Wyborcy w Reszlu to też jakiś procent dla ugrupowań starajacych się o wejście do Sejmu. Jak ich widzimy.?PIS? PO ? LiD? PSL?Może inni Co o tym sądzicie.Ja jestem za PO - bo normalni, bez iwigilacji, otwarci na dyskusję,profesjonalni,bez wodzostwa.Liczy się to co umiesz,bliżej Europy chociaż i tak w niej jestesmy,Są na miarę moich wyobrażeń o tym co daje spokój,satysfakcję.Czy się mylę?
odpowiedz.
Pis czy Po i dlaczego?
Rozmowa rozpoczęta 20.09.2007, 15:27 · 24 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Przpraszam za 3 x to samo. Nie wiem dlaczego tak się stało. To nie było moją intencją.
Już wiem dlaczego.Nowy ,mój post wyautował post o wyborach uzupełniających w Reszlu.Chcesz byc skuteczny -trwaj przy swoim zdaniu,nie daj się indoktrynować
A ja stawiam na LiD.Były marszałek województwa urodzony w Reszlu moim faworytem. To on był inicjatorem Cita Slow.
a ja, po obejrzeniu końcowych chwil rządu, nie zamierzam głosować. Jedyną osobą, która zrobiła na mnie pozytywne wrażenie był p. Pawlak z PSL. Ale, przytaczając słowa z "Misia": Darmozjadów i matołów banda !
Ja jestem za Ligą Prawicy, a dokładnie UPR - jedyna partia z pomysłem na zmianę ustroju... Reszta do banda złodziei. Mam już dość lewicy i centrum (uważających się za prawicę)
Ja jestem za Ligą Prawicy, a dokładnie UPR - jedyna partia z pomysłem na zmianę ustroju... Reszta do banda złodziei. Mam już dość lewicy i centrum (uważających się za prawicę)
a ja jestem za Orlętami :) Zapraszam jutro o 16 na stadion, mecz z Romintą Gołdap.
samoobrona tylko ona nam pomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jestem za PiS. Argumenty davinci za PO są trochę naiwne, bo jak się im przyjrzeć bliżej, to nic z nich nie zostanie. *1 co to znaczy, że w PO są normalni ? ¦ledzińska-Katarasińska, która po pijaku przejechała przechodnia i została za to skazana ? Albo Niesiołowski, który ma pianę na ustach, tak się podniecia swoimi przemowami ? O Palikocie występującym w telewizji ze sztucznymi członkami, szkoda nawet gadać. Tacy oni normalni. *2 PO bez inwigilacji ? Czyli konkretnie co ? PO, gdyby wygrało wybory, to zakaże prokuraturze, CB¦ i innym służbom zakładania podsłuchów ? Przecież takie służby posługują się podsłuchami na co dzień w każdym kraju na świecie, włącznie ze Szwajcarią i Szwecją. *3 Otwarci na dyskusję ? Wszystkie partie są otwarte na dyskusję, bo to jest ich metoda zjednywania wyborców - PiS-u również. *4 Profesjonalni ? PiS jest nie mniej profesjonalny niż PO - skąd u ciebie taka wysoka ocena profesjpnalizmu PO, masz na myśli kogoś konkretnego ? Bo jedyny profesjonalny w PO, Rokita, jakoś nie może dogadać się z Donaldem. *5 PO bez wodzostwa ? Ha, ha ! Mam wrażenie, że nie wiesz jakiej czystki w PO dokonał przed poprzednimi wyborami jej przewodniczący. *6 Liczy się to co umiesz ? Możesz jaśniej ? U kogo się to liczy i w jakiej sytuacji i do czego ? *6 Bliżej Europy ? To znowu jakiś eufemizm ? Jak się przejawia lub przejawi, dla nas reszelan, to "bliżej Europy" w wykonaniu PO, gdyby to oni wygrali wybory ? Davinci, chcesz rozmawiać o wyborach, ale mam wrażenie, że swoje opinie polityczne opierasz na tzw. "faktach medialnych", a nie na wiedzy o celach i programach danych partii.
No właśnie, masz prinz2 bardzo wiele racji mówiąc, że PO wcale nie jest lepsze od PiSu, ale to też nie znaczy, że PiS jest OK. Chociażby wice-minister sprawiedliwości... Przecież ten koleś powinien w więzieniu siedzieć, a jaką funkcję sprawuje w rządzie PiS? Moim zdaniem obie partie nie nadają się do rządzenia. Media niestety nie pokazują wszystkiego i ciężko się w tym połapać. Ja polecam lekturę programu UPR, który w większości przejął cały blok LPR. Całe szczęście jest internet bez cenzury. Strona UPR i blogi liderów też polecam.
