bi³a na kazdym kroku. powiedzmy , ¿e "takie czasy" ca³a reszta na plus

39. Do Janko: Masz racjê, zespo³y na ¿ywo powinny mieæ swój dzieñ... Jednak obchody dni miasta to ZAZWYCZAJ zespo³y na ¿ywo. ¦piewaæ ka¿dy mo¿e, ok, super inicjatywa. Nie ma siê co przyczepiæ Co do ADHD, NBB I Topless... Wystêp Topless z playbacku bêdzie ¿enuj±cy po wcze¶niejszym us³yszeniu dwóch zespo³ów które naprawdê stara³y siê NA ¯YWO daæ co¶ od siebie. Ale uczucie zniesmaczenia bêdzie tylko u kogo¶ kto Lubi muzykê na ¿ywo. Reszta po prostu chce siê wytupaæ. Jak kto¶ ju¿ wcze¶niej napisa³ Reszel jest miastem starszych ludzi oraz m³odzie¿y Arena-Disco-Polo. Reszta to mniejszo¶æ. I ja to rozumiem. Jednak to forum jest pe³ne skrajno¶ci i u¿ytkownicy wygl±daj± z boku trochê jak rozw¶cieczone psy, s± gotowi poruszyæ niebo i ziemiê ¿eby dowie¶æ swego. Dlatego czêsto padaj± przesadzone komentarze.

40. tylko dla scislosci - nie wystapil zespol NBB, ale MAHON BLUES CAFE. Zupelnie inny zespol, fakt, czesc muzykow z NBB, ale trzymajmy sie stanu faktycznego

41. Do tego typu imprez jest przeznaczony amfiteatr w parku, a nie granie ca³e noce ludziom pod oknami(niektórzy w tym mie¶cie pracuj±)

odpowiedz

<< wróæ do tematów

Portal informuje, ¿e nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi umieszczanych przez u¿ytkowników na Forum.

© 1998-2012 Specnet