Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

CUD miasto

Rozmowa rozpoczęta 08.04.2006, 19:34 · 7 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 08.04.2006, 19:34

Macie Burmistrza nie z Reszla.Z basenu zrobil wysypisko smieci.Gdzie szpital, pogotowie.Hanbiacy widok ulicy Okreg. samochod os. ledwo przetoczy sie.mlodziez ma rozrywke tylko w knajpkach.Albo jest bita w okolicznych wsiach.25 lat temu opuscilem to piekne miasteczko.Jest tylko gorzej.tylu znajomych tam przysylam i nieraz mi wstyd. pozd. serdecznie Reszel.

#2 · 08.04.2006, 20:10

Panie nowy ciekawe w jakim PIĘKNYM mieście pan teraz żyje. Jak pan taki mądry to znajdĽ pan 5 tysięczne miasteczko w którym jest szpital. Mało tego znajdż pan miasteczko, które ma duży zadbany park, amfiteatr, salę widowiskową, nową halę sportową, zabytki klasy pierwszej, galerię sztuki współczesnej do której przyjeżdżają wystawiać najlepsi artyści w Polsce, nowoczesne wysypisko śmieci i wodę oligoceńską w kranie (fakt jest droga), tor motokrosowy i coroczne zawody z udziałem reprezentantów Polski, najlepszego trenera młodzierzowców w piłke nożną, ligę halową na 40 zespołów, gazetę, stronę internetową itd. No ale cóż ulica Okręg tragedia a to wina burmistrza bo nie jest z Reszla. A pan na pewno zna tyle ładniejszych miejsc od Reszla, że zupełnie nie wiem dlaczego włosi ze Slow Cities wybrali właśnie to miasteczko, jako miasto-lidera w Polsce. Na koniec dodam żeby panu panie nowy uzmysłowić że Reszel na 5 tysięcy mieszkańców i leży w najbiedniejszym rejonie Polski gdzie nie ma pracy, dobrych dróg, uczelni, mało jest wykształconych ludzi, przemysł jest kiepski itd. Ale pan pewnie wie lepiej.

#3 · 08.04.2006, 20:58

dzikuje za blyskawiczna odp.nie chcialem nikogo urazic.nie neguje ze Reszel jest piekny.nieraz krytyki troche nie zaszkodzi.Chcialem dodac jeszcze gdzie sie podziala plaza remowska.tak bylo tam super.Mieszkam teraz bez mala w milionowym miescie.Do Reszla mam sentyment.polecam go znajomym i naprawde zalezy mi na jego wizerunku i rozwoju.Moze turystyka pomoze.Lacze wyrazy szacunku i serdecznie pozdrawiam. / /zawsze reszelanin/

#4 · 09.04.2006, 15:11

Nasze miasteczko jest piękne i nie burmistrz jest od tego by był pożądek na ulicach lecz to właśnie MY !!! mieszkańcy musimy zadbać o to by było nam tu dobrze i aby był należyty porządek a w tym wszystkim pomagają nam służby porządkowe które oczyszczają miasto. Tak więc nie tylko burmistrz nie jest z Reszla ale także i ksiądz i organista i wielu policjantów to może też jest ich wina? Bzdury sami zadbajmy o to co tu jest pokażmy że potrafimy a potem wymagajmy od innych. Pozdrawiam

#5 · 11.04.2006, 19:09

ale ona jest madra meda hehehe

#6 · 12.04.2006, 09:41

Nieznajomy, masz wiele racji ul.Okręg kiedyś była bardzo piękna i zadbana,był plac zabaw dla dieci,był basen, ja to pamiętam a przecież zyliśmy w czasach komuny i było gorzej.A teraz mamy wszystko na wyciagnięciu ręki i faktycznie jest fatalnie w takim małym 5 tys. miasteczku.Miasto od 30 lat jak dobrze siegam pamiecią od tego czasu nie rowija się no, prócz bloków które powstały na Mazurskiej i Ogrodowej i osiedle nad Sajną z inicjatywy ludzi pracujących w Remie.A przecież to wszystko i wszystkimi dobrami naszego miasta zarządza burmistrz i rada miasta jeśli nie to w jakim celu oni piastują stołki w urzędzie.Kiedyś był problem z funduszami na inwestycje, teraz jest tak samo,no ale mamy Unię Europejska ,która daje forsę,Tylko mieć trzeba pomysły.No i najwazniejsza rzecz to sprowadzać do miasta inwestorów, sprzedawać działki budowlane dla mieszkańców, nie wiem czego boi się burmistrz. Myślę,że nie ma do rzeczy nic, czy burmistrz jest miejscowy czy nie.Startując na stanowisko burmistrza chyba zdążył sie w naszym mieście zaaklimatyzować.Pozdrawiam

#7 · 27.04.2006, 19:01

Zaciekawila mnie informacja o Reszelu.

Jedna z wersji spedzenia urlopu jest w okolicach Reszelu. Moze jakies propozycje na termin 20-27 maja.

janko295@o2.pl

#8 · 28.04.2006, 00:07

100000% racji!Zgadzam sie z Tobą!Zauwaz kto sedzi w Reszlu?Emeryci i Ci ktorzy zakonczyli swoja edukacje na podstawowce, ewentualnie zsz!To nikogo nie usprawiedliwia,ze Reszel ma 5 tys mieszkancow i dlatego nie ma pogotowia!To wina wladz, bo tak latwo odpusciy!nie mamy tez pociagu-WSTYD!Co z tego ze mamy tor motokrosowy?Skoro w miejscie jest nedza i bieda!Zauwazylam,ze pana burmistrza chwala Ci,ktorzy trzymaja z nim sztame!!!Skoro Wam wystarczy tor motogrosowy i hala sporowa oraz park,to spoko!

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.