Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

ekologia

Rozmowa rozpoczęta 01.06.2007, 22:48 · 22 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 01.06.2007, 22:48

Od prawie roku staram sie o pomoc Wladz reszelskich w zamontowaniu przydomowej oczyszczalni sciekow-do dzis nie otrzymalem rzadnej wiazacej odpowiedzi.Zainwestowalem w zakup tejze oczyszczalni 100%swoich funduszy z mysla , ze wladze beda"hepi",i pomoga lecz sie pomylilem.Pytam czy ktos moze mi pomoc? czy moze zalatwienie sprawy zalezy od poparcia "odpowiednich ludzi"?

#2 · 02.06.2007, 00:35

Polecam stronę instalacjebudowlane.pl, powinieneś tam znaleĽć odpowiedzi na swoje pytania (a przynajmniej na te, które dotyczą aspektów prawnych dotyczących montażu takiej oczyszczalni).

#3 · 02.06.2007, 00:36

Polecam stronę instalacjebudowlane<kropka>pl, powinieneś tam znaleĽć odpowiedzi na swoje pytania (a przynajmniej na te, które dotyczą aspektów prawnych dotyczących montażu takiej oczyszczalni).

#4 · 02.06.2007, 00:37

Polecam stronę instalacjebudowlane (kropka) pl, powinieneś tam znaleĽć odpowiedzi na swoje pytania (a przynajmniej na te, które dotyczą aspektów prawnych dotyczących montażu takiej oczyszczalni).

#5 · 02.06.2007, 00:40

Polecam stronę wuwuwu<kropka>instalacjebudowlane<kropka>peel, powinieneś tam znaleĽć odpowiedzi na swoje pytania (a przynajmniej na te, które dotyczą aspektów prawnych dotyczących montażu takiej oczyszczalni).

#6 · 02.06.2007, 00:44

Polecam stronę o instalacjach budowlanych (po wpisaniu w Google "instalacje budowlane" powinna być na pierwszym miejscu). Tam powinieneś znaleĽć trochę informacji (a przynajmniej na temat przepisów prawnych obowiązujących przy montażu takiej oczyszczalni).

#7 · 02.06.2007, 00:50

Możliwe, że obok nagród w konkursie fotograficznym znajdzie się nagroda dla najaktywniejszego forumowicza. Kamilu jesteś w czołówce. ;)

#8 · 02.06.2007, 13:31

Szanowny Panie Adminie. Jestem za, aby najaktywniejszy forumowiccz mógł otrzymać nagrodę.Typowanie Kamila też popieram ponieważ jego posty są nie tylko częste dla samej częstotliwości ale również zawierają jakąś propozycje,są kulturalne i wyważone. Pozwalają mieć dobrą opinię o młodych

ludziach.Bo my to nie tylko wulgaryzmy ,piwko i abnegacja.Potrafimy myśleć,mamy dobre pomysły tylko ta większość ma opory by się do tego przyznać. Nie wiem dlaczego.Może ktoś odpowie na to pytanie. Pozdrawiam Pana Adminie i Kamila też. Tak trzymaj brachu. To do Kamila.Siemka.

#9 · 02.06.2007, 16:00

Szczerze mówiąc nie wiem, co teraz napisać ;)... Miło jest zostać zauważonym i docenionym ;)... ale na forum jest wielu aktywnych forumowiczów :D. DaVinci, dzięki za poparcie :). Jak już zostanę burmistrzem w Reszlu, to wiem kto będzie moim rzecznikiem prasowym ;D. Pozdrawiam również :).

#10 · 02.06.2007, 20:46

Stanowisko zastępcy burmistrza bardziej by mi odpowiadało Kamilu.Może wtedy zawiedziony prędzej zrealizował by swoje plany.

#11 · 02.06.2007, 22:45

Davinci wpisuj w nicku "davinci181" zamiast "davinci[spacja]181" lub dopisz wówczas adres e-mail. Ta pierwsza wersja nicka jest w bazie forumowiczow. A tak dla ciekawości dodam, ze jest ich 670. Tematów na forum jest 559 a postów w tematach 2764.

#12 · 02.06.2007, 23:16

Zastępca burmistrza? Da się zrobić ;D. Jest 670 zarejestrowanych forumowiczów :> ? Chyba większość wpisała się na forum raz albo dwa ;)...

#13 · 03.06.2007, 00:03

No nie jest tak Ľle. Bywało, że forum "gotowało się" od wpisów. Owszem niektórzy wpisali jeden lub dwa posty ale są i stali forumowicze.

