dnia: 13-06-2020 godz 18:36 makrona napisał(a):

Temat: Achtung Achtung ! Pomysł na PUB w Reszlu

Pub w Reszlu a nie taki jak pod kasztanem u Sz P Stefana którego też cenie i szanuję ale taki z impetem . Jakąś muzyka live itd . Wiadomo Reszel to ciężki rynek ale chyba warto coś zrobić dla tubylców ;) co o tym sądzicie . Miejscówka jest i to dobra , klimatyczna . Alko , muzyka na żywo i oczywiście dobra atmosfera .

dnia: 2020-06-13 19:29:00 Mieszkaniec skomentował(a):

1. Pomysł fajny,ciężki do zrealizowania.Tylko czy "tubylcy" będą zainteresowani takim pubem??

dnia: 2020-06-13 20:06:02 BasiaP skomentował(a):

2. mi to niepotrzebne ,nie ma prawa być takiego burdelu

dnia: 2020-06-13 20:33:41 SzPStefan skomentował(a):

3. Młody? Weź ty się w końcu za robotę!

dnia: 2020-06-14 15:34:46 Halina skomentował(a):

4. Dobry pomysł tylko że będziesz musiał wyeliminować z lokalu narkotyki i mocny alkochol inaczej będzie speluna ,miejsce na spotkania dla młodzieży w swoim gronie ,tego brakuje reszelakom

dnia: 2020-06-14 15:41:49 helcia skomentował(a):

5. komuś pod oknem ma to być ? pod swoim zrób tą melinę

dnia: 2020-06-15 11:26:12 poinformowanyReszel skomentował(a):

6. Oby było piwko z wkładeczką jak u feniKa

dnia: 2020-06-17 19:20:22 CharlieArms skomentował(a):

7. Jest dobry lokal , jest budżet, pomysł też . Tylko jak zwykle ludzie krytykują itd . Narzekajcie dalej że nic nie ma , a kiedy jest ktoś kto chce coś zrobić to już źle . Gratuluję wam

dnia: 2020-06-17 22:38:29 hanianiania skomentował(a):

8. Gosciu no ale co ty z czym porownujesz? Mordochlajnie z komunikacja miejska? z kinem? teatrem? Tu nie chodzi o to ze jest ktos co chce cos zrobic od tak, tylko chce cos zrobic by kase ciagnac. Nie chodzi o ludzi tylko o wlasna kieszen! Sami materialisci w tych czasach :( Czlowiek schodzi na drugi plan, tylko pogratulowac bezczelonsci!

dnia: 2020-06-18 16:36:43 CharlieArms skomentował(a):

9. Sz P Hanianiania . Nie zrozumiała Pani przekazu . Zamiast siedzieć na czterech literach z nadzieją że nasz Wódz znów coś nam sypnie z kieszeni ciężko pracujących , proponuje Pani żeby wzięła Pani swój los w swoje ręce . Nie żądajmy rzeczy niemożliwych . Kolej w Reszlu? A komu to potrzebne ? Żeby zrobić projekt , architekci , same materiały i ogólnie potrzeba budowania kolei należałoby wydać kilkadziesiąt milionów złotych. To jest NIEREALNE . Teatr w Reszlu ? Zostawiam bez komentarza . W latach świetności Reszel miał kino , i co ? Kto do niego chodził ? W erze Netflixa i internetu ? Trzeba bardxiej realnie patrzeć na rzeczywistość . Pozdrawiam

dnia: 2020-06-18 21:00:23 skomentował(a):

