Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Opinie na temat działaności MOK

Rozmowa rozpoczęta 12.01.2009, 17:12 · 18 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 12.01.2009, 17:12

Witajcie! Chciałabym dowiedzieć się co sądzicie na temat działalności Miejskiego Ośrodka Kultury w Reszlu. Wasze opinie pomogą mi w przygotowaniu pracy na ten temat. Z góry dziękuje za pomoc:)

#2 · 12.01.2009, 19:30

Co tu dużo mówić? MOK zawsze zorganizuje coś fajnego. To zbiórkę żywności, happening, warsztaty i wiele, wiele innych rzeczy. Oczywiście nie mógł bym pominąć zaangażowania P. Beaty Kilanowskiej dzięki której wszystko się kręci. ;) Tak naprawdę bez P. Beaty to wszystko nie miało by sensu.

#3 · 12.01.2009, 19:37

Ja sie zgadzam z michal_96 Ogółem działalność MOK jest duża bo to właśnie oni organizują większość imprez i innych ciekawych rzeczy w Reszlu. Oczywiście 95 % zaangażowania ma w tym pani Beata Kilanowska. :} pozdro.

#4 · 14.01.2009, 11:52

wręcz przeciwnie! mok słabo dział większość ludzi uważa że są niezastąpieni(oczywiście pewnie brak chętnych na te stanowiska powoduje marazm jaki wdarł się w działalność mok).poza stałymi programami reszeliada i konkurs piosenki to żenada

#5 · 14.01.2009, 12:33

W każdym mieście jest obchodzone swięto

miasta i uważam ze jest wpaniałą zabawą dla mieszkańców,a konkurs pokaż mi dede ,gdzie jest na takim poziomie od tylu lat jak w Reszlu.To wypracowane latami wspaniałe widowisko ,które ma swoja widownię. Wykształciło wielu wspanialych wokalistów ,którzy mieli okazję przeżyć niesamowitą przygodę.Wiele godzin zajęć i warsztatów .To jest praca .Jest też wiele innych przedsięwzieć ,o których napewno nie wiesz bo widać wcale Cię to nie interesuje.Chcesz po prostu tym ludziom dowalić.Tam pracuje kilka osób bardzo oddanych i robiących bardzo wiele,bo robią to z pasją....Wiedzą co robią.

#6 · 14.01.2009, 13:04

O widzę poruszenie.Moniko to Ty rozpoczęłaś tę niepotrzebną wymianę zdań,naraziłaś tych ludzi na niepotrzebny stres.Jesteś studentką i powinaś wiedzieć,że takie dane to zbiera się robiąć indywidualne ankiety.Na takim forum wypowiadają się ludzie.którzy sami mają jakieś niespełnione marzenia i nie bardzo wiedzą co mówią.Obrażają innych.Gro ludzi wcale nie wchodzi na forum ,badĽ wchodzi ,ale nie komentuje.Uważam ,że to nie jest wykładnia do Twojej pracy.Niesmak jaki został wywołany pozostanie.Nie postarałaś się.Aby mieć rozeznanie to powinaś dotrzec do tych co nic nie robią tylko narzekają,oraz do tych co działają.Pracownikom MOK należą się przeprosiny.

#7 · 14.01.2009, 16:02

Dlaczego ktoś uważa że na forum wchodzą tylko osoby, które nie wiedzą co mówią, bądĽ zaglądają tu tylko w celu obrażenie innych... Uważam że jest to nie sprawiedliwa opinia ze strony janko... Podobnych odpowiedzi napewno udzieliłyby osoby gdyby zadano im to pytanie zaczepiając na mieście... Uważam,że Monika nie jest tu niczemu winna.

#8 · 14.01.2009, 19:13

Uważam, że zarzuty wobec Moniki są całkowicie bezpodstawne. Zadała pytanie i od razu "lecą" w jej stronę jakieś dziwne uwagi. "Uważam, że to nie jest wykładnia do Twojej pracy" co to w ogóle za tekst. Janko nie ma pojęcia co będzie podstawą pracy Moniki i myślę, że w ogóle nie powinien się wypowiadać na ten temat.

#9 · 14.01.2009, 19:43

Janko, widzę, że niewiele wiesz o sposobach zbierania danych.....

To Ty wywołujesz burzę. Monika poprosiła tylko o opinie, a Ty obrażasz nie tylko ją, ale również osoby wypowiadające się na forum.

Najprawdopodobniej TO TY jesteś najinteligentniejszą i najkompetentniejszą osobą do wypowiadania się na forum, ale zwykli, przeciętni i z pewnością mniej inteligentni ludzie też mają prawo się tu wypowiadać i proponować tematy.