Cieszę się prinz2,że Twoje poparcie dla Pis jest tak ugruntowane.Dyskusja z Tobą na ten temat to tak jak rozmowa ze ślepym o kolorach bo przecież już sam premier powiedział,że "nic nas nie przekona ,że białe jest białe a czarne jest czarne". Polecam wszystkim przeczytanie tego co napisał dla Wirualnej Polski L.Wałęsa.Zazdrosczę lojalności prinz wobec PIS,to ugrupowanie też jest lojalne wobec swoich .Np,Marcinkiewicz a był premierem bardzo popularnym.Adasko wyłożył swój pogląd no i dobrze,ale się nie zacietrzewia.Rokita jest ok bo jego Nelli poszła do prezydenta.W innym wypadku byłby mniej profesjonalny.Między nami prinz jest taka różnica,że ja jestem w stanie uszanować Twoje poglądy ,Ty natomiast skazał bys mnie na stos.
davinci, Chyba poczułeś się urażony moim stwierdzeniem, że twoje argumenty są naiwne, ale ja tylko zadałem szczegółowe pytania dotyczące
twoich argumentów. Zamiast ciskać obelgami, może spróbowałbyś odpowiedzieć na moje pytania ? Ale zamiast odpowiedzi - histeria - "ślepy
na kolory", "palenie na stosie", cytaty lapsusów językowych Kaczyńskiego albo teksty typu "zazdroszczę ci lojalności wobec PiS". Czy ja z kolei
mam ci zazdrościć lojalności wobec PO ? Co to za głupia gadka ?! Napisałem o Rokicie, że jest profesjonalistą, ponieważ niedawno był
kandydatem PO na premiera, więc sama PO uważa go za fachowca, w dodatku ty sam napisałeś, że PO jest profesjonalna a z tego co mi
wiadomo Rokita jest z PO, więc o co ci chodzi davinci ? Gubisz się we własnych tekstach ? Z tym Wałęsą to też nieĽle wyskoczyłeś ! Widać, że
ty naprawdę jesteś naiwny i nie masz pojęcia o polityce i czymś co się nazywa "marketingiem politycznym" (w czym jest niezły niejaki
Tymochowicz). Wierzysz davinci, że Wałęsa samodzielnie pisze te teksty ? Szanuję Wałęsę jako postać historyczną, ale jego wypowiedzi
publiczne podpowiadają, że, mówiąc delikatnie, zaprezentowany styl pisarstwa nie bardzo koreluje z jego profilem intelektualnym. Pisanie
przemówień, artykułów, esejów przez specjalistów, nie jest niczym niezwykłym, wszyscy prezydenci, premierzy, mają swoich pisarzy, którzy
przygotowują przemówienie czy artykuł na każdą okazję - niektórzy politycy mają chęć je poprawiać, a niektórzy tylko odczytują. Rzadkością są
politycy, którzy samodzielnie pracują nad swoimi przemówieniami, felietonami, itp. Powiedz davinci, w ¦więtego Mikołaja też jeszcze wierzysz
? Davinci, jeżeli podajesz swoje argumenty a ja z nimi polemizuję - to co ? Nie należy tego robić, bo się obrazisz ? Jeżeli obrażasz się na
polemikę, to po kiego grzyba zachęcasz do dyskusji na dany temat ? Twoja histeryczna reakcja, tak naprawdę unaocznia miałkość twoich
argumentów.
Pozdrawiam Cię prinz2 niezłomny orędowniku Pis.Niech tak zostanie. Nie wpadłem ani w histerię ani nie obraziłem się.Zyjemy/ taką mam przynajmniej nadzieję/przecież w państwie demokratycznym.Każdy ma suwerenne prawo do swojch poglądów.Zamiast polemizować z moimi podaj trochę swoich argumentów,może mnie przekonasz i zmienię mój punkt widzenia.Jest mi obojętne czy Wałęsa pisął sam ,najważniejsze,ze wg mnie napisał prawdę.Tak właśnie obecnie postrzegam Twoje ugrupowanie.Ja nie ciskam obelgami.Podaję tylko swoje spostrzeżenia,Ty zaś irytujesz się i gubisz kulturę dyskusji.Rozpoczynając temat o wyborach nie było moją intencją upolitycznianie forum.Byłem jedynie ciekawy podziału sympatii politycznych w Reszlu i to wszystko.Nasi przedmówcy tak to właśnie zrozumieli i w takim duchu odpisywali.Anonimowa debata to nie debata.Póki co nasze poglądy i sympatie kształtują w znacznym stopniu media,zarówno publiczne jak i komercyjne.Zycie dokonuje brutalnej weryfikacji.Stąd niechęć do udziału w wyborach tak parlamentarnych jak i samorządowych.
Prinz chyba jesteś nawiedzony.Staraj się o egzorcystę.Dobrze,,ze głosowania są tajne bo inaczej wiele znajomości ległoby w gruzach.Szkoda,że PSL ma znikome szanse na wjście do SEjmu.Pawlak ostatnio potwierdzł swiją klasę.
