1.
Biedronka, ach biedronka ...
Fun 2011-02-04 22:24:44
2.
No panie na mięsnym to jest katastrofa. Nabzdyczone pindy. Fuj
malpa 2011-02-05 12:33:50
3.
zmienić sklep mięsny, najlepiej na "EŁCKI" hi,hi,hi :))
IQ 2011-02-05 14:00:02
4.
Ludzie nie przesadzajcie ,ze moze ze dwie panie na miesnym nie są zbyt miłe ale reszta pań spoko mozna z nimi pozartowac ,no i nigdy nie widziałam zeby lekcewazyły klienta,ja osobiscie z checia tam wracam:)
jola 2011-02-06 13:37:30
5.
Zgadzam sie co do opiniio dwuch paniach ,byłam tam wczoraj rano i oz grozo tez sie zastanawiałam czy te dwie panie nie odbywaja tam zadnej kary,bo tak sie zachowywały-pozdrawiam:)
hania 2011-02-06 15:38:26
6.
dobrze by było żeby kierownictwo poczytało opinie reszelaków o swoich podwładnych z mięsnego, może już czas na zmianę personelu, jak ktoś tam robi za karę i ma problem, że musi kogoś obsłużyć...
IQ 2011-02-06 15:55:07
7.
A JA BARDZO BYM CHCIAŁA POZDROWIC MOJE ULUBIONE DWIE PANIE Z MIESNEGO ,DZIEWCZYNY ZAWSZE USMIECHNIETE,WESOŁY ,BARDZO LUBIE TAM ZACHODZIC I ROBIC U NICH ZAKUPY ,NIE BEDE PODAWAŁA IMION ALE TE WESOŁE PANIE JESLI TO PRZECZYTAJA TO BEDA WIEDZIAŁY ZE TO O NIE CHODZI-KRZYSZTOF G.
mars 2011-02-06 17:23:12
8.
"Wesołe panie "...to brzmi trochę dwuznacznie ,Krzysztofie G.
S.W.-P. 2011-02-07 10:09:34
9.
NO TAK LUDZIE WY NIE MACIE CO ROBIC? ZA ROBOTE SIE WESCIE ,BO NIEDOBRZE SIE ROBI ZAWSZE WAM BEDZIE ZLE!CHOCBY TAM STAŁY ZA TA LADA SPECJALNIE WYSZKOLONE CYBORGI TO I TAK BEDZIE ZLE!
CUB9I 2011-02-07 10:57:55
10.
Nie przeżywaj tak, jeżeli ktoś ma inne zdanie. Ale sprawa jest nie miła dla "odwiedzających" ten sklep. Stoisko mięsne jest zakałą tej firmy, a szkoda bo w całym pawilonie jest fajnie.
ole 2011-02-07 19:17:32
11.
CZYTAM TE KRYTYCZNE POSTY I TAK SIE ZASTANAWIAM JAKI MACIE W TYM CEL ZEBY TAK KRYTYKOWAC TE MIŁE PANIE MOZE POPROSTU JESTESCIE KONKURENCJA ,,ZAKAŁA SKLEPU;; TO JUZ LEKKA PRZESADA PROPONUJE TYM KLIENTOM ZMIENIC SKLEP NA EŁCKI,A MOZE I W PELCOWIZNIE NIEMA KOLEJEK? PRZYPOMINAM SOBIE ZE I TAMTE PANIE TEZ KRYTYKOWALISCIE ,LUDZIE CIEZCIE SIE ZE MACIE TYLE SKLEPÓW ,NA MISNYM JEST DUZY WYBÓR WEDLINI MIESA NO I ZAPOCZATKOWALI W RESZLU PROMOCJE -POZDRAWIAM WSZYSTKIE PANIE Z MIESNEGO :)
zadowolona 2011-02-08 07:57:28
12.
Ja równiez dołaczam sie do pozdrowień jestem bardzo zadowolone ze mamy ten polomarket i dział miesny w nim ,a co do pań to wiekszosc z nich to spoko babki :)
ada 2011-02-08 08:04:56
13.
