No i wyszła sensacja na jaw w dzisiejszej GO Reszelskiej ukazał się artykuł o naszych policjantach. Ciekawe jak można dopuścić się takich artykułów w Gazecie Olsztyńskiej. Co to za gazeta? jak napisali o tym linczu to tylko ukazali sensacje łykniętą przez społeczeństwo Reszelskie. Moim zdaniem ludzie za bardzo wieżą mediom i głupoty gadają. W tym momencie uważam, że potrzeba więcej takich ludzi w policji którzy podejmują czynności na łamane przepisy w służbie i po za nią. Policjant to Policjant ale jest również człowiekiem nie zapominajmy o tym !!! Uważam, że tym policjantom należą się przeprosiny za głupoty wygadywane o nich na ulicach naszego miasta. Patrząc na ich prace mówimy, że się czepiają ale to jest ich praca. Piratów drogowych u nas nie brakuje i mam nadzieje, że przez te zdarzenie nauczą się, że policjant jest za ich plecami nawet po cywilnemu. Nie wiem tylko dlaczego napisali takie artykuły w GO oparte o świadków, którzy znani są w Reszlu i za przysłowiowe "wino" powiedzą wszystko. Najlepsze w tych artykułach było jak napisali - skuli mu ręce , a przez telefon rozmawiał. Panie kierowco za te kłamstwa mam nadzieje,że kara będzie współmierna do zachowania.
PRZEPRASZAMY
Rozmowa rozpoczęta 16.03.2007, 00:59 · 23 odpowiedzi · 0 wyświetleń
I po co pisać nie potrzebne tematy , które nas nie dotyczą jest sąd i policja każdy wie swoje i niech rozstrzygną to mądrzejsi od nas . Wg mnie to Jarek powinien napisać takie przeprosiny w gazecie wzglendem policjantów.
I po co pisać nie potrzebne tematy , które nas nie dotyczą jest sąd i policja każdy wie swoje i niech rozstrzygną to mądrzejsi od nas . Wg mnie to Jarek powinien napisać takie przeprosiny w gazecie względem policjantów.
A pan L. rozmawiał z nim przez telefon i wszystko może jeszcze widział ???
Cieszy mnie, że redaktor GR zasięgnął informacji u rzecznika Policji a nie oparł sie na "świadkach" pana J. Już na tym forum pisałem aby nie wyrokować wobec panów B. Teraz okazuje sie, że wyrokowanie dotknie ale nie ich. Co do płaczu to myślę, ze panowie B. z racji tego, że są policjantami to raczej nie zapłakali a rodziny są chyba przyzwyczajone,że policjant to nie jest zbytnio lubiany zawód, szczególnie przez łamiących prawo. Wątpię aby pan J. redaktor I. czy też internauci, którzy obrzucili panów B. błotem przeprosili ich za to. Wg mnie osoby tak zachowujące sie, wypowiadające i piszące nawet posuwając sie do wulgaryzmów, przekłamań nie maja honoru. A jak ktoś nie ma honoru nie zna słowa "PRZEPRASZAM". tak na marginesie w jednym z komentarzy jaki pisałem na tym forum nawoływałem panów B. do pociągnięcia tych ludzi przed Sąd Tak więc panowie B. zatrzymanie było zrobione zgodnie z prawem to zgodnie z prawem tych co Was zniesławili pod Sąd. Życzę Wam powodzenia i satysfakcji z pracy.
ReszelakuX, mądrze prawisz, ale.... weĽ pod uwagę, że ludzie oparli swoje opinie na tym nieszczęsnym artykule w GO, według którego zatrzymanie przebiegło co najmniej "niepoprawnie". Tak na dobrą sprawę to do tej pory nie wiem jak dokładnie wyglądało to zatrzymanie, bo nikt z GO nie pokusił się o jakieś sprostowanie (albo mi na ten temat nie wiadomo) a i "naoczni świadkowie" jakoś milczeli, nawet na tym forum... chyba, że umknęło to mojej uwadze.
Kamilu jeśli mogę tak do Ciebie się zwracać sprostowanie ukazało sie forum wm podał je rzecznik prasowy Policji w Ketrzynie a obecnie Gazeta Reszelska - aktualne wydanie zawiera cały przebieg zdarzenia oparty na faktach w tym świadków a było ich 9-ciu. Odsyłam Cię do artykułu w GR a będziesz miał obraz całości. Co do GO i GwK to czytajac ich artykuły wyraxnie wskazywali jako jedyne Ľródło to pan J. i trzej jego "świadkowie" czyli były to artykuły jednostronne czyli zgodnie z prawem prasowym nie obiektywne i nie powinny sie ukazać. Osobiście też czekam na jakieś sprostowanie w GO i w GwK chociaż jak pisałem wątpię aby sie ukazały bo musieliby napisać magiczne słowo przepraszam a to by ich bardzo bolało.
