strach wyjść wieczorem na spacer, gdyż młodzież, pod wpływem alkoholu zaczepia nie winnych ludzi. Pytam się gdzie są rodzice.
nie widzą w jakim stanie dzieci przychodzą do domu. szok
młodzież
Rozmowa rozpoczęta 08.08.2008, 11:51 · 27 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Co się dziwić młodzieży skoro znanego nam wszystkim ,pewnego chłopaka uderzonego"patykiem" brat szedł z ojcem pod wpływem alkoholu i najpierw ojciec zaczepiał i wyzywał ludzi a póĽniej synek i skąd te dzieci mają brać przykład? No na pewno nie każdy rodzic nadaje się do dawania przykładu swoim pociechom .Ja osobiście dałbym lańsko porządne na tyłek rodzicom za to że Ľle wychowują dzieci
strach wyjść i jezdzić po Reszlu. Wczoraj jakis debil urzadził sobie z rynku tor wyscigowy gdzie jest Policja???????
No wiecie co... jak tak możecie pisać o młodzieży :O ? Przecież młodzież jest grzeczna, nie pije, nie przeklina a już na pewno nikogo nie zaczepia ;))).
A ten wyscig to jakim samochodem??:P:)
macie rację a Ci z przystanku?Niby tacy pisali ze sa kulturalni i tylko tam siedzą?!A czemu drą ryja po nocy, nie mówię już nic o słownictwie, na dodatek ile cieszył sie odmalowaniem i czystoscią przystanek?Parę dni bo debile musieli namazac jakeis głupstwa typu: "przystankersi chwdp",ludzie opanujcie się zajmijcie się czymś pożytecznym, tylko niech nikt nie pisze mi tutaj ze siedzacy na rpzystaku sa kuluralni bo tego nie widać!Apel do policji: Co Panowie robicie nocą?Czy tak ciężko jest postać chwilę za zakrętem zobaczyć co tam się dzieje i zainterweniować?!Po drugie czemu na przystanku nie ma światła?
Jakim samochodem? turkusowym sportowym debil jeden
nie turkusowym tylko czerwonym
co do przystankersow, wezcie ludzie zmienicie temat i zajmijcie sie soba i swoimi dziecmi!! Przystankersi zmienili miejsce przesiadywan i akurat to nie oni teraz wrzeszcza na przystanku, przesiaduje tam wiele innych nawalonych osob, a co do napisu kazdy mogł go zrobic !!!
Ludzie nie tylko przystankersi halasuja ...Wezcie np stojacych kolo Pelcowizny...albo mlody nieletni Kowalski co mieszka kolo cmentarza to sa isni ba..... A rodzice nie widza nic zlego...coz taki Reszel...
Młodzież okupuje centrum miasta i inne miejsca w Reszlu ,bo nie ma nic innego do roboty .Owszem ,winni są też rodzice ,ale co placówki kulturalne mają do zaoferowania młodzieży?Gdzie jakaś dyskoteka ,niedroga kawiarnia ?Tam młodzi ludzie mogliby się spotykać. Chuligani są wszędzie -to sprawa dla policji ,ale nie jest wyjściem ustanawianie godziny policyjnej i zamykanie młodych w domach.
róbmy kupę na środku ulicy bo nie ma publicznej toalety... usprawiedliwianie rozwydrzonych bachorów tym, że nie ma w Reszlu zorganizowanych zajęć jest NIEPOWAŻNE !!!!!!!!
robienie kupy a spędzanie wolnego czasu to trochę co innego nie uważasz? nikt nie każe robić dyskoteki bo zapewne to by sprawiała mieszkańcom Reszla jeszcze większy problem..... ale nie ma tu żadnego miejsca gdzie można spokojnie posiedzieć spotkać się ze znajomymi,(chodzi o plener) bo w wakacje nikt nie ma zamiaru siedzieć w domu!!!! pójdziesz na przystanek zle!!! pojdziesz na miesto zle!!! wszędzie zle to gdzie mamy siedzieć ??? po barach się szlajać??? raz na jakis czas to owszem ale nie codziennie !!!!!!
robienie kupy a spędzanie wolnego czasu to trochę co innego nie uważasz? nikt nie każe robić dyskoteki bo zapewne to by sprawiała mieszkańcom Reszla jeszcze większy problem..... ale nie ma tu żadnego miejsca gdzie można spokojnie posiedzieć spotkać się ze znajomymi,(chodzi o plener) bo w wakacje nikt nie ma zamiaru siedzieć w domu!!!! pójdziesz na przystanek zle!!! pojdziesz na miesto zle!!! wszędzie zle to gdzie mamy siedzieć ??? po barach się szlajać??? raz na jakis czas to owszem ale nie codziennie !!!!!!
