Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

reszeliada

Rozmowa rozpoczęta 16.07.2007, 19:37 · 17 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 16.07.2007, 19:37

Trzeba bylo przyznac, ze w tym roku dni reszla byly wyjatkowo skromne a na dodatek zaprezentowany poziom byl razaco niski, jak zwykle nie zawiodl piotr janik, ktory wykazal sie profesjonalizmem w kazdym calu, tak trzymaj dalej!!

#2 · 16.07.2007, 21:30

Skromne powiedziałbym tragiczne. Jak tak dalej będzie się działo to można zaprzestać organizowania dni Reszla(nie będzie niczego), a pieniądze zaoszczędzone wydać na naprawę chodników i dróg.

#3 · 17.07.2007, 14:07

Obrażasz tych którzy włożyli cieżką prace w przygotowania do występu... Piotrek Janik jest oczywiście bardzo dobrym wokalem... ale obrażasz też tych którzy ćwiczyli śpiewanie, denerwowali się występem ... żeby zaprezentować się jak najlepiej... i nie śpiewali z playbeku tylko na żywo, a to jest sztuka w dzisiejszych czasach ...

#4 · 17.07.2007, 14:53

Nie pamietam nazwy zespolu, w ktorym spwiewaly "dwie urocze panie" i dwoch dzentelmenow, ale oni z pewnoscia grali z playbacku, nie mam na mysli koncertu spiewac kazdy moze, bo to jest fenomen dni reszla, ale reszta byla pozal sie Boze,

#5 · 17.07.2007, 15:10

Proponuje abyś za rok to Ty wytąpiła i zobaczymy co pokażesz... A może zatańczysz jak grupa "The Dance" czy "Przyjaciele Kubusia Puchatka" chyba że jesteś za stara... Jeśli nie rozumiesz jak działa biznes estradowy ... to nie wypisuj głupot... wyobraĽ sobie przyjeżdżające zespoły przeważnie jadą z playbeku... To ma być zabawa i widowisko, dlatego Reszelskie zespoły... Studio Wokalne... Farma... ¦piewały na żywo... I dały namiastkę prawdziwości, ale Wam jeszcze to mało...

#6 · 17.07.2007, 15:24

Jak działa biznes estradowy ? Tak, że sie leci z publiką w... ? Jeżeli przyjeżdża jakaś grupa i dostaje pieniądze za występ to powinna występować a nie ruszać ustami... Za takie pieniądze jak oni dostali to i ja mogę wyjść i poudawać, że śpiewam. Avanti było najgorszą inwestycją tegorocznych Dni Reszla, a No To Co, zespół który istnieje od dawna i prędzej można ich nazwać gwiazdą niż Avanti zagrał na żywo a zabawa była lepsza...

#7 · 17.07.2007, 15:43

Zgadzam sie z moim "przedmowca" moim zdaniem tacy "artysci" w ogole nie szanuja publiki! Poudawaja troche, zgarna pieniadze i tyle. A to ze wiekszosc artystow gra z playbacku, wcale nie oznacza, ze tak byc powinno.Troche szacunku dla tych "starych" Karolinko,

#8 · 17.07.2007, 15:59

Popieram Cię... Bo właśnie dla szacunku publiczności MOK przygotował programy na żywo... A odnośnie śpiewania z playbeku to niestety odbywa się to wszędzie na imprezach plenerowych, bo nie ma warunków na koncerty na żywo kilku zespołów jeden po drugim... więc cieszmy się z tego co mieliśmy... drogi ktosiu :)

#9 · 17.07.2007, 18:12

ale przecież można się na playback nie zgodzić.

#10 · 17.07.2007, 22:32

To można też nie chodzić na Dni Reszla siedzieć w domu i nie narzekać , albo zaprosić sobie wymarzony zespół do domu zapłacić i zagrają na żywo :) Jest takie przysłowie "Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ...

#11 · 17.07.2007, 22:33

To można też nie chodzić na Dni Reszla siedzieć w domu i nie narzekać , albo zaprosić sobie wymarzony zespół do domu zapłacić i zagrają na żywo :) Jest takie przysłowie "Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ...

#12 · 17.07.2007, 23:39

No to pojechałaś... :) A ja uważam że zgadzając się na padakę z playbacku DK po części nie szanuje mieszkańców. Wybaczcie, ale AVANTI to było dno kompletne...

#13 · 18.07.2007, 00:09

Ale zyskaliśmy miano najlepszej publiki xD pomimo że na ich występie bawił się tylko pan z bandażem na żebrach ;)

#14 · 18.07.2007, 12:01

Szkoda, że tego dnia nie miał już swoich kultowych, ciemnych okularów x]

Chyba ;P

#15 · 18.07.2007, 12:50

Solid : Ty nie jesteś sobie w stanie wyobrazić jakie wymagania mają takie gwiazdy... Wracając do " Mandaryny w Sopocie " , śpiewała bez playbacku i zobacz co teraz myśli o niej cała Polska... A mogła mieć po prostu coś z gardłem i Ľle zaśpiewała ... co wcale nie oznacza że Ľle śpiewa ( ja tam jej nigdy nie lubiłam jako wokalu ale mi jej szkoda ) ... A DK widocznie nie ma funduszy żeby ściągając gwiazdę grającą na żywo... a przy takich plenerowych imprezach to nie każdy zespół się zgodzi zaśpiewać i zagrać na żywo :(

#16 · 18.07.2007, 13:17

ale halo halo, ja nie mówię o Mandarynach bez talentu czy innych plastikowych gwiazdach. Chodzi mi o to tylko, że DK może postawić warunek że kapela gra na żywo. Chyba ktoś w tym kraju występuje jeszcze w taki sposób ?

#17 · 18.07.2007, 14:35

Nom tak... ale mówi że gwiazdy nie chcą się zgadzać na występy bez playbacku i to jeszcze na imprezach w plenerze ... i nasz park nie jest najlepszym miejscem do śpiewania... Bo dla ludzi śpiewających dużą role gra też wilgotność powietrza jaka jest w parku i jak ktoś ma zaśpiewać kilka piosenek to gardło naprawdę wysiada...

#18 · 18.07.2007, 15:16

wolałbym grać w parku niż w jakiejś sali, gdzie jeszcze się pali. No i nie mówiłem o GWIAZDACH.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.