Witam wszystkich w Nowym Roku! Byłam dzisiaj na spacerze w parku i to, co zobaczyłam bardzo mnie zasmuciło. Kochana reszelska młodzieży! Jak Wam nie wstyd wyrywać tablice informacyjne umieszczone w alejkach parkowych i wrzucać je do rzeki! Nie sądzę by było to dzieło reszelskich emerytów lecz właśnie wasze. Nie możecie znależć sobie ciekawszych zabaw tylko niszczenie tego, co należy do nas wszystkich? Macie chyba bardzo niziutkie IQ, skoro dają Wam satysfakcję zabawy z epoki kamienia łupanego. A tak na marginesie,jeżeli policja złapie tych zabawowiczów to w ramach kary proponuję kucie lodu na chodnikach i drogach może, jak ciężko popracują to odejdzie im ochota do dewastacji i demolki.
Park i wstyd
Rozmowa rozpoczęta 01.01.2009, 16:16 · 17 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Ja proponuję zrobienie nowych tablic i dokładnego porządku u zwierzątek w mianowicie wywalanie gnoju z zagrody.
Może wówczas się ktoś nauczy że należy szanować nie tylko cudzą własność ale i swoją także.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2009 i nie co więcej rozumu dla niektórych mieszkańców.
Też dziś przechodziłam po parku i to co zobaczyłam to woła o pomstę do nieba.Tablica informacyjna wyrwana z ziemi i wrzucona do rzeki pod betonowy most. Od kilku miesięcy w Reszlu dominuje patologia.Gdzie są służby porządkowe? Jak długo jeszcze bezkarnie młodzi menele będą niszczyć nasze wspólne mienie.
na służbie kręci się film o Reszlu,więc jak zajmować się pracą.
Jaki film?
Tak już było, jest i będzie i nikt nic na to nie poradzi. Bo w sumie to komu chce się chodzić do ciemnego parku w nocy zęby sprawdzić jak tam trwa melanż. Alko robi swoje do tego jeszcze pewnie jakiś grubszy wspomagacz, dodajmy do tego burzliwe hormony 15-latka i otrzymujemy wynik który nie rzadko doprowadza do wandalizmu typu (wyrwane tablice inf. uszkodzone latarnia)
Wydaję mi się, że to wina tego, że w Reszlu nie ma co do robienia dla młodzieży. Wiem, że to co zrobili w naszym Parku nie jest dobrym zachowaniem ale to lepiej niż by mieli coś zniszczyć w mieście, no nie ? W Reszlu jest nowy sklep niedaleko poczty ... szkoda, że sklep bo tam można by było zrobić jakąś potańcówkę. I już młodzież byłaby ( na pewno ) zadowolona. :)
PS: Pani Marzeno uważam, że jeśli to Pani by była na miejscu tego kogoś kto to zrobił nie wyznaczałaby Pani sobie takiej kary. ;) Pozdrawiam
Forumowiczko, Twoje wytłumaczenie jest po prostu absurdalne. Czy to, że ktoś nie potrafi sobie zorganizować wolnego czasu w sposób "cywilizowany", oznacza, że musi niszczyć i demolować? Po drugie (bo nie wierzę, że zrobili to "na trzeĽwo") - wódka i piwo jest dla mądrych ludzi, nie dla baranów.
Forumowiczko, czytanie Twojego postu przypomniało mi stary dowcip o Stalinie, który kopnął dziecko proszące o ciastko. I komentarz: "a mógł zabić". Rozumiem, że powinniśmy się cieszyć z "parkowych" osiągnięć? Wywalanie nawozu to minimalna kara dla takiego elementu. Ale tu oczywiście musiałaby pojawić się wola patrolowania parku po zmroku.
Kamilu, nie chodziło mi o to, że jeżeli ktoś nie umie zorganizować sobie czasu to musi demolować park. Wolałbyś żeby powybijali komuś okna lub coś jeszcze innego ? Ja też nie pochwalam takiego zachowania. I także wydaje mi się, że działali ( bo na pewno była to grupka ) pod pływem alkoholu.
Miałam na myśli to, że lepsze takie szkody niż jakieś inne w mieście gdzie mogliby nawet ucierpieć ludzie zwracając wandalom uwagę bo wydaje mi się, że w nocy ludzie nie spacerują po parku ale po mieście ( robią sobie mały spacerek ;) ). Przykro, że zdarzyło to się w parku, tym bardziej, że trwa konkurs. :(
To tyle. Po prostu może nie zrozumieliście mojego postu tak jak rozumiem to ja. :)
Jak zwykle dużo gadania, mało robienia, dzisiaj jest sobota i zapraszam wszystkich do parku w godzinach 20-23.
Sami się przekonacie o co tam chodzi, bo nie wierze że w pierwszy weekend karnawału żadna latarnia nie poleci do rzeki ;]
A, gdzie jest Policja i Straż Miejska???Strażnicy Miejscy pracują od 7.30 do 15.30 siedzą cały dzień w swoim "biurze".Nawet nie zwracają uwagi jak pieski robią "kupkę" pod ich oknem. Od czasu do czasu wypiszą biednemu sprzedawcy karę na rynku albo mandat kierowcy za złe parkowanie.Moze warto wprowadzic 2 zmiany. Niech jeden Pan pracuje od 7.30 do 15.30 i w terenie a nie za biurkiem. A drugi wieczorami patroluje ulice wspólnie z Policją. Policja powinna sie bardziej zaangażować w zapewnienie bezpieczeństwa mieszkancom. Dlaczego nie ma patroli w parku, na dworcu czy przystanku przy ul. Słowiańskiej.
Teraz niszczą park i zieleń w mieście. Wkrótce może być gorzej....
Tadeusz nie pisz głupot, policja nie będzie stała na jednym przystanku na Słowiańskiej albo na dworcu. Na każdym patrolu sprawdzane są te miejsca. Jednak nie tylko miasto jest do pilnowania ale i gmina. Policjanci i straż miejska to ludzie a nie medium. Każdy jest świadkiem łamania prawa ale nie każdy potrafi wystąpić jako świadek przed Sądem. Dewastacji parku, przystanków itp. robi młodzież z Reszla bo tak jest wychowana przez rodziców. Nikt z zewnątrz nie przyjeżdża żeby zdemolować park. Uważam, że dane wandali ze zdjęciem powinny być umieszczane na tablicy przed Ratuszem wtedy by się wstydzili dopuszczać takich czynów.
Sprawidliwy nie osmieszaj się!Od kiedy to policja patroluje miasto?Wsiądą w samochód i tyle!Skoro władze wiedzą, gdzie dochodzi do zniszczeń niech tam poslą patrol. Pod ratuszem nie raz było głośno, a polcja nie interwniowała.
heheh rozsmieszyl mnie troche ten temat. To wina przypodobania sie kumplom albo cos. Ja to wiem bo kiedys dawno temu zniszczylem lawke w Parku. Ale te tablice i tak staly za dlugo. No ale to nie powod zeby niszczyc. Policja siedzi na tylkach bo zimno na zewnatrz. Info do Policji... Suck my Dick :D dziekuje :)
kuchar, przyznaję rację. Policja siedzi na tyłkach bo na dworku za zimno. Nawet szkoda, że samochody są bo mogliby zrobić sobie mały spacerek :)
co do wyrostkow to nie hormony tylko tanie wino jest powodem agresywnego zachowania. tak bylo jest i bedzie a jak spali spliff-a to dopiero ma jazdy ze nie wie gszie jest a co dopiero panowac na soba.