No niezłe jaja, ileż uprzejmości tu na forum ,tylko szkoda ,że nie jej tam w tym sklepie.O zgrozo!!!
anka 2011-02-09 09:19:47
14.
Tak sobie mysle ze wy poprostu zazdroscicie ludziom tej pracy ,jak to Polacy Reszelacy .Kilka razy tam byłem i powiem szczerze ze sam czasem miałem chec wrzasnac ale nie na te panie tylko na klientke
adek 2011-02-09 13:18:04
15.
Ludzie, fakt jest faktem. Pracują tam nieuprzejme kobietki, koniec kropka. Niema potrzeby nikogo bronic na forum, chodzi o to, żeby może ktoś w Polo markecie (kierownik lub owe pracownice) wyciągnęły z tego jakieś wnioski...
o 2011-02-09 15:41:14
16.
MOZE TAK SAMI KLIENCI WYCIAGNA WNIOSKI I PRZESTANˇ NAZEKAC ,KOBIETY CIEZKO PRACUJA INAPRAWDE GDYBY WAM SIE TAK NIE PODOBAŁO TO BYSCIE TAM NIE CHODZILI ,PRZECIEZ TE KOLEJKI TO DLATEGO ZE JEST NAS TAM DUZO I ZE CAŁY CZAS TAM WRACAMY ,BO.... TAM JEST NAJLEPIEJ!!!
klient 2011-02-12 14:26:52
17.
Etam gadacie sa kobiety normalne,ale i sa wredne szczególnie te rano ,niewiem ale wolałabym jakas zmiane bo psuja renome:) a tak pozatym to fajnie i tez pozdrawiam
ziuta 2011-02-12 16:05:42
18.
Ludzie puknijcie sie w głowe.................
kosmos 2011-02-12 16:29:42
19.
Nie było marketów - pełno postów na forum i biedowania, że w Reszlu dno, nie ma marketów. Powstały dwa markety - narzekania, że jest Ľle. Niedługo będą posty, po co nam te markety w Reszlu... Takie jest społeczeństwo, żałosne.
Janusz 2011-02-12 18:51:13
20.
CIESZY MNIE ZE MAMY MARKETY I TO MISNE STOISKO W POLO ,ALE NAPRAWDE DWIE PANIE KTÓRE SA WIECZNIE NABZDYCZONE I NIEDOSTEPNE DLA KLIENTA TO TAM NIE PASUJA A RESZTA NIE MAM ZASTRZAZEŃ .KASJERKI NIEKTÓRE TEZ NIE SA ZABARDZO SYMPATYCZNE ZAÓWAZYŁAM ZE ONE NAWET DO SIEBIE NIEMIŁO SIE ODNOSZA.ACO DO TEGO ZE NAZEKAMY,TO JAMYSLE ZE PO TO JEST TO FORUM ZEBY WYRAZAC SWOJA OPINIE ,PRZECIEZ TU NIKOMU KRZYWDY SIE NIE ROBI TYLKO PODAJE SIE PEWNE INSYNUACJE NA KTÓRE CO NIEKTÓRZY POWINNI ZWRÓCIC UWAGE-POZDRAWIAM:)
renata 2011-02-12 22:01:21
21.
Według PWN insynuacje to «niezgodne z prawdą przypisywanie lub wmawianie komuś pewnych postępków, myśli bądĽ intencji». W takim razie faktycznie, zupełnie nikomu się krzywdy nie robi, tylko po co zwracać uwagę na fałszywe oskarżenia... :)Jak kobieta jest wredna, można jej grzecznie zwrócić uwagę - może po prostu nie ma świadomości, że jest tak odbierana (jako gburowata, nadąsana lala).
ale ze mnie Belmondo 2011-02-14 05:27:12
22.
