marian58 04-01-2025 godz 18:02
witam specjalnie załozyłem facebook i strona miasta gdzie jest napisane ze bedzie juz w lutym autobusy do bisztynka z przystankiem w samulewie i ja sie pytam czemu panstwo nie ustalili tego z mieszkancami ktorzy muszą załatwiac swoje sprawy na kolejowej bo gadanie przez organizacje "bo blisko dla wszystkich jest przy 1. "a dla ludzi starszych chodzenie tak daleko od np.mops jest nie do pomyslenia sam mam problemy jezdze do ortopedów i na tym przystanku nawet jakby czlowiek chciał to nie bedzie mogł bo są schody i dlatego chce znalesc osoby ktore by mi pomogly z zorganizowaniem w wtorek pikiety i zaprzestania robienia ludzi z kolejowej i dzieciaków z rolniczak wyrzutków,bo w UG by nasze pieniazki nie były wydawane bez interesownie dla sporej ilosci mieszkancow w porownaniu z bardzo nie na miejscu podjazdami do kociborza i plenowa dziekuje za wpis i zapraszam do wizyty u osoby za te niechlubny rozkład jazdy ktory jedzie przez miasto by dac swoja skargę
1.
Tak właśnie gmina już nie tylko zaczela likwidować miejsca edukacji ale już zaczną likwidować przystanki smutne że ludzie którzy urodzili się w reszlu zamiast jakoś zrobić by było lepiej,wykupić i wyremontować poczekalnie i zrobić ładnie transport publiczny i miejsce przesiadkowe na stacji zaraz będzie jak w Kętrzynie każdy przewoźnik z innego przystanku rozpoczyna kurs chodz jest 6 stanowisk na dworcu,tylko w reszlu nie jest organizowany prywatnie tylko za nasze podatki i nie mogą zrobić przystanku początkowego jak w Biskupcu też dworzec jest daleko ale wszystkie autobusy na nim się zatrzymują a na kolejowej mają przychodnię pocztę i jeszcze więcej na miejscu z dworcem na końcu ulicy bardzo dziwna forma oszczędności i że akurat w Biskupcu też mają GF transport
Warmiński Reszelanin 2025-01-04 18:58:45
2.
Po co to pisać i tak do nich nie dotrze bo gminę trzeba remontować zaraz (R ) żona bendzie pracować z perspektywy Węglarski był by lepszy od tego włodarza na nic kasy nie ma za Janiszewskiego i Jabłonkowej chociaż ludzie biedni mieli żywność z banku żywnosci pszez kilka m-cy za tej nie mają nic stało się jak się stało z P Ela ale rządy były lepsze teraz jedna paczką zaorać ten reszel
Reszelanka 2025-01-04 19:24:21
3.
Do reszelanka tak jest jak siwy był burmistrzem miał matkę i wiedział co to jest starość zrobił komunikację zresztą od tej samej firmy czyli GF transport przez cały rok 22. jeździł normalnie jak kiedyś były PKS które mogły wogule nie przyjeżdżać do Reszla tylko omijać przez robawy ale jechały i to na dworzec jak i PKS bartoszycki do bisztynka który miał nawet 2h pauzę na dworcu a teraz chcą wydawać grube miliony na kanalizację na wsi gdzie mieszka 180 osób albo kupować naraz 3 wozy strażackie po milion złotych teraz się przyklada na rozwój turystyki i jak ci turyści by przyjechali z sątop to by potem stali na dworcu z niewiedzą że autobusy się nie zatrzymują na dworcu tylko w zatocce dla wysiadających przy straży i najprawdopodobniej bez informacji że autobus nie odjeżdża jak jest teraz express nie jeździ a rozkład wisi bez informacji że linia została już zlikwidowana i jak ktoś kto nie wie i nie ma internetu będzie stał w niewiedzy i marznąć
Warmiński Reszelanin 2025-01-04 19:51:31
4.
Młodzi nie wiedzą co to niepełnosprawnosc starość niedołeznosc aby kasa w kieszeń sobie ludziom nic taka mamy władze zamiast pomagać szkodża klika i tyle
Reszelanka 2025-01-04 20:18:46
5.
Gmina chce mieć rozmach chcąc budować nowe rzeczy kupować itp ale nieudolnie bez koncepcji że trzeba remontować i łatac np. dziury na Krasickiego i w stronę działek remowskich albo zadbać o dopłatę za 200 wozo metrów dla dostępność dla dzieci z rolka do odjazdów z dworca
Warmiński Reszelanin 2025-01-04 20:26:25
6.
Straszny słowotok, pisz pod jednym nickiem, i krócej proszę
nn 2025-01-04 20:35:22
7.
Prawda boli urzedasow
Reszelanka 2025-01-05 09:17:39
8.
Prawda boli urzedasow
Reszelanka 2025-01-05 09:19:20
9.
Tak jest,jak żyje nie było przystanku na Chrobrego jest tylko szkolny to ja nie wiem czy ta linia może legalnie dostać z starostwa licencję na przewozy bo tak ten przystanek jakby nie istniał a w kierunku jazdy do bisztynka nie ma żadnego to też wykroczenie by było jak i tam koło admów,warsztatów też nie ma,tylko w stronę fontanny zatoczka bez ławki i napewno nie odśnieżane z rana bo na placu mają piach to kolejową pierwszą odśnieża ja nie wiem jak ja dojdę w marcu miałem do Bartoszyc ale jednak pojadę na około bo nie będę od mopsu 600 metrów iść i to nie wiadomo czy bym sobie nóg nie rozkraczyl,dziękuję za dodanie
marian58 2025-01-05 12:57:30
Idealnie czyste felgi bez zbędnego wysiłku? To wydaje się niemożliwe, a jednak! Wypróbuj krwawą felgę – innowacyjny preparat, który w kilka minut oczyści felgi z uporczywego brudu oraz pozbędzie się pyłu z klocków hamulcowych. W dzisiejszym artykule wyjaśniamy, w czym tkwi fenomen tego nowoczesnego rozwiązania oraz jakie są jego zalety.
wiecej...Reklama