Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

zyczenia dla Reszla

Rozmowa rozpoczęta 27.12.2007, 10:52 · 1 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 27.12.2007, 10:52

Życzę miastu Reszel i jego mieszkańcom, aby powróciło do lat swojej dawnej świetności jaką cieszyło się w dwudziestoleciu międzywojennym, a także wtedy gdy Warmia była przy RP. Aby władze miejskie nie bały się wprowadzać nowatorskich pomysłów i aby nie szczędziły na nie funduszów, które jeśli bardzo się chce to można pozyskać.

Życzę aby miasto Reszel z powrotem odzyskało:

jezioro i bramę Rybacką

lodowisko w parku zimą

dawne tory a wraz z nimi drezynę, która dowoziłaby turystów do Świętej Lipki

przydałby się i basen, no i więcej imprez przyciągających ludzi do miasta- może jakieś zloty-dni czarownic i magów, może jakieś imprezy nawiązujące do tradycji średniowiecznych Prus?

Innowacje napewno pomogłyby w przyciągnięciu ciekawskich, nie tylko z Polski, ale i ze świata.

Myślę, że Reszel ma niezwykle bogatą i ciekawą historię i tradycję, że powinien

wiele z niej czerpać...

#2 · 27.12.2007, 19:32

Tak tak Meszebet masz rację ja też tak uważam ,że jakieś tam widowiska historyczne przyciągnęły by rzesze turystów ale jak wiesz nasza reszelska społeczność jest na tyle leniwa że nie potrafi nic fizycznie zrobić tylko pisać, że w Reszlu nic się nie dzieje biadolić, narzekać,że ciągle występują te same osoby ale przecież to one reprezentują nasze miasto i urozmaicają życie naszym mieszkańcom no i przecież to od nas samych wypływa inicjatywa urozmaicenia życia kulturalnego w naszym mieście/ wielkie brawa dla tych osób/ więc zachęcam wszystkich mieszkańców naszej gminy do czynnego uczestnictwa na rzecz naszej społeczności macie wiele pomysłów więc podzielcie się nimi z mieszkańcami którzy są zainteresowani życiem kulturalnym naszego miasta - zawsze uważałam ,że w " jedności siła" wasza "czarownicaaloj"

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.