Zwróciłam uwagę pani aby podpieła włosy , bo nie podoba mi się aby jej piękne loki leżał na wedlinie którą kupuję. Pani burknęła , że tak ma być. A pózniej zemściła się na mnie, jak nie będę opisywać, bo to krązy jako dowcip wsród znajomych, "rób " zakupy w POLO
haga 2011-02-14 06:51:38
23.
Spalmy je na stosie? jak dla mnie za taką aferę jedyne wyjście :)
kat 2011-02-14 11:13:39
24.
Po co zaraz na stos, szkoda i tej jednej zapałki. Może kiedyś same dojdą do tego , że być miłą naprawdę warto !
ole 2011-02-14 12:05:49
25.
Zemsciła sie he,a to dobre tego jeszcze nie było,ludzie wy nie macie co robic? i o czym pisac jest tyle innych spraw do omówienia ,a nie to która pani i jak sie zachowuje na miesnym ,lub na kasie ,wasze opinie sa zenuja ce .kazdy z nas w pracy swojej ma lepsze lub gorsze dni ,a praca z ludzmi jest naprawde ciezka,cos wiem na ten temat,.po co pisac o wrednych paniach ,dajmy im sie wykazac ,one dopiero zaczynaja swoja droge zawodowa ,ja osobiscie jestem zadowolony z obługi i wyboru towaru -pozdrawiam wszystkie panie z polomarketu-klient Janusz Z.
johny 2011-02-15 07:41:44
26.
wczoraj mialem okazje rozmawiac z paniam na temat tych wypowiedzi na forum ,odpowiedziały tylko ze jest im przykro ,ale ja bym chciał cos powiedziec klientom ,zeby przestali wypisywac o zemstach na sobie ,tylko moze sami badzmy bardziej mili i wyrozumiali ,a wtedy atmosfera bedzie zapewne milsza,jak moze byc pani miła jedna z druga jak ciagle ktos im albo ubliuza ,albo ma pretensje ze czegos tam nie ,ze jest kolejka ,juz kilka razy byłemswiadkiem jak ludzie krzyczeli ,a zapewne takie zachowanie klientów nie wpływa dobrze na atmosfere -i moze juz dosc tych opini przyłaczam sie do post wyzej ze jest wiele innych tematów do opisania:)
grek 2011-02-15 07:52:54
27.
no własnie,a moze zróbmy debate na temat kultury Reszelskiego klienta,mysle ze wypadli bysmy bardzo słabo, zaówazcie ze zadna ekspedientka nie odezwie sie do klienta nie miło jezeli on jest dla niej miły ,moze warto o tym pomyslec ......... ,a co do polo to jest ok ,bardzo lubie tam robic zakupy ,patrzac na te kolejki ,to chyba wiekszoś z nas lubi tam zachodzic, pamietajmy ze wczesniej nie mielismy takiego wybory ,dlatego tez moze przestańmy nazekac tylko cieszmy sie ze w takim małym miasteczku mamy taki wybór sklepów-pozdrowienia dla pań z miesnego:)))
jola 2011-02-15 09:01:14
28.
Cieszmy się , że ktoś za nasze pieniądze jest do nas opryskliwy i niegrzeczny. BIS ! Ale te panie nie wzięły się z księżyca tylko są z Reszla lub okolic . To nasze sąsiadki, kolezanki , znajome i to najbardziej dziwi mnie. Bo taka pani jak ma mniej niż 10 lat odemnie to myśli, ża ja nie znam jej, albo jej rodziny . To jest "najzabawniesze" w tym wszystkim
haga 2011-02-15 14:12:59
29.
Zenujace te posty.................
stracony 2011-02-15 19:21:50
30.
skończcie juz te g.... gadanie,sa sklepy cieszmy sie ,a konkurenci niech sie ztym pogodza ,a nie oczerniaja kobiety ktore ciezko pracuja ,miłe ,miemiłe ,co one takiego złego robiua? ja tam chdze co dzień nic złego nie zaówazyłam ,mysle ze wiekszosc klientów tez ,moze bedziemy jeszcze dyskutowac o rodzinach tych pań?zenada ,mam nadzieje ze te kobiety nawet nie zaglądają na te forum
jolka 2011-02-15 19:33:04
31.
biedroneczki sa w kropeczki>..
biedronka 2011-02-15 19:39:15
32.