Jak mozna debilow usprawiedliwiać brakiem atrakcji w Reszlu?Czy by były czy nie to im coś takiego odpowiada!Wczoraj jak jeden dokręcił żarówkę zaraz zaczeli krzyczeć zgaś to!Co Ty Kur** robisz?zaraz psy nas zgarną(Trwała niezła libacja)innym razem jakieś debile o 12 w nocy zaczeli rzucac rowerem bo chcieli ewidetnie go zniszczyc.Ludzie siedzcie sobie tam, ale zachowajcie trochę ciszy(szczegoleni piszczące dziewczynki)pomyślcie o szacunku do innych, czyjegoś spokoju.Kiedyś sami będziecie tego wymagac od innych.Nie robicie nikomu tym na złość ze zachowujecie sie jak zachowujecie, dajecie złe świadectwo o sobie i swoich rodziców.
No taka prawda... w Reszlu nic sie nie dzieje... Ale to nie powód aby smarkacze w miejscach publicznych spożywali alkochol czy palili, albo tez niszczyli mienie miasta!! No dobra chce sie zasmakować "dorosłego" zycia, zakazany owoc najlepiej smakuje. Ty pijesz Twoja sprawa, ale idĽ tam gdzie nikt nie będzie musiał tego ogladac. Musisz zapalić, no paskudny nałóg, rozumiem. Możesz isc do parku, ale nie na sam środek amfiteatru (jak pewne młode osoby...;/) tylko schowaj sie w krzaki tak żeby nikt Cię nie widział, bo nie kazdy chce to oglądac, a także truć sie dymem! A jesli ktoś chce rozładować swoje emocje( no fakt nie ma siłowni, nie ma gdzie rozładować napięcia) niech nie niszczy doniczek przed ratuszem czy czegoś innego!! Można pomóc sasiadom np. skopać ogródek czy dziełkę a przy okazji można troche zarobić ;)
Pozdrawiam
yhyhy hy jacy wszyscy mądrzy :))))
Nie miałam na myśli organizowania czasu wolnego ,a tylko umożliwienie różnorodnego i kulturalnego spędzania czasu wolnego przez młodzież .A Reszel nie ma nic do zaproponowania i dlatego jest jak jest.Czytając większość postów odnoszę wrażenie ,że najlepszą metodą byłoby umieszczenie młodych ludzi w poprawczaku (razem z rodzicami). Żenada!!!
Nie generalizujmy. NIe "cała młodzież", sama już dawno młodzieżą nie jestem, ale spotykam młodzież rozsądną i spokojną, gdzie nawet jak siedzą w grupach kilku-nastoosobowych, to nikomu nie wadzą, nie przeszkadzają, nie hałasują, ba!!! "dzień dobry" usłyszysz nawet. Ale to są wyjątki i chwała, ze są.
JAk obserwuję jednak resztę ... to zastanawiam się, czy też takim "głupkiem" się było w tym wieku? No sam siebie człowiek obiektywnmie nie oceni, ale moja nie stara jeszcze pamięć podsuwa mi inne obrazy z czasów, gdy się miało te 15-18-20 lat.
Powiadacie, ze brak w Reszlu rozrywek, taniego baru, czy coś. A powiedzcie ile z was chodziłoby do tak "taniego" baru codziennie? Jako jeszcze nie pracujacy doicie kasę od rodziców, nie powiecie mi, ze 90 % was kochana młodziezy w wakacje choc miesiąc pracuje na własne potrzeby i nie ciagnie od rodziców. To jedna rzecz, uważam, ze lokali w Reszlu aż nadto jest i jest gdzie posiedzieć kulturalnie (jak się chce).
Inne rozrywki? Owszem - dyskoteki brak, ja w wieku 20 lat miałam w Reszlu wybór dwóch miejsc, gdzie można było poskakać, ale słuchajcie - to jest jeden dzien w tygodniu, w zasadzie jeden wieczór i noc po nim. A pozostałe 6???? Nie wiem jak to jest, ale ja jak miałam wakacje, to owszem - odpoczynek, spanie ile wlezie, jezioro, namioty ... ale też i miało się pewne poczucie, zeby tym staruszkom nieco pomóc. Jak patrzę to nastki w godzinach 14-16 śmigają wyperfumowane, wystrojone jak na dyzkotekę po mieście. A matka z ojcem wracają do domu, robią obiad i sobie i im, sprzatają (bo taka nastka czasu nie ma przeciez ,a poza tym sa wakacje). NIe mówię, ze wszyscy! Ale większość. I owszem, to też wina rodziców, bo znajdują wytłumaczenie na kaze wybryki dzieci, przymykają oczy na nicnierobienie, sponsorują zachcianki i inne takie, no i co tu sie dziwić, ze młodzież ma postawę czysto roszczeniową? Im się należy, w szkole nie tykaj, bo prokuratorem i ojcem postraszą, mają same prawa, zero obowiązków. Czyja to wina? Oczywiście rodziców!