Jeszcze jedna sprawa nawet mając opis jaki podały GO i GwK czyniąc go ja odbicie w krzywym zwierciadle sądzę, że wiele osób ubarwiło to w swoich wypowiedziach nawet posługując się wulgaryzmami a tego nic nie usprawiedliwia. Nadal stoję na stanowisku, że wobec wszystkich tych co zakłamali faktom, używali wulgaryzmów i jak napisał redaktor GR nawoływali prawie do linczu policjantów krótko mówiąc Sąd i prace na rzecz społeczeństwa nie pomijając zobowiazanie do publicznych przeprosin panów B.
Teraz już wiem, dlaczego mogłem przeoczyć to sprostowanie :D... mam blokadę na tamtym forum, muszę dowiedzieć się od administratora za co :>...
I w takim razie nie pozostaje nic innego jak tylko zakupić GR :).
Może bluzgami rzucałeś i Ci bana założyli hehe ;)
Szkoda, że nie masz dostępu do wm tam na stronie Kętrzyn opisany jest kolejny paszkwil tego samego redaktora i padają ciekawe komentarze pod jego adresem wytykające jego "rzetelność dziennikarską". Pan redaktor chyba tak jak napisali internauci dostał mandat i za to zaczął przedstawiać społeczeństwu Policje jako "zło". Za oszczercze artykuły powinien dostać miotełkę, szufelkę i sprzątać w redakcji a klawiaturę komp. tylko czyścić z brudu jaki naniósł na nią.
4String, raczej nie :D. Napisałem tam raptem kilka postów a póĽniej jakiś rok tam nie zaglądałem :).
Z tego co czytam na www.wm.pl to pan redaktor I. chyba pomylił zawody ;)...
4String, raczej nie :D. Napisałem tam raptem kilka postów a póĽniej jakiś rok tam nie zaglądałem :).
Z tego co czytam na stronie WM to pan redaktor I. chyba pomylił zawody ;)...
Czy pomylił to ja nie wiem... Może po prostu było zapotrzebowanie na dziennikarzy wtedy ;)
Hm...Gdybym był dziennikarzem to też powołałbym się na świadków. On tylko napisał to, co mu powiedzieli. Dopiero potem, w postępowaniu, wyszło, ze to kłamstwa.
Solidos zapene łamał byś prawo prasowe opierając siś na jednym Ľródle a tak zrobił I. świadkowie byli wskazani przez J. a gdzie wypowiedĽ policjantów i ich świadków??? Nie było!!! A skoro ustalona została prawda to gdzie sprostowanie???, Gdzie przeprosiny??? Dla mnie ten redaktor jest gorszy od sprawcy zajścia, watpliwych świadków i internautów-wyrokowców.
Co do sprostowania to sie zgodzę, natomiast jeśli chodzi o Ľródła to na początku było chyba tylko jedno Ľródło. Rzecznik prasowy Policji wypowiedział się póĽniej, a przecież trzeba oddać gazetę do druku. Jestem internauta-wyrokowiec, a nie jestem najgorszy :)
Solidos może powinieneś zacząc dokładnie czytać komentarze. Juz napisałem o prawie prasopwym, o jednoĽródłowej wiedzy. Reasumując redaktor nie powinien puścic artytkułu bez wypowiedzi drugiej strony. Tym sposobem nakręcił błednie ludzi w negatywnym kierunku do policjantów. Co do internautów to prawem człowieka jest wypowiadanie opinii na dany temat tylko to prawo nie upoważnia do poniżania, lekceważenia, wyśmiewania itp.używajac wulgaryzmów i o tych mi chodzi w moich wypowiedziach. Uważam też , że od wyroków jest sąd my możemy jedynie sugerować majac dogłebna wiedzę jak faktycznie było.
Z tymi wulgaryzmami to Reszelaku trochę przesadzasz, były może 3 wpisy i to napisane chyba przez dzieci co można wywnioskować z ich treści... Oczywiście takich wpisów powinno nie być... No a my wszyscy opieraliśmy się na tylko i wyłącznie na artykule GO, bo innych informacji nie było...
Kiedyś tam był post o akceptacji społecznej.Obecna dyskusja na forum pozwala mi sądzić ,że zawód policjant takiej akceptacji raczej nie posiada, a jeżeli to bardzo małą.Prywatnie mili ludzie ale w mundurze to już fe? Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów.
To nie chodzi o policjanta jako urząd. Człowiek się liczy. Niektórzy policjanci mają akceptację, inni nie.
WIELMOŻNY PAN policjant Borowski posługuje się Nikiem ReszelakX Poczytajcie posty a zrozumiecie jaki jest dwulicowy czysty dyktator z własnego mniemania a w Reszlu jest tyci Borowskie Nu,nu
WIELMOŻNY PAN policjant Borowski posługuje się Nikiem ReszelakX Poczytajcie posty a zrozumiecie jaki jest dwulicowy czysty dyktator z własnego mniemania a w Reszlu jest tyci Borowskie Nu,nu