,ta to ,a ta to ,a ta to i tamto tez mówie wam serio ,to nie zart ,a ten tez tak samo robił ka tastrofa mówie wam ,a ona to juz wogłe porazka beeeeeeee:)
zgaga 2011-02-15 19:43:12
33.
zapomiałas dodac ze tamta to jest tej sasiadka ,i ze to jest tej rodzina ,a tamten tez tam był ............
jolka 2011-02-15 19:45:03
34.
POLOMARKET MÓJ ULUBIONY!!!NIECH ZYJE NAM 100 LAT!
polo 2011-02-15 19:47:58
35.
A mi się podoba taka debata. Póki co nie padają ciężkie słowa, ludzie zwracają uwagę. Temat mocno dyskusyjny, zapewne ilu ludzi tyle pinii. Pozytywne jest jednak to, że starsi ludzie (bo tak oceniam wiek forumowiczów) prowadzą dyskusje na forum nie opluwając się przy tym zbytnio. Rozmowa jest przecież najlepszym środkiem prowadzącym do poprawy sytuacji. A wszystkim niezadowolonym, choć zadowolnym także, polecam wegetarianizm :)
solid_strikes_again 2011-02-15 22:15:59
36.
Ale wtedy trzeba zacząć korzystać ze stoiska warzywnego... Czy ktoś wie, jakie tam są panie? ;)
ale ze mnie Belmondo 2011-02-16 02:43:48
37.
Aaaaaa tam to dopiero są wredne kobiety heh ,pozdrawiam panie z działu miesnego i całkiem powznie to wiekszosc z nich to sympatyczne kobiety,bardzo miło jestem tam obsługiwana ,nie mam zadnych zastrzezen moze za wyjatkiem dwuch ,które i tak zadko obsługuja i niech tak zostanie -ALICJA
alis 2011-02-16 07:25:12
38.
BYŁAM TAM DZIS RANO I NIESTETY JEST TAM PANI KTÓRA ROBI WIELKA ŁASKE ZE OBSUGUJE,TAK JAKBY BYŁA NIEDOSTEPNA DLA KLIENTA ,CHYBA ZE TO JAKAS SZEFOWA?ONA NIE ODPOWIADA TYLKO BURCZY MASAKRA:)
nena 2011-02-16 13:36:02
39.
moja kolezanka pracuje na dziale miesnym i bardzo mnie to cieszy jest poprostu zaje....i reszte pań tez pozdrawiam :Bogusia
storka 2011-02-16 13:42:56
40.
Jednak coś się dzieje,pora wyciągnąć wnioski albo zmienić personel.Sytuacja nie jest ciekawa.Udawać ,że coś się robi w czasie gdzie są klijenci jest nie na miejscu.Najważniejsza jest własnie osoba,która stoi przed ladą.Jeżeli będziecie o tym pamiętać drogie ekspedientki, wszystko będzie dobrze.Zachwalanie samych siebie to też nieładna sytuacja Droga Alicjo.
oko 2011-02-17 10:36:46
41.
słuchajcie,ekspedientki też ludzie, to nie są roboty które uśmiechają się nawet jak ktoś im powie coś przykrego, niektóre osoby nie potrafią opanować emocji i może One też tak mają, wiem co mówię bo ja także pracowałam w handlu i wiem jacy ludzie potrafią być perfidnie podli, zwłaszcza osoby starsze które potrafią kupić jakąś rzecz np cukier iść do domu , zużyć do połowy i przynieść z powrotem stwierdzając że im nie smakuje, oczywiście to śmieszne ale ja bynajmniej miałam taki przypadek, no i niestety miałam cały dzień zepsuty, nie tłumaczę tych Pań bo nie wiem czy ich krzywe miny są z tego że takie są z natury czy przede mną był jakiś niemiły klient ale myślę że często się zdarza że 50-100% złego nastroju sprzedawczyni może być spowodowana przez klienta
rybka 2011-02-17 11:50:36
42.
