Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Temat bractwa rycerskiego znikną ?... co się dzieje ?

Rozmowa rozpoczęta 27.02.2007, 16:29 · 33 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 27.02.2007, 16:29

Panie Mirosławie co z tematem bractwa w reszlu. Wydaje mi sie ze skończyło sie to tak Obiecanki Cacanki a Głupiemu Radosć panie Mirku czyżbyś sie zlisił :}

#2 · 27.02.2007, 16:55

Zapewne Pan Mirek policzył sobie że to wszystko jest jednak kosztowne i nas zwykłych szaraków na to nie stać a jak miałby zapłacić ze swojej kieszeni to musiałby zrezygnować z jakiejś egzotycznej wyprawy . Więc chyba dał sobie z tym spokój a z resztą on dużo obiecuje i nic z tego to tak jak wspomniałam już na ten temat kiedyś

#3 · 27.02.2007, 17:10

Otóż to...miało być tak "cacy" a tu sprawa ucichła....

#4 · 27.02.2007, 17:14

oj miało, miało...marzyłam o roli Danusi:-)))

#5 · 27.02.2007, 18:21

Ech....a ja chciałem zostać drugim Zawiszą Czarnym, hehehe ;)))))

#6 · 27.02.2007, 18:24

Myślę,że Pan Mirek dał hasło dla ewentualnych zainteresowanych do wspólnego działania i rozwinięcia pomysłu. Wcale nie deklarował sponsoringu.Ale cóż najłatwiej wszystko za darmo.Poza tym wydaje mi się,że bractwo to nie casting do nowej wersji Krzyżaków.

#7 · 27.02.2007, 18:52

DaVinci, nie bierz wszystkiego na poważnie :].

Z tego co widzę, to na "daniu hasła" się skończyło....żadnych konkretów, żadnych planów...no i poniekąd brak dalszego zainteresowania ze strony pana Mirosława :).

Wiem, że nie było mowy o jakimkolwiek sponsoringu i nie rozumiem na jakiej podstawie pani Marzena wysnuła takie wnioski.

Co do castingu - już napisałem wcześniej, że to było wypowiedziane w formie żartu :]...

#8 · 27.02.2007, 18:58

heh...dokładnie tak!Widzę, że same "ponuraki" na tym forum przesiadują,absolutnie żadnego poczucia humoru;-)Ale jak wszędzie:są wyjątki, pozdrawiam Kamil

#9 · 27.02.2007, 18:59

W porządku Kamil.Chyba rzeczywiście brak mi nieco luzu.Pozdrawiam.

#10 · 27.02.2007, 19:01

To zapewne przez tą smętną pogodę ;)))...ale już niedługo wiosna :D.

Pozdrawiam Cię również, Alicjo :).

#11 · 27.02.2007, 19:04

W porządku Kamil.Chyba brak mi nieco luzu.Pozdrawiam.

#12 · 27.02.2007, 19:09

Nie ma sprawy :).

Zresztą miałeś rację co do tego sponsoringu...

Pozdrawiam również.

#13 · 27.02.2007, 19:53

Wiesz jeżeli coś się proponuje i daje możliwość czegoś zachęca się do uczestnictwa w jakimś zajęciu i nie stać jest ludzi na zakup akcesoriów to jest sponsoring a przecież nie pójdzie nikt w dresach ani dżinsach musisz kupic sobie sam a ciekawa jestem z kąd weĽmiesz na to kasę chyba ze weĽmiesz sierp i młot i ruszysz do zabawy w Krzyżaków. Nie polega ta zabawa przecież na machaniu kijem i być ubranym w worek jutowy. I czasem pomyśl co napiszesz jeden z drugim bo zdarza się tak że wasze wypowiedzi nie trzymają się ani kupy ani d...y. A gdybyście mogli to mnie za to co piszę to w tym całym przectawieniu potrakowali byście jak Juranda.

