Witam:)Byłem dziś na "otwarciach" wystawy fotograficznej "Warmia", autorstwa Janusza Monkiewicza.Wstałem specjalnie wcześnie rano, bo pierwsza otwierała sklep Pani Tczak, przy okazji kupiłem śniadanie i o godz.10 byłem gotowy na punkt kulminacyjny wernisaży. Sklepy w Reszlu ruszyły pełną parą. Najbardziej podobało mi się połączenie sztuki i przemysłu tekstylnego w sklepie "1001 drobiazgów":). Najtrudniej było u Pani Czajki, bo nie wiedziałem kiedy jest najbezpieczniejszy moment, czy w godzinach pracy, czy tuż po zamknięciu, by zatrzymać sie przed witryną sklepu.Z resztą tam też było najwięcej "widzów", chyba stali bywalcy. Fotografie Pana Monkiewicza są ciekawe, dokumentują zabytki oraz przyrodę Warmii. Szkoda tylko, że prezesa związku fotografów potraktowano w taki sposób. Człowiek napracował się i zainwestował by zrobić te zdjęcia, a urząd miasta wogóle tego nie docenił. Gdybym ja był autorem, czułbym się obrażony, że moją wielomiesięczną pracę umieszczono między "gaciami". Urzędu jak widzę nie stać na zakupienie kilku stojaków do wystaw? Wstyd !
Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty
wystawa fotograficzna
Rozmowa rozpoczęta 12.07.2007, 21:25 · 2 odpowiedzi · 0 wyświetleń
P.S Proszę nie myśleć,że krytykuję właścicieli sklepów i restauracji. To, że zgodzili się na zamieszczenie prac było ich dobrą wolą, dzięki Im za to. Post mój kieruję do urzędników.
Przyznam szczerze, ze zwróciłem tylko uwagę na zdjęcia zamieszczone w aptece "Pod Orłem" :>...