Handel to ciężki kawałek chleba,trzeba to mieć we krwi.Jeżeli ktoś się nie nadaje to musi odejść.Jeśli ktoś nie budzi sympatii to musi odejść.Taki jest rynek. Nikogo nie będzie obchodzić czyjś zły humor.W handlu płacze się w duszy a na zewnątrz uśmiech nawet przez łzy.Bo główna dewiza to "klient nasz pan",czy to się komuś podoba czy nie.Dla dobrego handlowca nie ma wrednych klientów bo dewizą jest "wyciągnięcie" pieniędzy z portfela klienta.Jest to wina kierownictwa,które nie doszkoliło pracowników.Trzeba sobie zdawać sprawę,że klienci naprawdę mogą zacząć odchodzić.Przykładem i przestrogą niech będzie znany wszystkim sklep w mieście.A teraz moja cegiełka niezadowolenia.Folder "SUPER STRZAŁY" oferta "Pomarańcze siatka 1kg - 1,99" w dniach 16.02 do 22.02.2011r.Ja rozumiem ,że do wyczerpania zapasów ale 16-go i 17-go próbowałem je kupić o godz. ok. 12-tej i niestety ale powiedziano mi,że już "wyszły".To jakaś lipa,uwielbiam pomarańcze i liczyłem na kilka kilogramów aby pojeść ich do syta.Czuję się oszukany i zawiedziony,jutro już nie pójdę.Pozdrawiam.
klient 2011-02-17 14:37:22
43.
EKSPEDIENTKI TO TEZ LUDZIE ,CHCIELI BYSCIE ZEBY WAS OBSŁUGIWAŁA WYZURTA Z WSZELKICH UCZUC KOBIETA BO JA NIE WOGÓLE UWAZAM ZE TE POSTY SA STRASZNIE PRZESADZONE ,NAPRAWDE MYSLE ZE WIEKSZOSC TYCH NEGATYWNYCH OPINIU TO NAPISAŁA KONKURENCJA,ALE TAKIE SA RESZELSKIE REALIA :)ALICJA
alis 2011-02-17 18:55:33
44.
Te posty nie są przesadzone,natomiast ta prostacka obrona,jest po prostu żałosna...Szkoda że zamiast wyciągać wnioski ze swoich uchybień i gaf,atakowani są klienci(załoga tego sklepu,chyba jest niereformowalna,oczywiście nie cała)a szkoda...Drodzy obrońcy dlaczego nikt tu nie pisze o Biedronce,odpowiedż jest prosta,załoga tego sklepu rozumie że zadowolony klient daje im możliwość pracy i otrzymania pensji.Panie są sympatyczne,do kasy lecą w podskokach i z uśmiechem na twarzy(nie wiem czy jest to śmiech przez łzy,jednak tworzą dobrą atmosferę)... Więc można być miłym? MOŻNA !!!
patriot 2011-02-17 22:41:14
45.
Noooo to pani z BIEDRONKI powiedziała co wiedziała ,,lecą w podskokach,, heh i jeszcze klaszczą w rece :jakie to wszystko zenujace nawet do głwy by mi nie przyszło ze jest taka zazdroś i nienawisc wsród własnego otoczenia ,klienci są rózni ja to wiem bo na szczescie pracuje w sklepie w ketrzynie i naprawde nigdzie nie ma tak ze sa klienci wszyscy mili ,czasem sie starasz ,jestes miła ,a taka pani przyjdzie i poprostu bci naubliza ze az wsyd powtarzac komukolwiek ,to jest naprawde nie miłe.:0
maja 2011-02-18 07:30:58
46.
luuudzie biedronka ,tam to dopiero porazka ,ja tam sie czuje jak na jakiejs hali magazynowej ,bez porównania do polo,ta pania z biedronki to troche poniosło:)
MISIEK 2011-02-18 07:36:49
47.
ja sie ciesze ze mamy polo ,ze mamy biedronke ,i ze sa tez inne sklkepy ,przestańcie juz piprzyc dyrdymały bo sie robi niedobrze :0
zirytowny 2011-02-18 07:43:29
48.