#14 · 03.06.2007, 16:11

Przykro mi, że tak pesymistycznym akcentem wepchnę swoje 3 grosze w tą przemiłą pogawędkę, ale do tej pory padła JEDNA dopowiedĽ adekwatna do tematu. Ja bardzo bym się zdenerwowała jakby w moim temacie rozwinęła się dyskusja nie na temat. Pan 'zawiedziony' jest pewnie teraz jeszcze bardziej 'zawiedziony' ;]

Może by tak odzielny temat na sprawy statystyczne i gratulacyjne? ;D

A swoją drogą - popieram pomysł na nagrody dla forumowiczów-aktywistów. Gratulacje Kamilu ;>

#15 · 03.06.2007, 17:29

Hmmm... nawet nie wiem czy Pan "zawiedziony" skorzystał z mojej podpowiedzi :>. I mam wrażenie, że chyba jeszcze trochę za wcześnie na gratulacje ;D :P... zaraz zacznę chodzić napuszony jak paw ;D...

#16 · 03.06.2007, 17:55

A ilu gratulacji Ci jeszcze brakuje do tego "napuszenia"? ;] ;> Za wcześnie? W takim razie gratuluję Ci tego, że wypowiadasz się praktycznie w każdym temacie i z sensem. Jak mało kto masz zawsze coś ciekawego do powiedzenia.

#17 · 03.06.2007, 18:56

Zawiedziony, o jaki rodzaj pomocy się ubiegasz.Nie bądż taki bezradny. Atakuj.Władza musi przynajmniej odpowiedzieć dlaczego nie pomoże.Twoje działania proekologiczne powinny uzyskać wsparcie chyba,że coś kręcisz.

#18 · 03.06.2007, 20:12

NajwyraĽniej w oczach władz każdy, kto samodzielnie i nie z przymusu zabiera się za działania proekologiczne (czy jakiekolwiek inne pozytywne) i wkłada w to własne pieniądze jest podjrzany o jakieś krętactwa. A właśnie pozytywne działania powinny uzyskiwać poparcie. Czemu więc rzadko tak jest? :/

#19 · 03.06.2007, 21:10

kamil-skorzystalem z twojej podpowiedzi,a tak na marginesie to twoje napuszenie nie jest na miejscu i wogole to ty sie marnujesz, a twoj potecjal tworczy sie marnuje.

kociak-najwyrazniej wiesz o co mi chodzi,ja najwyrazniej nie mieszkam tam gdzie trzeba,tzn. w pilcu gdzie lokowane sa gminne i unijne

#20 · 03.06.2007, 21:45

syrakuzy1-jesli mowisz o kreceniu to wladza mnie kreci,bo ja przedstawilem wszystkie dokumety,u nas na prowincji juz tak jest, ze wszystko jest ok.do momentu gdy chce sie cos zrobic wtedy napotyka sie mor biorokratycznej niekompetencji.

#21 · 03.06.2007, 22:29

Zawiedziony, musiałbym nie być sobą, żebym zaczął się "puszyć" ;)...zazwyczaj jestem skromnym człowiekiem (ale bez zbytniej przesady :) ). Cieszę się, że mogłem chociaż w taki sposób pomóc :].

#22 · 07.06.2007, 14:11

Do zawiedzonego. Na dofinansowanie inwestycji ekologicznych min. przydomowe oczyszczalnie ścieków mozna uzyskać pomoc finansową z gminnego lub powiatowego funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej.Urzędnik zajmujący sie sprawami ochrony środowiska powinien ci udzelić wszelkich informacji. Odpowiedzi żądaj na piśmie - do 14 dni od daty złożenia wniosku.Napisz jaką dostałeś odpowiedz z Urzędu Gminy.

#23 · 10.06.2007, 15:06

drogi "spinaczu"tak jak ty myslalem i ja postapilem j.w.i cytuje ostatnia odpowiedz urzednika z ubieglego

roku..."w budzecie gminyna czas obecny nie ma srodkow przeznaczonych na tego typu pomoc..ale podjeto czynnosci w sprawie przyjecia projektu uchwaly na njblizszej sesji ....Wowczas moja sprawa zostanie rozpatrzona.Izostane poinformowany odalszym przebiegu sprawy"

"olano mnie"i o niczym nie poinformowano do dzis.A fundusze unijne poszly jak ci zapewne wiadomo do pilca.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.