Pozdrawiam Cię davinci181 niezłomny orędowniku PO. Niestety Twój post na forum wcale nie miał charakteru sondy na temat sympatii politycznych. Co prawda, najpierw zadałeś pytanie, ale potem już była agitacja. Nie wiem, czy w sposób zamierzony czy nie, ale tak Ci to wyszło, że na pierwszej stronie forum reszelskiego umieściłeś klasyczną propagandówkę na rzecz PO. Teraz piszesz, że nie było twoją intencją upolitycznianie forum ?? Trochę to spóĽniona deklaracja. Cieszę się, że się nie obraziłeś, bo nie było moją intencją obrażanie Ciebie. Kultura Twojej odpowiedzi na mój post też pozostawia wiele do życzenia. Ponadto PiS nie jest moim ugrupowaniem, bo nie należę do tej partii a tylko zamierzam na nią głosować. Jest jedno zagadnienie w którym się zgadzamy: nasze poglądy na partie polityczne są kształtowane przez media i niestety media te (radio, telewizja, prasa), zamiast być obiektywną "czwartą władzą", pokazującą politykę bez retuszu, selekcji, komentarzy - stają się stroną w kampanii politycznej. Różne media, w różny sposób przedstawiają to samo zdarzenie, ten sam problem, zależnie od tego do kogo należą, lub kto ma nad nimi władzę. Jeżeli posłucha się wydĽwięku komentarzy stacji telewizyjnych będących własnością pana Waltera lub pana Solorza, to wszystkie są skrojone według preferencji politycznych tych panów (czyli PO), a jeżeli posłucha się stacji publicznych, to są przyjazne wobec PiS. Taka sytuacja jest fatalna, ponieważ większość wyborców nie ma czasu ani ochoty śledzić wydarzeń politycznych w wielu mediach, tak aby poprzez konfrontację różnych relacji, wyrobić sobie obiektywny pogląd. Wygrywają na tym ci, którzy są bardziej lansowani w mediach, a to nie koniecznie są ci, którzy chcą coś zrobić dla tego kraju. Do "syrakuzy1": do egzorcysty nie pójdę, to lekka przesada, ale podaj mi adres do twojego psychiatry, może u niego spróbuję.
Prinz-psychiatra wyjechał za chlebem. Nie wiedział,że będzie miał w Tobie klienta Pozostaje nadal egzorcysta ale sam musisz wybrać który.Przecież diabeł jest wszędzie.Tak mówią ojciec dyrektor i premier.Dbaj o siebie prinz może będą z ciebie jeszcze ludzie.Tymczasem zachowujesz się jak echo słów davinci.Typowy samiec beta.Zakompleksiony i niedowartościowany.
Ach, cóż za erudycja w dziedzinie psychoanalizy ! Musiałeś "syrakuzy" odbyć mnóstwo sesji ze swoim psychiatrą !. Niech on szybko wraca, bo
twoje teksty są coraz bardziej depresyjne. Ojca dyrektora to ja mam w ...... niestety nie mogę napisać gdzie. Każdy pseudointeligent uważa, że
zwolennik partii prawicowej, koniecznie musi być też zwolennikiem ojca dyrektora i "moherem". Tak przecież powiedzieli mu na antenie
pewnej prywatnej stacji telewizyjnej. Otóż mylisz się sromotnie. Co do "echa", to wiedz, że pozwalam sobie na parodiowanie form stosowanych
przez davinci181, ponieważ nie dostrzega on w stylu swoich wypowiedzi cech, które mi przypisuje (orędownictwo jakiejś partii). W taki więc
sposób, staram się zwrócić na to jego uwagę - takie działanie nazywa się (uwaga trudne słowo !) pastiszem, ale niestety twój aparat umysłowy
"syrakuzy" nie pozwala na dostrzeganie takich niuansów. Ale czego można wymagać od samca omega ! Od razu informuję "syrakuzy", że to
była (uwaga jeszcze trudniejsze słowo !) parafraza.
Prinz - Twoja wymiana zdań z syrakuzy1 jest wprost porażająca.Chciałeś go zniszczyć ośmieszyć tak jak i mnie ale wydałeś świadectwo swojej mierności i wyjątkowemu zacietrzewieniu. Jest wszakże jeden wątek dość ciekawy w Twoim poście.Pastisz i parafraza.Cóż jeśli występuje 0 autorstwa poglądów trzeba się uciekać do naśladownictwa i parafrazowania innych tekstów.Prinz ucz się pilnie jest jeszcze tyle innych trudnych słow.Myślę,że zadziwisz jeszcze bywalców tego forum taktem,wiedzą i umiejętnością prowadzenia dyskusji.
No to chłopaki (i dziewczyny być może) pojechaliście merytorycznie zgodnie z tematem - czyli totalnie zero związku z tym co trzeba w kraju zmienić, a kłótnie między sobą. Ehh...
O, widze, że nie jestem sam :) UPR -> ¦winie się zmieniają, Unia Polityki Realnej zlikwiduje koryto!
Widzę, że też to zauważyłeś adasko. Czyli wszystko po staremu, tak jak w sejmie.
Michał Jerzy Wojciechowski - Lista nr 3 - mój kandydat