Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

programy kształcenia w ZSR Reszel

Rozmowa rozpoczęta 14.12.2005, 22:53 · 2 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 14.12.2005, 22:53

witam wszystkich

jestem absolwentem ZSR w reszlu ciekawi mnie bardzo to dlaczego w miescie które słynie z technikum rolniczego zaniechano tego kierunku kształcenia .

jestesmy przeciez w UE a przy programch pomocowych takich jak SAPARD czy SPO podstawowym i niezbednym kryterium jest wykształcenie rolnicze

reszel z tego zrezygnował a jest to znowu poszukiwany kierunek kształcenia

#2 · 14.12.2005, 23:11

... w swojej pracy często spotykam sie z pytaniami dlaczego w Reszlu nie ma technikum rolniczego?

#3 · 17.12.2005, 00:15

Niestety coraz gorzej wygląda też sprawa technikum drzewnego. Naprawdę szkoda, że tak się dzieje bo technikum (jakiekolwiek) to naprawdę świetna sprawa. To jest jak by nie patrzył wykształcenie techniczne, a to ma przyszłość. Budonictwo i przetwórstwo drewniane (studiuje budownictwo wiec mam pojęcie) szczególnie w naszym rejonie jest bardzo rozwojowe. Niestety chyba starostwo na czele z panem starostą ma inne zdanie bo połączenie szkół drzewnej i rolniczej to kiepski pomysł. Storzenie molocha o tylu różnych specjalnościach (od liceum do ekspedienta) to paranoja i nie przysłyży się Reszlowi, który słynął ze stolarstwa i technikum rolniczego, ani powiatowi. Brawo panie starosto!

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.