1.."Maja",nie jestem "panią z Biedronki",jestem płci męskiej. 2..Nie jestem stałym bywalcem Biedronki i Polo(w jednym i drugim sklepie byłem może 5 czy 6 razy).. 3..Nie mam żadnego powodu,aby kogoś dołować (zdarzyło mi się być świadkiem prostackiego i niedopuszczalnego zachowania pani w Polo,nie miałem takiego zajscia w Biedronce). 4..Kolejki i otwarta jedna kasa w Polo to norma,w Biedronce byłem wczoraj,były 3 osoby do kasy,kasjerka zadzwoniła i za chwilę dosłownie dobiegła do kasy druga pani(dlatego napisałem że leciała w podskokach).. 5..Ja nie odkrywam Ameryki,tylko dzielę się swoimi wrażeniami.. Drodzy "obrońcy" więcej obiektywizmu,nie utwierdzajcie tych którzy sobie nie radzą z emocjami,że jest wszystko ok.może to im wyjdzie na dobre...
patriot 2011-02-18 09:21:31
49.
macie problemy nie z tej ziemi,nie podoba się w polo?nie przychodzcie,nie będzie klientów,sklep nie będzie zarabiał,zwolnią ludzi i wtedy co zrobicie?będziecie narzekać ze nie ma polo.chcecie uprzejmości sami bądzcie mili,za indywidualne zachowania jednej ekspedientki nie oceniajcie całej załogi bo to niesprawiedliwe,są ludzie i ludzie.to że są kolejki jesteście sami sobie czasem winni,bo idąc do kasy należy przygotować się,wyjąć portfel,zastanowić się co jeszcze potrzebuje,i wtedy obsługa idzie naprawdę sprawnie.myślę,że jakby któryś z NARZEKAJˇCYCH tu na forum stanął za ladą na jeden dzień przekonałby się,dlaczego czasem nie ma się siły lub humoru,bo ludzie potrafią być naprawde PODLI wykorzystując hasło klient nasz pan,i potem się cieszą:ale jej dałem,niech ma za swoje.zaspokaja swoje chore ambicje wiedząc,że ma tym władzę.tak się nie robi.więc podsumowując,róbcie co chcecie,każdy ma swoje sumienie.
niunia 2011-02-18 09:54:13
50.
Niunia,tyle lat pracujesz w handlu i niczego się nie nauczyłaś.Nie mów o klientach "PODLI".¦wiadczy to o braku profesjonalizmu.Chyba Cię to przerasta, mimo uroku osobistego.
jarek 2011-02-18 12:24:04
51.
A WCZORAJ TO DOPIERO TAM BYŁO -nawet nie bede komentował:)
klient 2011-02-20 11:18:15
52.
A co tam wczoraj takiego było??? Jestem bardzo ciekaw gdyż nie miałem okazji tam wczoraj byc:D
dyrdymał 2011-02-20 14:39:22
53.
to ciesz sie ze omineło cie stanie w kolejce i nadasane miny pań ekspedientek:
klient 2011-02-20 16:25:12
54.
ja sie zastanawiam dlaczego polomarket nie zatrudni wiecej osób ,chociazby na dział miesny ,tam są cały czas kolejki i nie dziwie sie poniewaz jedna osoba nie jestv w stanie szybko ubsuzyc tylu ludzi ,ja rozumiem ze szukaja oszczednosci ale mysle ze kozystnie by to wpłyneło na ogólny obrót
stanley 2011-02-20 16:29:18
55.
wiecej ludzi w polo ,to wiecej osób do obsmarowania,dobrze kombinujesz............
kotek 2011-02-20 16:31:36
56.
