W sylwestra zauważyłem że wiele dzieci w wieku 13/14 lat chodziły pijane mnie to bardzo przeraziło policja nie raz interweniowała to jest patologia w rodzinie myślę że rodzice tych którzy chcą zachowywać się jak pełnoletni powinni zainterweniować w tej sprawie i to nie raz widziałem jak nie jeden dzieciak pije na ulicy ale co z policją się wtedy działo . Mi to po prostu chciało się płakać jakbym zobaczył swoje dziecko w tym gronie imprezowiczów to było by z nim Ľle .
Piajne dzieci
Rozmowa rozpoczęta 07.01.2009, 15:19 · 14 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Masz racje Marku to istna patologia! Osobiście nie pozwoliłabym na to aby moje dziecko w takim stanie balowało pod ratuszem. Mało tego, małolaty biegali w sylwestra z szampanami w ręku. Czy rodzice tego nie widzieli? Czy po prostu nie zwracają swoim pociechom uwagi? Policja też powinna coś z tym zrobić, chociaż sama pewnie nie w lepszym stanie ;). Pozdrawiam
Masz racje Marku to istna patologia! Osobiście nie pozwoliłabym na to aby moje dziecko w takim stanie balowało pod ratuszem. Mało tego, małolaty biegali w sylwestra z szampanami w ręku. Czy rodzice tego nie widzieli? Czy po prostu nie zwracają swoim pociechom uwagi? Policja też powinna coś z tym zrobić, chociaż sama pewnie nie w lepszym stanie ;). Pozdrawiam
Jak dla mnie to szok !! Nie wyobrażam sobie tej sytuacji!
Ale "hot xD" Rodzice najzwyczajniej siedzieli w domu lub byli na imprezie i dzieci robiły co chciały...
No to nie powinni dopuścić do tego i przypilnować swoje dziecko, lub kontrolować co jakieś 2godz. Mnie tak mama kiedyś pilnowała... A zresztą to ich sprawa, ich reputacja na tym ucierpi a nie moja. Szkoda mi tylko czasem tych dorosłych, bo niektórzy naprawdę są z porządnej rodziny a przez ich dzieci, które trudno teraz upilnować ludzie mają o nich złe zdanie..
Dzisiejsza młodzież za dużo sobie pozwala. Nie to co kiedyś !
Według mnie przesadzacie. Że wy sie zabawiacie to my nie możemy? Co to my inni jesteśmy czy co? My też raz do roku powinniśmy móc się zabawić ;) pozdrawiam. Ps. Naprawdę jakbyście niektóre dzieci na nowy rok sobaczyli to rodzice ogolnie pozwalają, nawet dla 10 latkow.
Zaraz nie wytrzymam!! Do Reszelanina- Tobie się nie przetłumaczy(zresztą żadnemu z Was),że DOROSŁY a DZIECKO to wielka różnica?? I odpowiem Ci na pytanie- Właśnie Wy nie możecie! I jesteście inni,bo jesteście dziećmi! Co wolno wojewodzie to nie Tobie...
ee frajery lol i co z tego ze "dziecko" sie napije? i zgona zaliczy? co ci to da ? nic . lol i patrz na siebie bo to nie mi sie we lebie cos dzieje ;d ;] pozdro ;************* for "dzieci" ;**** kiss :******
Eyy .. To nie zadna patologia ;) Moga "dzieci " poszalec trochee nie ? ;)Jak chcecie zeby dzieci nie pily to siedzcie z nimi calego sylwestra i módlcie sie , aby wam ten rok był rózowyy ;)) Nie wiem o co wam chodzi przeciez kiedys tez byliscie w takim wieku .. i moge sie zalozyc ze chcieliscie poszalec ;]
Pozdro . Od Pewnej Spinkyy ; *
Ludzie przestańcie się czepiać ... nie Wasza sprawa czy palą czy piją. Zajmijcie się swoimi dziećmi. Ja też nie popieram tego, że 13-14 latki piją ale czy to Wam zaszkodzi. Tracicie czas na takie tematy ...
w świetle prawa spożywanie alkoholu jest dozwolone od 18 lat:) wiec pijąc popełniają przestępstwo które jest karalne :) tu chodzi o moralne podejście bo jakoś 14 latkom nie wypada pić jak czujecie się dorośli to zaróbcie na siebie wyprowadĽcie się od rodziców wtedy będziecie dorośli i będziecie sobie pic do woli
w świetle prawa spożywanie alkoholu jest dozwolone od 18 lat:) wiec pijąc popełniają przestępstwo które jest karalne :) tu chodzi o moralne podejście bo jakoś 14 latkom nie wypada pić jak czujecie się dorośli to zaróbcie na siebie wyprowadĽcie się od rodziców wtedy będziecie dorośli i będziecie sobie pic do woli