10. Charlie realnie patrzy na rzeczywistość. W Węgorzewie przywracać będą kolej, a tu z góry się nie da bo Pan Charlie zna realia na poziomie netflixa na którym nic ciekawego nie ma do oglądania i którego biblioteka w porównianiu z tym co oferują w stanach to kropla w morzu. No, ale przecież Charlie to znawca, wie że to co zagraniczne najlepsze i z tego powodu ma amerykansky nick! Młody to ty sobie siedź w domu, niech ci rodzice opłacą na rok z góry netflixa i net i oglądaj! Inni widocznie wolą coś normalnego. Pkp czy pks też nie musisz chcieć, bo jeżeli rodzice ci jeszcze nie kupili to pewnie kupia jakieś cztery kółka jak zdasz prawko i też nie będziesz musiał wymagać, tylko będziesz żył jak "młody bóg" za kasiorkę rodziców. Inni widocznie wolą mieć wybór, by nie tylko jeździć zawsze i wszędzie autem ale również mieć możliwość swobodnej jazdy autobusem do Olsztyna jak i pociągiem. Tak więc młody nie dyskutuj jak nie wiesz. Włącz netflixa, weź paczkę czipsów, cukierków, bądź pianek i mykaj na seans.

dnia: 2020-06-19 10:05:27 CharlieArms skomentował(a):

11. No gdzie tu porównywać Węgorzewo do Reszla ? W Reszlu PKS może przywrócą żeby jeździły w pol puste autobusy . To nie jest opłacalne .niby jest połączenie PKP z Ketrzynem czy Satopami to gdzie tu sens łączenia kolei z Reszel? Rodzice nauczyli mnie pracować i samemu zarabiać na własne potrzeby .Ciezko pracowałem żeby odłożyć i teraz mam zamiar zainwestować . Zapewniam że jestem po trzydziestce i tak ,realnie patrzę na świat . Chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie koszta ponosi kino . Ilu widzów tygodniowo potrzebnych jest , żeby wyjść na zero a co dopiero zarobić . Netflix ok , syf i też z tego nie korzystam ale jest o wiele tańczę niż kino i zawsze jest to jakaś alternatywa, stąd porównanie . Może nasz Wodz połączy Reszel z " reszta świata " .

dnia: 2020-06-19 11:30:23 biznesmenzolsztyna skomentował(a):

12. Prawda jest taka, że co racja to racja. O ile kino czy teatr, to trochę za daleki horyzont. o tyle pkp powinno się jak najbardziej przywrócić. Wiadomo, że miasteczkom w koło by to nie pasowało, bo taka nitka nie tylko pomogłaby Reszlowi, ale i byc może przyczyniła się do tego by większość pociągów przelotowych z czasem nie leciała dookoła po okręgu, tylko w linii prostej Olsztyn - Kętrzyn i proszę mi wierzyć, że miasto i mieszkańcy na tej reaktywowanej infrastrukturze tylko by zyskali.

dnia: 2020-06-19 11:54:15 CharlieArms skomentował(a):

13. Biznesmenzolsztyna : zgadzam się z Panem jednak wielomilionowa inwestycja w Reszlu jest wątpliwa . Życzę Reezlowi jak najlepiej jednak wątpliwe jest żeby PKP w miasteczku wypaliła . PKS jak najbardziej bo tego połączenia z Olsztynem bardzo brakuje . Pozdrawiam

dnia: 2020-06-19 13:12:10 michcio skomentował(a):

14. Jestem za przywroceniem kolejowego polaczenia. Ma Pan racje ze gdyby udalo sie pozyskac przez naszych rzadzacych dofinansowanie czy cos w ten desen to ta kolej bylaby nawet i lepsza od pksow. Patrzylem na mape i fakt ze w linii prostej jestesmy na trasie Olsztyn Ketrzyn wiec jezeli kladliby nowe torowiska i nowa infrastrukture to na bank wszystkie glowne sklady tedy by puszczali bo nowa infrastruktura i krotsza droga wiec i szybciej i mniejsze koszty. Dzieki kolei zyskalibysmy polaczenie tak naprawde z calym krajem bo z Olsztyna to praktycznie wszedzie da sie dotrzec.

dnia: 2020-06-19 17:49:22 Szybkilopez skomentował(a):

15. jestem za koleja

Ty odpowiadasz: *

e-mail: (*)

nick: *

proszę wpisać to słowo:

(*) - pola obowiązkowe

Uwaga.
Posty zawierające adresy stron www lub e-mail nie są zapisywane.
Treści o charakterze reklamowymusuwane,
Adresy e-mail nie są ujawniane.

wróć bez zapisywania