dnia: 09-04-2019 godz 08:15 Ona napisał(a):
Z tego strajku to już nie wiadomo czy się śmiać czy co .... Nauczyciele wariacji dostali . Wszystkim tylko pieniądze w głowie a pieniądze szczęścia nie dadzą . W każdym bądź razie dzieci przez to nie powinny cierpieć , opuszczają lekcje !! A później że klasa ma slabe wyniki w nauce .a może najwyższa pora wymienić nauczycieli ????? Zatrudnić kogoś z pasją kto lubi ten zawód a nie wykonuje go z przymusu .NAUCZYCIELU ZASTANOW SIE CO ROBISZ I JAKI DAJESZ PRZYKLAD SWOIM UCZNIOM !!!!!!!!!!!!!!! Na pracę interwencyjne się zapiszcie ,do sklepu towar nosić ewentualnie 12 h przy kasie siedzieć wtedy odczujecie co to jest praca !!!
dnia: 2019-04-10 13:15:24 ja skomentował(a):
1. A kto ci broni strajkować zwieracze cię rozbolały że nauczyciele dostaną podwyżki a ty biedula na kasie w biedronce nadal będziesz zarabiała najniższą co za patologia w tym mieście nie jestem nauczycielem tylko pracownikiem budowlanym nie mam nic przeciwko strajkowaniu nie jestem też PIS-uarem ogarnijcie się ludzie nie róbcie hejtudnia: 2019-04-10 14:09:45 ja skomentował(a):
2. Przewodniczacy ZNP pan Broniarz zrobił w bambuko strajkujących nauczycieli. Chciał uprawiać politykę ich kosztem. On dostanie wypłate , bo przecierz pracuje, nauczycie za strajk bez kasy. Czy nadal nauczyciel mądry po szkodzie?.dnia: 2019-04-10 15:06:21 uczta skomentował(a):
3. nauczyciele to patologia tylko sie o tym nie mówi i lenie nieroby niedorozwojednia: 2019-04-10 19:52:56 Ona skomentował(a):
4. Najbardziej na tym cierpią dzieci ... I jakoś tego pod uwagę nie biorą .powtarzam pieniądze szczęścia nie dadzą i to rzecz nabyta !!!dnia: 2019-04-10 23:04:18 no-one skomentował(a):
5. Niektórym tu piszącym przydałby się powrót do szkoły. Szczególnie na lekcje języka polskiego. Autorze/autorko wpisu - chciałbym zobaczyć jak tę swoją "pasję" (o ile w ogóle pracujesz) wrzucasz do gara i gotujesz z niej obiad.dnia: 2019-04-12 09:23:55 skomentował(a):
6. "Bo oni tam mają strajk , bo oni mają za ciemno w pracy"dnia: 2019-04-12 10:39:27 ja skomentował(a):
7. i bandę gówniarzy wychowanych przepraszam nie wychowanych przez rodzicówdnia: 2019-04-13 20:54:01 Mareczek skomentował(a):
8. Popieram w 100% strajk nauczycieli. W sytuacji, gdy co raz większe pieniądze są przeznaczane na wsparcie niepracujących, to tym bardziej należą się tym, którzy uczą nasze dzieciaki, bo jest to ciężka praca, szczególnie gdy często nie mają wsparcia rodziców. Faktem jest, że poniekąd ucierpią dzieci, gdyż będą musiały w krótszym czasie nadrobić materiał, ale dadzą sobie radę. Można by się jednak zastanowić nad moralnym aspektem sytuacji, gdy nauczyciel strajkuje w macierzystej publicznej jednostce, a do innej w tych samych dniach zgłasza się normalnie do pracy.dnia: 2019-04-14 11:09:53 Maja skomentował(a):
9. W 100% popieram strajk nauczycieli. W sytuacji gdy rozdaje się pieniądze głównie osobom, które nie pracują i to nie z powodu, że nie mogą znaleźć pracy, to tym bardziej należą się one dla osób, które uczą nasze dzieci. Piszecie tu o nierobach, a kto z Was zwrócił się kiedykolwiek do dyrekcji, że któryś z nauczycieli nie przykłada się do pracy - NIKT. Większość z tych co znam dobrze wykonuje swoją pracę i większość z nich jest rozliczana za dobre wyniki całych klas za nie jednostek. Jedynym pytaniem mogłoby być jedynie to, jaki aspekt moralny ma strajk w macierzystej publicznej jednostce, w sytuacji gdy w tym samym czasie prowadzi się zajęcia w innej, w której również ma się zatrudnienie. Pozdrawiam w pełni strajkujących.dnia: 2019-04-17 13:19:15 ... skomentował(a):
10. Popieram strajk nauczycieli całym sercem. Ps. Czy ktoś monitoruje te forum, bo dwa posty nie ukazują się na stronie głównej, tylko po kliknięciu "odpowiedz".dnia: 2019-04-17 13:30:40 ... skomentował(a):
11. ... po kliknięciu "komentarz". Przepraszam.dnia: 2019-04-17 17:52:18 dobry skomentował(a):
12. w Reszlu nauczyciele strajkują to dlaczego nie 8 godzin tylko jeżdzą na zakupy a nawet jedna pani nauczycielka na ulicy Mazurskiej się opalaładnia: 2019-04-18 12:51:53 byn skomentował(a):
13. Skoro strajkują to powinni być cały czas w miejscu pracy. Jednak za Pana Kawczyńskiego to był przynajmniej porządek w szkole, nie to co teraz.dnia: 2019-04-18 13:28:24 siema skomentował(a):
14. widziałem jak nauczycielka zgrzewke piwa brała i papierosy ,nudzi sie strajkiem ? to sobie popije i popalidnia: 2019-04-18 21:37:42 Mareczek skomentował(a):
15. siema, a ty to tak sobie tylko zdrową żywność kupujesz? Przestańcie patrzeć ludziom do koszyka, jak widać jedynie pisać się nauczyliście, gdyż czytanie ze zrozumieniem to już za trudne, nie znacie zasad strajku i jak widać w większości nie macie również pojęcia o stawianych postulatach...