Kwestia młodzieży przesiadującej czy to na przystanku, czy przy ratuszu, czy obmacujących się małolatów z piwkami, papierochami za trafostacją na Mazurskiej, to sprawa przegrana z góry.
Niestety, ale co by wam kochana większości młodzieży nie zorganizował, to wszystko będzie złe, niedobre, nie takie jak chcecie.
Jakoś parenaście lat temu dużo więcej młodziez nie miała, ale takich hec jak teraz nie było (porozbierane jak sie da panny, z makijażem i drogerią na sobie, podlotki z petami w zebach i flaszką wódki w reklamówce). Tego nie było! Nie było wielu rzeczy i jakoś sobie radzili.
Jaki wniosek?
Za dużo macie jednak możliwości i przy tym zero umiejętnosci wykorzystania ich.
Krytykować to my ale nie nas!
Troszkę starsza młodzież!
"zorganizujmy młodzieży czas"... normalny młody człowiek sam znajdzie sobie zajęcie / znajomych którzy nie mają w głowie przeciągu. A jeśli kogoś rozpiera energia - niech sobie pobiega. 5km codziennie i nie będzie miał ochoty na bzdury. ZERO TOLERANCJI dla rozwydrzonych bachorów
Widzę ,że niektórzy zafascynowani są jednym z byłych ministrów oświaty.ZERO TOLERANCJI DLA GŁUPOTY!!!
Taka przyszła moda - Pokemony wytapetowanie latają piątkami po Reszlu i straszą ludzi (po czym poznać Pokemona? nosi żółte buciki, zieloną torebkę i tylko ona sama myśli, że jest "zaje*ista"). To za dnia, a nocą nie lepiej - młode koksiki jak wypiją, to wali im się pod dekielkiem i myślą, że są władcami parapetu, który aktualnie okupują... a jak są większą grupą, to robią się z nich takie kozaczki, że fju-fju (no, ale tylko jak ciemno jest i pyska nie widać ;)). ¦mieszy mnie to i przeraża jednocześnie. Czy w Reszlu zostały już same tępe techno-muły?
W nocy ta młodzież pokazała co potrafi,powyrywane kwiaty,pobite donice,miał byc monitoring,ale może taśmy udostępni Pelcowizna,wtedy tak dowalić tym co to zrobili,oprócz kupy szmalu dać prace przy takich rzeczach typu sadzenie i pielęgnacja ,to wtedy zobaczą co to jest.Jak tak można.
Jak Pelcowizna moze udostepnic nagrania jak to robie ( nie zawsze ) dzieci ekspedientek wlasnie z Pelcowizny..... Malolaty dziewczyny i chlopcy rowniez...a pozatym co robia dzieci ponizej 18 roku zycia po 22 na miescie??? Policja przejezdza popatrzy na prawie gole nastki i pojedzie dalej....Ludzie Ja tez jestem mloda osoba lecz dawno po 18 :) I ja nie rozumiem jak mozna po 18 balangowac w centrum ksta :)
Gdzie jest tor wyscigowy na rynku chyba dla inwalidów bo po reszlu nie da sie jechac wiecej niz 40 km/h i kogo jest stac na sportowy sam w reszlu wiec zastanów sie co cy piszesz a co do krytykowania młodziezy na przystanku to tez sie powstrzymajcie bo ja im sie nie dziwie Zapewnijcie im jakas rozrywke i zabicie czasu a nie potraficie tylko krytykowac
jak ty miałaś 18 lat to nie chodziłaś po mieście ???
he he wy ludzie to tylko umiecie krytykować nas nic innego.. A co wy robiliście jak byliście w naszym wieku???? hahahahah a zapomniałam to były czasy prehistoryczne hahahahahah... a w tych czasach nawet ognia nie było hahahahah...( ługa buga ługa buga to był wasz jeżyk hahahaha....
a ja raz jeszcze powtarzam - co kolwiek wam by nie udostępnił, to zniszczycie, zdemolujecie i dalej wyjecie, ze nie ma co robić!
Sory, ale nie wiem czego oczekujecie???
Palarni dla nieletnich?
Pijalni piwa dla młodocianych?
Szczęście, ze wrzesień już, to teraz mogę wam powiedziec, co można w Reszlu robić - UCZYĆ SIĘ i pamiętajcie, ze za wagarowanie można teraz nieĽle beknąć, a staruszkom "sprezentować" nawet 10 tysi grzywny;)
Pozdrawiam znudzonych