wróć do tematów forum

warmiak

Komentarz

M08w40 02-11-2020 godz 23:00

To Ty Halina powinnaś się wynieść z Reszla. Dziadostwo ze wschodu. przyjechaliście do Reszla i pierwszy raz zobaczyliście murowane domy.My Warmiacy nie chcemy tu takich. Chcesz porozmawiać ze mną. o historii ? No to do tego trzeba mieć jakieś wykształcenie i pojęcie.Tak, pochodzę z Reszla,urodzony w Reszlu i wychowałem się w rodzinie warmińskiej. Warmiacy to nie hitlerowcy, to rdzenna ludność tych terenów. No niestety, trzeba się uczyć, a nie brać 500+ za nieróbstwo.

1.

Gdybyś naprawdę był Warmińskiej to byś nie szczekał na Kościół,wiarę i ojczyznę ty jesteś folksdojcz chcący wprowadzić swoje żałosne zasady czerwonej zarazy,chęci mordu i władzy dla siebie i swoich pobratymców.Daliście popis swojej chuci,wulgarności i kultury rodem z ruskiej onucy.Warmiak nie burzy,Warmiak buduje a wy w Reszlu rozwaliliście wszystko co zbudowali Warmiacy tak więc kłamstwo ma krótkie nóżki a ja jestem wnuczką niezłomnego i tak będę was traktować jak wy nas więc twoje wycie jest śmieszne.

Halina 2020-11-03 09:24:14

2.

Którego niezłomnego? Któregoś z tych, co wyrzynali ludność cywilną na Kresach?

no-one 2020-11-03 14:34:11

3.

Jeżeli piszesz 'niezłomnego' vel 'wyklętego' to pochwal się dziadkiem. Obecna władza będzie Cię odznaczała, zapraszała na akademie,mieszkanie nowe albo wyremontują, może dostaniesz rentę specjalną, order i nowy z granitu pomnik dla dziadka, odciążysz kasę opieki. Tyle dobra na Ciebie czeka. Ps. Bym zapomniał, ja tych żołnierzy nazywam 'przeklętymi'.

... 2020-11-03 15:42:14

4.

Mirek Korsze to nie Reszel.

Krycha 2020-11-04 18:45:33

5.

Krycha, Wiesz, że obecnie istnieje coś takiego jak RODO ? Nawet na forum. Poczytaj.

M08w40 2020-11-05 16:11:22

Komentarz

wróć do tematów forum

Jak dobrać pojemnik na ręczniki papierowe do biura, szkoły lub restauracji?

Wybór odpowiedniego podajnika na ręczniki papierowe może zdawać się prosty, ale jest kluczowy dla zapewnienia komfortu i efektywności w Twojej przestrzeni. Rozważając dostępne opcje, uwzględnij przede wszystkim swoje specyficzne potrzeby i wymagania użytkowników. W jaki sposób wybrać idealne rozwiązanie dla biura, szkoły czy restauracji?

wiecej...

Reklama

Agencja ReklamowaMąka chlebowaMeble