Wyluzuj Chłopie! Zastanów się kilka razy zanim coś napiszesz!

Monia co do tematu: dobrą sprawą na pewno jest Reszelski Festiwal Piosenki, ponieważ pozwala młodym ludziom pokazać się szerszej publiczności i uwierzyć w siebie. Natomiast Dni Reszla są tematyką przeznaczone głównie dla ludzi starszych, choć to jest spowodowane ograniczonymi środkami. Idea jest ok.

#10 · 14.01.2009, 20:10

Ha ha,a dla kogo były koncerty w hali Gimnazjum,gdzie ta młodzież?Przecież nic się nie robi.Dni Reszla dla starszych ,a co tam robi młodzież.Coś Ci się kobieto pomyliło.Cala sobota na dniach Reszla była dla młodzieży.A niedziela raczej rodzinna.Tak powinno być.To Ty wyluzuj jak się nie znasz.

#11 · 14.01.2009, 20:47

Ja już nic nie rozumiem z wypowiedzi Janko.. najpierw sugerujesz, że pracownikoim MOK-u należą się przeprosiny a teraz sam ich obrażasz!!! Dni Reszla to nie tylko dwa dni plenerowej zabawy to ciąg imprez trwających około tygodnia... MOK to także Warszaty z których wiele wynieśli młodzi artyści, o których słyszy się w telewizji, to akcje charytatywne dla Domów Dziecka i nie tylko. Dla niektórych Dom Kultury to miejsce gdzie zawsze będą wracać z miłymi wspomnieniami.. Wiele osob przewinęło się przez scenę MOK-u.... Także jest o czym naprawdę pisać....

#12 · 14.01.2009, 20:58

Droga Moniu! ;) w ogole zastanawiam sie o co chodzi niektorym osobom na tym forum :/ mniejsza z tym , ciesze sie ze sa osoby, ktore chca pomoc Ci w Twojej pracy , tez Ci pomoge :* otoz moim zdaniem MOK duzo zrobil , robi i na pewno bedzie robic dla mieszkancow Reszla, mlodziezy. Podziwiam wklad pracownikow MOK-u. W szczegolnosci mowie tu o p. Beacie Kilanowskiej , ktora swoim wspanialym zaangazowaniem stara sie zorganizowac rozne imprezy dla mieszkancow Reszla. Reszelski Festiwal Piosenki pozwala wykazac sie mlodziezy przed publicznoscia, przelamac treme i cudowanie zaspiewac :) podziwiam wszystkich uczestnikow za odwage i trzeba przyznac ze co roku na naszych oczach rodza sie nowe talenty :) Szanse na wokal maja rowniez strasi mieszkancy , ktorzy swoje zdolnosci moga zaprezentowac podczas Reszeliady ,,Spiewac kazdy moze'' Ludzie dobrze sie bawia.Zarowno artysci jak i publicznosc. I przeciez o to chodzi :) Moze na Reszeliadzie nie mamy super gwiazd ale MOK potrafi dla kazdego wieku cos dopasowac, naprawde sie stara... Tutaj chcialabym rowniez podziekowac za organizacje WO¦P. Bardzo mi milo bylo pojsc ze znajomymi na koncerty na hali a pozniej na swiatelko do nieba.. gdyby nie pracownicy MOK i wspaniali mieszkancy Reszla takiej imprezy na pewno by nie bylo. Mysle ze dzieki takiej dzialalnosci udalo zebrac sie duzo wiecej pieniedzy na dzieci a mieszkancy dobrze sie bawili :) podsumowujac: Dzialalnosc MOK jest jak najbardziej dobra, potrzebna i mam nadzieje ze jeszcze dlugo bedzie dzialac :) pozdrawiam!

#13 · 14.01.2009, 21:14

DO JANKO!

napisałam "(...)GŁÓWNIE dla ludzi starszych(...)"

chodziło mi o to, że zapraszani są głównie muzycy, którzy są bliżej znani starszemu pokoleniu. "(...)choć to jest spowodowane ograniczonymi środkami. Idea jest ok. (...)" Choć z drugiej strony jest to szansa dla młodzieży na poznanie trochę bardziej ambitnej muzyki niż to, co im proponuje Gosia Andrzejewicz :)

Janko Jeśli nie zamierzasz pomóc Monice, to nie wypowiadaj się na ten temat. I Jeżeli komentujesz czyjeś posty, to najpierw je PRZECZYTAJ! Rozładuj swoją energię w bardziej konstruktywny sposób np. pomagając ludziom z MOKu w akcjach charytatywnych.

