Z wielkim zdziwieniem przypatruję się przedwyborczym wpisom na reszelskim forum.Jedno z ugrupowań twierdzi,że w 1991 roku została wykonana inwestycja o nazwie wodociąg Dębnik. O który Dębnik chodzi , bo chyba nie ten koło Reszla? Od blisko ponad trzydziestu lat jestem mieszkańcem tej miejscowości i zarówno ja ,jak i moi sąsiedzi (siedem gospodarstw rolnych )nic o takiej inwestycji nie wiedzą. Korzystamy z własnych ujęć,czyli studni i przydomowych hydroforni. Nikt nigdy u nas nie był z propozycją zainstalowania wodociągu. Proszę o wyjaśnienie mi tej kwestii.
Dębnicki wodociąg widmo
Rozmowa rozpoczęta 14.11.2014, 22:02 · 7 odpowiedzi · 0 wyświetleń
A ja z wielkim zdziwieniem przypatruję się wynikom wyborów i nie mogę się nadziwić jak Mieszkaniec Dębnika i jemu podobni poddali się manipulacjom starych komuchów. Daliście się złapać na bankiety (np. w Filipówce) i pseudo inwestycje (np. amfiteatr). Wybraliście takiego burmistrza, który przynosi wstyd miasteczku podczas każdego przemówienia. Swoim prostackim zachowaniem ubliża mieszkańcom gminy (np. podczas swojej konwencji wyborczej). Ale z drugiej strony ... taką marionetka łatwiej się manipuluje.
duchu - porażka poglądów boli, nie? Należy umieć z godnością przyjąć na klatę i wyciągnąć wnioski. To ludzie, LUDZIE wybrali i chyba mieli ku temu powody.
To nie porażka poglądów. To klęska tej Gminy - komuniści u władzy.
Swoje Uduchowione opinie zostaw dla siebie Panie Duch już wystarczy chamstwa i prostactwa na tym forum! czas pogodzić się z tym że jednak większość jest zadowolona z stanu jaki był i jest, tym bardziej że wyniki były miażdżące, mimo dwóch jak myślałem wcześniej silnych kontrkandydatów ale widać ta cała wrzawa podnoszona jest przez parę jednostek i nic wam z tego dobrego nie wynikło więc teraz radzę pogodzić się z faktem i przestać obrażać tych ludzi ?? Pozdrawiam
Brak kultury przed wyborami, brak i po wyborach.
Pretensjonalny i bardzo niegrzeczny post gościa aż wywołuje pytania: Czy Gość sam sobie może zakazać tego chamstwa o którym pisze? A skoro tak chamstwo go razi na tym forum to w jakim celu tutaj zagląda?
Proszę Pana/i radzę, idąc Twoim śladem, niech zostawi Pan/i sobie moralizatorskie wywody i zajmie się pracą.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. moim zdaniem gość tylko powiedział jaka jest prawda a przy okazji zwrócił uwagę na to jak duch się wypowiada w czym moim zdaniem miał słuszność a tutaj jakiś pan gal anonim próbuje kogoś rozliczać kiedy powstaje pytanie jak się ten pan nawet nazywa
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. moim zdaniem gość tylko powiedział jaka jest prawda a przy okazji zwrócił uwagę na to jak duch się wypowiada w czym moim zdaniem miał słuszność a tutaj jakiś pan gal anonim próbuje kogoś rozliczać kiedy powstaje pytanie jak się ten pan nawet nazywa