Mysle ze nie trzeba zatrudniac wystarczy ,co niektóre panie zaczna bardziej dbac o kienta i bedzie oky-pozdrawiam :)
wliet 2011-02-22 09:00:20
57.
nie było sklepów,Ľle.są,jest jeszcze gorzej.
obermufi 2011-02-23 10:20:53
58.
Taki jest fakt. Zdarza się, że panie nie są zbyt miłe, mam na myśli jedną szczególnie. Ale w zasadzie to wole kupować tam niż w pelcowiznie, gdzie zawsze muszę wyciągać z ust podczas jedzenia kanapki gumki albo sznurki, bo przecież panie nie mają obowiązku go zdejmować. No i kroją grube plastry bo 10 to 10 a lepiej jeśli pół kilo niż 30 deko. Poza tym biedronka jest ok i nie ma kolejek do kasy jak w polo
Zaje**sta 2011-02-25 14:54:03
59.
przykro tym paniom czytać to co każdy pisze nikt nie robi tego świadomie tak myślę oczywiście.Może jak by ktoś napisał coś miłego by bardziej się starały.
myszka:) 2011-02-26 14:02:41
60.
GDZIE MÓJ POPRZEDNI POST? TYLE SIE NAPISAŁAM A GO NIE MA!!!
Zaje**sta 2011-02-27 09:55:27
61.
o zgrozo ,ta laska co dzis obsuguje rano ,to chyba powinna brac udział w konkursie na najwolniejsza obsługe -tragedia!!!!!!
norton 2011-03-03 11:14:18
62.
Do wpisu nr 28 - mam nadzieję Haga, że nie pracujesz w "budżetówce", bo też będę wymagał od Ciebie odpowiedniego zachowania w stosunku do klientów, za moje pieniądze rzecz jasna.
no-one 2011-03-03 20:02:58
63.
Jedyne co nie pasuje w Polomarkecie to kierownik to ......Wiem jaki jest bo prawie 2 lata tam pracowałam
przyjaciolka@vp.pl 2012-02-12 14:35:26
64.
Kierownik Polomarketu juz pewnie kazdy wie jaki on jest.Pracowalam z tym czlowiekiem ponad rok zero szacunku do osob pracujacych tam ciagle jakies problemy mial,wiecznie krzyczal.Zwalnia ludzi uzasadniajac tym ze ktos nie nadaza za zespolem,mowiac ktos jest stary,nawet ostatnio slyszalam ze zwolnil magazyniera mowiac ze kradl-NIEPRAWDA.Za to drugi magazynier popijajac w pracy od 2 lat nadal tam pracuje-i to sprawiedliwe.Jest na monopolowym jedna ktora porusza sie jak slimak i takie powinni zwalniac i pijakow.Moze jedynym wyjsciem byloby gdyby kierownika zwolnili.Pisanie na forum Reszla nic nie pomoze dzwoncie na numer podany na dzrzwiach Polomarketu ze skargami ale nie na dziewczyny pracujace tam tylko na kierownika pomozcie dziewczynom pozbyc sie tego koszmarnego czlowieka
wrog@wt.pl 2012-02-12 15:51:07
65.
Ja ogólnie spraw pracowników nie znam. Z punktu widzenia klienta wygląda to moim zdaniem całkiem nieĽle. Nie ukrywam, że kupuję w Polo ze względu na ceny.
Moja 2014-04-14 09:04:25
66.
ełcki sklep sklepowa plotkara
kira 2014-04-14 22:20:31

Za nami kilka wyjątkowych dni pełnych przygód, emocji, nowych doświadczeń i wspólnie spędzonego czasu. Uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w wycieczce, podczas której odwiedzili jedne z najpiękniejszych i najważniejszych miejsc na mapie Polski.
wiecej...Reklama