Wracając do głównego wątku Portos ma rację. Osoby pracujące w MOKu robią wiele dobrego dla reszelskiej społeczności.

Powodzenia w pisaniu pracy Monisiu :)

LUDZIE NIE ZBACZAJCIE Z TEMATU! POMÓŻCIE MONICE, wyraĽcie swoją opinię

#14 · 14.01.2009, 21:21

Ja wiem co piszę,ale widzę kilka rozsądnych głosow,które poparły działania tych kilku osób,które naprawdę bardzo się starają.Naprawdę mamy wspaniałych animatorów kultury,nie czekają i nie ogladają się dookoła ,że ktoś za nich coś zrobi ,a głosy typu dede należą do rzadkosci.Doceniam prawdziwe słowa Izy.

#15 · 14.01.2009, 21:53

O to mi chodziło Janko! Jak przed chwilą pokazałeś można wyrazić swoją opinię, nie obrażając nikogo :)

Ja też się nie zgadzam z DEDE, ale to jest forum i każdy może wyrazić swoją opinię. W Reszlu Znajdą się osoby niezadowolone z pracy MOKu i ich głos reprezentuje w tym przypadku DEDE. Monika pisząc pracę musi wziąć pod uwagę wszystkie opinie, nie tylko te pozytywne, choć już sama ich liczba mówi nam dużo.

Pozdrowienia dla Ciebie Janko :)

#16 · 14.01.2009, 22:04

Uważam ,że głos dede ,to nie głos,niech coś zaproponuje.jezeli ja nie lubię zimych kąpieli to nie piszę na morsów.Tylko szukam ciepłej sauny.Tak jest z kulturą,nie odpowiada mi styl jakiegoś przedsięwzięcia,to nie uczestniczę.Szukam co mnie zainteresuje.Nie gadam na ludzi którzy coś proponują.Rozumiem ,że coś może się nie podobać,ale muszę,wiedzieć i rozumieć ,że innym to się podoba. Pozdrawiam.

#17 · 15.01.2009, 08:37

Czytam i jestem zażenowana , idz cie moze sobie jakiś film włączcie a nie pierdoły piszecie s-sory ale naprawde zena-pozdro

#18 · 26.01.2009, 16:49

osobiscie uwazam ze mok o wiele wiecej mógłby robic a tak poprostu mamy budynek który stoi i się sypie. czasy sie zmieniły ale prawda jest taka ze nasz Mok nic nie moze zaoferować dzisiejszej młodziezy. Kiedys robili chłopaki koncerty a w moku na dobra sprawe nir było nawet sprzetu na cienki koncert punkowy. i to fakt.

#19 · 26.01.2009, 23:14

- nauka gry na gitarze klasycznej

- zajęcia koła plastycznego

- zajęcia tenisa stołowego

- zespoły muzyczne

- kawiarenka internetowa

- zespoły tańca współczesnego w dwóch kategoriach wiekowych

- aerobik

Baza lokalowa MOK wykorzystywana jest do organizowania kursów m. in.

- języka angielskiego

- tańca towarzyskiego

- prawa jazdy

Organizowane są też imprezy okazjonalne („Ferie zimowe”, „Dzień Dziecka”, „Wakacje w MOK”, „Wielka Majówka”, imprezy plenerowe na skwerku miejskim) w okresie wiosenno-letnim. Wizytówką, sztandarowymi imprezami MOK są: Międzynarodowy Plener Plastyczny (MPP) w lipcu oraz „Dni Korsz” w miesiącu sierpniu.

MOK w 2000 r. przygotował 4 trasy rowerowe po terenie gminy. W 2001 r. opracował i wydał drukiem folder z opisem tras. W oparciu o w/w trasy przygotowane są kolejne edycje konkursu „Rowerem po ścieżkach historii gminy Korsze”. MPP organizowane są dzięki pomocy sponsorów. Udział w niej biorą, oprócz plastyków z lokalnego środowiska, zaproszeni goście z Rosji, Ukrainy i Niemiec. Każda edycja pleneru ma określoną tematykę, np. plener w 2002 r. – „Dziedzictwo kulturowe powiatu kętrzyńskiego”.

To zakres działalności MOK w Korszach porównywalnej wielkością gminie. W Reszlu nie wiem czy jest tak długa lista. jeśli juz są organizowane zajęcia to część jest odpłatna co jest dla mnie nie pojęte. Skoro MOK jest dla ludzi i jest utrzymywany z naszych podatków to czemu jeszcze trzeba płacić za zajęcia mam tu na konkretnie na myśli "FERIE W MOK Reszel - 2009"

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.