#14 · 27.02.2007, 20:01

Kobieto, o czym Ty do mnie rozmawiasz? Jak na razie to była tylko propozycja i czy w ogóle ludzie byliby zainteresowani takim bractwem.....nie usłyszeliśmy jeszcze żadnych konkretów od pana Mirosława a już słychać głosy o jakimś sponsoringu...

btw. zawsze myślę nad tym co piszę albo mówię, chyba że jestem pod wpływem alkoholu...

btw.2. pisze się "skąd"

btw.3. zazwyczaj w bractwach członkowie wykonują sobie pomniejsze "akcesoria" sami, chyba że potrzebny jest płatnerz lub kowal...

#15 · 27.02.2007, 20:33

Właśnie chłopcze nie z braku konkretnej organizacji i funduszy a jak myslisz że jak ktoś coś powie to od razu wszystko zrobi jak tak myslisz jestes w błędzie nawet najmniejsza robota u kowala jest kosztowna i wszystko inne też ale jak taki jestes mądry to rób to sam bo inaczej będziesz czekał na gruszki na wierzbie . Tak Sojecki chciał to zrobić żebyście nie stali jak słupy pod sklepem ale co !!! dobrze by było gdyby wszystko podał na tacy a weĽcie się za jakieś zajęcia i wymyślcie sobie sami najlepiej rzucanie butelek i kopanie puszek po mieście . Tak to robicie najlepiej acha i jeszcze jedno piszecie głupoty bo nigdy nikt sam nic nie zrobi więc zastanów się o czym ty piszesz bo zaczyna to być wkurzające. Ludzie się tym może zainteresują ale nie za swoje pieniądze , nauczeni jesteście że wszystko pod nos się wam podstawi ale inicjatywy z wszej strony nie ma żadnej. I gdyby tak dzielnicowy powiedział macie bierzcie to wszyscy wielkimi zgrajami by polecieli ale za czyjeś pieniądze.

#16 · 27.02.2007, 20:41

A tak w ogóle Kamil to jestem bardzo ciekawa czy na co dzień jesteś taki "ą" i "ę" czy tylko tu na forum bo wiesz błędy mogą zdarzyć się każdemu tak i mnie więc nie wiesz do czego się przyczepić to zwracasz mi uwagę na napisanie mojego jednego błędu w całym forum .

#17 · 27.02.2007, 21:20

Po pierwsze - jaka może być tu organizacja skoro p. Sojecki od dłuższego czasu milczy na forum w tym temacie? Chciałbym przede wszystkim od niego otrzymać inforamcje a nie od Pani :).

Po drugie - czy Pani czyta to, co jest napisane czy tylko to co Pani chciałaby sama przeczytać? WyraĽnie napisałem, że członkowie bractwa sami wykonują POMNIEJSZE akcesoria. To chyba normalne, że nikt nie wykuje sobie sam zbroi lub miecza, chyba że ma pojęcie nt. płatnerstwa lub kowalstwa i ma gdzie to zrobić.

Po trzecie - nie stoję pod sklepami, ponieważ mam ciekawsze zajęcia, a widzę, że Pani potrafi tylko uogólniać.

Po czwarte - tak, na codzień też zwracam uwagę na błędy, zarówno swoje jak i cudze.BTW. jest Pani pewna, że popełniła tylko jeden jedyny błąd na forum :] ?

#18 · 27.02.2007, 21:53

POCAŁUJTA W D....Ę WóJTA

#19 · 28.02.2007, 08:19

Mam dość Waszego sapania, tylko biadolicie i biadolicie. A kto powiedział, że jeden z drugim musi tam należeć- jak Ci na tym zależy to zbroję sobie załatwisz, a jak masz to w analu, to beziesz tylko biadolił i czekał na gotowe. Z tego co wiem pan Mirek nie zakończy tematu bractwa, ale nie toczy go już na forum, bo poprostu tu nie ma z kim. Jeszcze Was zaskoczy! Pozdrowienia dla niego!

#20 · 28.02.2007, 11:27

Wormyan, zaraz pomyślę, że skumałeś się z p. Marzeną :]. Nie biadolę i nie oczekuję żadnego sponsorowania tego bractwa ze strony p. Sojeckiego, tylko oczekuję więcej informacji nt. jego powstania...

#21 · 28.02.2007, 13:36

He he nie skumałem się z pania Marzeną i nie chce się kumać, a wystarczy trochę poszukać, popytać i można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. Miłego dnia.

