ludzie co myslicie o tegorocznych dożynkach dla mnie kompletna klapa. jak ja widzę tych ludzi co roku tych samych i śpiewaja co roku to samo to az mi sie wyc do ksieżyca chce. Od kad pamietam zawsze te same twarze, ludzie zróbcie cos aby nasze miasteczko zaczeło przyciagac nowych i znanych ludzi a nie śmietanke reszelska
dożynki
Rozmowa rozpoczęta 04.09.2006, 08:16 · 14 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Remus. Bardzo bym sobie życzyła Ciebie zobaczyć na uroczystości w roku przyszłym. Zapewne masz piękną - nowa twarz. Kiebsko z Twoja kulturą i wiedzą o niej.Nie wiesz co to jest tradycja, obrzęd dożynkowy. Aby zmienić twarze trzeba wyprowadzić ludzi z Reszla (a i tak się wynoszą na własne życzenie)
Co do organizacji imprezy to masz rację. Organizator jak zwykle w Reszlu "stanął na najwyższym stopniu podium" z organizacją i nie pomoże zasłona w postaci pogody. Wrzesień zawsze jest kapryśny i takie sytuacje dobry organizator musi przewidzieć. Cóż to wszystko zależy od ludzi a takich co raz mniej w naszym Reszlu.
Wolę słuchać miejscowych wykonawców, którzy śpiewaja bez kartki a nie taki "śledzikowy" show, który nawet nie umie połaczyć czytanych słów z puszczanym podkładem muzycznym.
niestety wiem co to jest tradycja. Ale bez przesady jesli tobie sie podobało to spoko ale nie mnie, ten zespół z dwiema babeczkami co gadali niby to gwarą niby miał byc super albo jakieś zespoły muzyczne to juz lekka załamka dajcie wkońcu coś nowego tak aby każdy mógł się bawić
o tak tak !!! pokaż Remus swoją maskę na następnych dożynkach napewno spodoba się publiczności, a i Ty będziesz miał stysfakcję, że coś zrobiłeś dla społeczności tego miasta przynajmniej od strony artystycznej.MOK poszukuje nowych twarzy i nowych pomysłów. My jako występujący mamy satysfakcję, że możemy umilić czas podczas jakichkolwiek imprez organizowanych na rzecz naszego miasta i większości mieszkańcom to się podoba. Pokaż mi w promieniu 68 km miasto albo gminę gdzie zwykli mieszkańcy, a nie "elita" jak to określiłeś ochoczo poświęcają swój prywatny czas na zorganizowanie tego typu imprez - zapewniam Cię , że nie znajdziesz ! Ale wiesz co dam Ci radę "wyjdĽ z ukrycia bo to nie Izrael" no i nie będę tchórzem jak Ty i podpiszę się pod moją odpowiedzią na Twoją krytykę pozdrawiam !
występująca w programie dożynkowym mieszkanka Reszla Jolanta Kośnik
tak za friko to ja bym nie wystepował ale nie chcem nikogo osądzać. Ale pani wystepuje co roku w śpiewać każy moze wiec to moim zdaniem to elita lub ta sama grupa ludzi która wystepuje od lat. A nie jakieś nowe znakomitości ale ja do Pani nic nie mam jest Pani Boska Tylko trzeba zmienic wizerónek Reszla pozdro dla odwaznej pani
trzeba by zmienic repertuar dozynek .czemu w spiewac kazdy moze wystepuja ciagle te same osoby?czyli nie kazdy moze spiewac
absolutnie sie z tobą zgadzam to staje się juz nudne kompletna żenada ale nie mnie to osądzać naszczeście nie jestem z Reszla
dajcie juz spokój tym dożynkom mnie tez się nie podobało ale nie robie z tego afery jesli wam się nie podobało to po co tam byliście. Bardzo mnie, bo skoro nie dla frajdy to poco aby patrzeć kto ,jak i z kim zastanówcie się sami. pozdrowienia dla odwaznej Pani Kosnik
Wydaje mi się, że ciągle występują te same osoby, ponieważ nie ma nowych chętnych. Nie każdy chyba ma odwagę stanąć na scenie i zaśpiewać dla kilku setek ludzi zwłaszcza, że nie każdy z nich śpiewać potrafi, ale ma tę odwagę, której brakuje innym aby wystąpić. Ja sam na przykład bym się na coś takiego nie odważył.
Jeśli niektórzy z Was maja pretensje o to, że od kilku lat występują te same osoby, złóżcie swoje kandydatury!!!...mam nadzieję, że uświetnicie wówczas swymi personami, reszelskie "nudne" imprezy!
niektorzy nie maja talentu a inni maja.tylko ze wogole nie szuka sie nowych talentow a od lat na sile foruje sie tych samych
hej dajcie już spokój był mineło załóżcie nowy temat bo to juz się zrobiło nie miłe pod adresem ludzi którzy pragna rozruszać Reszelska publiczność to nie ich wina, ze pragna śpiewać i maja odwage stanac przed tak wielka publicznościa. A tematów jest wiele do obsmarowania tak wiec weĽcie sie do roboty i szukajcie nowych leprzych tematów A ty Remusie jak cie dorwę to....mnie popamietasz
remus 320 co ty rolnik ze obchodzisz dozynki?imprzka jest zarezerwowna i dedykowana do tej grupy ludzi.wiekszosc nich jest w starszym wieku i wydaje mi sie ze muzyka i klimat byly odpowiednie,a ty pewnie nie widziales z bliska jak zniwa wygladaja
macie się o co kłócić.... Czy nie widzicie, że ten Remus to jakiś dzieciak, który jeszcze nie opanował zasad pisowni ?? dla niego najlepszym wyjściem byłoby zaprszenie na dożynki gwiazdy. on nie rozumie, że dożynki to święto wsi...
Co roku w Miejskim Ośrodku Kultury odbywaja sie eliminacje i spotkania osob ktore chcialby wystapic na lokalnej scenie-zapraszam ciebie remus przyjdz ,zaprezentuj sie i pokaz co potrfaisz abys i ty byl w elicie!!!!A i niezapomnij zabrac znajomych z mila checia ocenie twoj wystep jak ty oceniles wystep grupy ,,Spiewc Kazdy Moze"!Pamietaj SPEIWAC KAZDY MOZE!!!!!!