ciekaw jestem ilu z nas sądzi, że w naszym pięknym mieście jest bezpiecznie. Niedawno gadałem ze znajomkiem z Warszawki i ten mi wygarnął, że u nas jest okropna gangsterka. Spirytus i faje. Ja jak piję to tylko piwo więc nie korzystam z przemytu ale trochę mnie to zaintrygowało
bezpieczeństwo
Rozmowa rozpoczęta 26.01.2009, 15:46 · 12 odpowiedzi · 0 wyświetleń
mieszkam w Reszlu od urodzenia czyli 48lat i nigdy nie spotkało mnie przykre zdarzenie aby chuligani czepneli się mojej osoby. Z tegpo cosłyszę od mieszkańców oraz wyxczytam z Gazety lokalnej to wszelkie pobicia odbywają się między pijaczkami. Odnośnie kradziezy to wiele z nich nasza Policja wykrywa nawet gdy sprawcy nie są mieszkańcami Reszla lub gminy. Nadto mogę powiedzieć, że spacery z rodziną w godzinach póżnowieczorowych przebiegają bez niemiłycg\h wydarzeń. Jednym słowem w naszym miasteczku jest bezpiecznie a jak ktoś nie wierzy to niech przeprowadzi się do innej miejscowości a wtedy doceni to co stracił. Za to, że czuję się z rodziną bezpiecznie dziękuję naszym policjantom.
Ale spam!
A wracając do tematu to Reszel jest raczej bezpieczny. No może z wyjątkiem "hotelowej" bo nawet pisze, że "niebespieczny teren" ;] Żart :D
Z tym spamem to u mnie chyba błąd był na kompie bo była 8 razy napisana pierwsza odpowiedz ;] XD XD
ja niestety nie urodziłam się w Reszlu ale dorastałam w Reszlu i bardzo ale to bardzo cenie sobie jego spokój i oczywiście Policjantów którzy dbają o nasze bezpieczeństwo chwała im za to.Dziekuję
I kocham to miasto ma swój urok to nic że nie ma pracy w miasteczku ale i tak jest piękne .
ja niestety nie urodziłam się w Reszlu ale dorastałam w Reszlu i bardzo ale to bardzo cenie sobie jego spokój i oczywiście Policjantów którzy dbają o nasze bezpieczeństwo chwała im za to.Dziekuję
I kocham to miasto ma swój urok to nic że nie ma pracy w miasteczku ale i tak jest piękne .
ALe za to w Warszawie jest bezpecznie!!! Szczegolnie na Pradze Polnoc i na dworcach, nie mowiac o stadionach pilkarskich...Dobre sobie...
Coś w tym jest, o ile mieszkańcy Reszla są u siebie w miarę bezpieczni, o tyle przyjezdni mają już cięższe życie. ale tak jest wszędzie chyba..
Najbezpieczniej jest na kolejowej.Tam tylko szyby z przystanków wypadaja
Rozbawiły mnie niektóre posty na temat bezpieczeństwa w naszym mieście, szczególnie te chwalące naszych policjantów. Pisali to, albo sami policjanci, albo ślepi i głusi...
Bo jak można nie słyszeć pisku opon samochodów ruszających sprzed ratusza, jak można nie słyszeć faceta na całe gardło wrzeszczącego k.....a wieczorową porą 50m od posterunku, jak można nie widzieć pijących piwko na parkingu i za chwilę wsiadających do auta? Jeśli tego się nie widzi, to i nie zobaczy kto niszczy kosze na śmieci... Wyprowadzanie czworonogów to oddzielny temat.
...bezkarne strzelanie z petard i innych niby-fajerwerkow o kazdej porze roku, dnia i nocy, przyprawiajace o zawal serca. Policjanci sa albo glusi albo leniwi. Albo jedno i drugie
No tak jeszcze nalezy mieć pretensje do policjantów,. że ZUK nie posypuje pisaskiem ślizgich chodników, że była hotelowa zagraża,że pan X posa wyprowadza na trwanik a pan Y bije swoją żonę. Co do kierowcó jeĽdĽących z piskiem opon to na debilizm nie ma leku. Nadto chcodezi o bezpieczeństwo w pełni słowa znaczenia i takie bezpieczeństwo w Reszlu mamy. Nie czepiajmy się duperel. Ważen, że można spokojniue pospacerować o każdej porze, złodziejstwo jest tępione skutecznie, pijaczki karani a to dzięki komu??? Nie jestem policjantem i nie wchodzę im w cztery litery ale prawda jest taka, że to dzięki nim tak jest. Co do petard to pytanie kierujcie do władz i organizatora a jeżeli komuś to zakłóciło spokój nie złoży wniosek o ukaranie a nie wypyszcza się na forum.
No tak jeszcze nalezy mieć pretensje do policjantów,. że ZUK nie posypuje pisaskiem ślizgich chodników, że była hotelowa zagraża,że pan X posa wyprowadza na trwanik a pan Y bije swoją żonę. Co do kierowcó jeĽdĽących z piskiem opon to na debilizm nie ma leku. Nadto chcodezi o bezpieczeństwo w pełni słowa znaczenia i takie bezpieczeństwo w Reszlu mamy. Nie czepiajmy się duperel. Ważen, że można spokojniue pospacerować o każdej porze, złodziejstwo jest tępione skutecznie, pijaczki karani a to dzięki komu??? Nie jestem policjantem i nie wchodzę im w cztery litery ale prawda jest taka, że to dzięki nim tak jest. Co do petard to pytanie kierujcie do władz i organizatora a jeżeli komuś to zakłóciło spokój nie złoży wniosek o ukaranie a nie wypyszcza się na forum.