niedługo wybory.Mam nadzieje ze frekfencja dopisze i to z tego wzgledu iz nie mam ochoty słuchac przez najblizsze lata jaka ta władza jest denna.LUdzie jak chcecie cos zmienic w tym państwie głosujcie!a nie mowcie cos w stylu:nie ide bo mnie polityka nie interesuje,a potem narzekacje
wyboru tuz tuz
Rozmowa rozpoczęta 12.09.2006, 12:16 · 20 odpowiedzi · 0 wyświetleń
po co glosowac?w tym miescie nic juz nie mozna zmienic!wszystkim kandydujacym mowie: adieu
Wszystko można zmienić. Jaki będzie Reszel zależy w głównej mierze od burmistrza, radni uchwalaja budżet przygotowany właśnie przez burmistrza i tym samym przyjmują jego wizję funkcjonowania gminy.
jaloch i własnie przez takich ludzi nic w tym miescie sie nie zmieni
Zbyt wiele osób ma podejście takie jak Jałoch i dlatego w tym kraju jest tak, a nie inaczej...Głosować trzeba, tylko w ten sposób można coś zmienić.
Niektórzy nie mają w ogóle pojęcia o wyborach i o tym czego one dotyczą!Jeśli uważacie, ze nic nie można zmienić to po co w ogóle cokolwiek robić ze swoim życiem:po co studiować, pracować itd...Nie rozumiem takiego podejścia, trzeba mieć swoje zdanie i "rozeznanie" by przynajmniej próbować jakoś wpłynąć na to co się wokół nas dzieje( chodzi mi o czynny udział w otaczającej nas rzeczywistości).Ale jak widać niektórzy wolą biernie się przyglądać i tylko narzekać!Jałoch-WIĘCEJ OPTYMIZMU!
A może trzeba zmobilizować i zachęcić odpowiednich ludzi żeby startowali w wyborach. Może na forum zaproponujmy na kogo warto głosować.
panie Sławku a moze admin. na stronie zamiesci kto kandytuje i jaki ma program moze to zmotywuje niektórych.
admin. będzie wiedział kto kandyduje dopiero po 13 paĽdziernika a to będzie juz za póĽno by zgłosić nowe osoby.
Zapewne będą kandydowali ci, którzy są wiecznymi kandydatami. Nowi nie maja odwagi, bo trudno zmienic układ, który funkcjonuje od wielu lat. Liczę, że w końcu w szranki wyborcze stana najlepsi, aktywni, chcący zmieniać na lkepsze to Slow City środowisko
jakie podejscie ?przeciez to widac przeciez w reszlu nie ma odpowiedzialnych ludzi
A JA CHCIAŁA BYM W TAKIEJ KAMPANI WZIˇŻĆ UDZIAŁ JAK MAM TO ZAŁATWIĆ POMÓŻCIE
zła a masz ty 18 lat?bo jakos mi sie wydaje ze nie!chyba ze chcesz ulotki roznosic
może będzie nosić na barkach reklamy kandydata jak pewien wylewny z Torunia ;) on dzięki temu karierę robi, warto o tym pomyśleć :P
hahahahaha
tak sobie czytam i mam mieszane uczucia... z jednej strony dobrze, że są ludzie zainteresowani miastem i wpływaniem na to co się w nim dzieje - z drugiej strony, z treści postów niewiele wynika: "trzeba zmieniać na lepsze" (ale co konkretnie ??), "widać, że w Reszlu nie ma odpowiedzialnych ludzi" (a ci co są, to są nieodpowiedzialni bo ... ??)
bo?bo nic nie robia
To może Jałoch Ty wystartuj?? Albo nie, bo też nic nie robisz, też jesteś nieodpowiedzialny...
chyba jednak Jałoch nie wystartuje, bo to oznaczałoby wzięcie na siebie odpowiedzialności. Ciekawy jestem czego konkretnie "ci niedopowiedzialni ludzie" nie robią a mogliby, no np.
A)....
B)....
C).... ??????
Namawiam różnych ludzi do kandydowania, ale ciągle słyszę tylko frazesy o innych: "nic nie robią", "żeby było lepiej", "nieodpowiedzialni" a od nikogo żadnych konkretów, no nic, zero... Zaczynam obawiać się, że krytykujący nie mają nic innego do zaproponowania niż obecna władza.
boze!!!
Jak trwoga to do Boga :P ;) hehehehehe :P