#22 · 28.02.2007, 15:23

Inicjatywa ok. patrząc po komentarzach można przyjąć, że członków bractwa nie brakuje. Co do uzbrojenia to tylko pan Mirek ma wyposażenie rycerskie-nowoczesne (broń, kajdanki, pałkę) a my póki co mamy tylko pogawędkę internetową. ¦rodki finansowe są tylko czy pan Mirek odważy się zwrócić o nie. Wystarczy aby radni odstąpili kilka diet za posiedzenia, nieduże wpisowe członków bractwa i słowa zamieniłby się w czyn.

#23 · 28.02.2007, 15:23

Inicjatywa ok. patrząc po komentarzach można przyjąć, że członków bractwa nie brakuje. Co do uzbrojenia to tylko pan Mirek ma wyposażenie rycerskie-nowoczesne (broń, kajdanki, pałkę) a my póki co mamy tylko pogawędkę internetową. ¦rodki finansowe są tylko czy pan Mirek odważy się zwrócić o nie. Wystarczy aby radni odstąpili kilka diet za posiedzenia, nieduże wpisowe członków bractwa i słowa zamieniłby się w czyn.

#24 · 28.02.2007, 16:11

Hm ale jak ja napisałam ze zapewne gdyby znaleĽli się sponsorzy było by zainteresownie tym bractwem ale dla nie których wydawało się to śmieszne i głupi co ja piszę , jednak sądzę że są ludzie co myślą jak ja .

#25 · 28.02.2007, 16:31

Teraz czekam na wypowiedĽ Kamila... :) Tak mi się wydaje, że chyba wiem co napisze. O ile napisze :)

#26 · 28.02.2007, 17:38

Jak zwykle mnie skrytykuje ale cóż tam niech mówi co chce ale niech tylko nie wyzywa :)

#27 · 28.02.2007, 19:03

4String, uczynię zadość Twoim oczekiwaniom i napiszę ;).

Pani Marzeno, w którym miejscu Pani napisała, że "gdyby znaleĽli się sponsorzy było by zainteresowanie tym bractwem" ? Pomimo czytania kilka razy tego tematu nie potrafiłem tego znaleĽć...Jak sponsorzy mogą sponsorować coś, czego jeszcze nie ma? Raczej nikt nie będzie łożył pieniędzy, jeśli nie będzie wiedział na co...Kolejna sprawa - napisała Pani tak, jakbym kiedykolwiek Panią wyzwał :]. Jeśli tak, to proszę mi pokazać gdzie a wtedy pokajam się na forum :). I coś na deser - Pani Marzeno, pisze się "niektórych" a nie "nie których". Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać :]...

#28 · 28.02.2007, 19:30

Muszę coś napisać bo nie wytrzymam...jak można wypowiadać się na forum, robiąc tak kardynalne błędy!Żeby nie znać podstawowych zasad ortografii, to wręcz przerażające!Wolałabym uniknąć kompromitacji i po prostu przestać pisać gdybym nie umiała tego robić. Naprawdę to żałosne, niektórych postów aż się nie da czytać!Przepraszam, jeśli ktoś poczuje się urażony tym co napisałam ale takie są moje odczucia i mam nadzieję, że nie tylko moje...

#29 · 28.02.2007, 19:54

Mogę robić Nostradamusa :] wiedziałem, że będzie ten deser hehehe ;) Umknęło jednak Kamilu Twojej uwadze "było by" ;)

#30 · 28.02.2007, 20:01

Myślę, że nie umknęło...Kamil cytował P. Marzenę;-)

#31 · 28.02.2007, 20:29

4String - zauważyłem to :). I jak zauważyła Alicja, zacytowałem :).BTW. powiedz mi Nostradamusie, jakie liczby mam jutro w totka obstawiać ;)...

No ale dobrze - nie będę już więcej wytykał nikomu błędów - chyba, że będą naprawdę rażące :). Jeszcze P. Marzena obrazi się na mnie albo wytknie mi, że odbiegam od tematu :).

#32 · 01.03.2007, 11:43

Faktycznie cytowałeś to :) ale nie poprawiłeś tak jak "nie których" ;) być może dlatego nie zauważyłem ;) wychodzi na to, że albo nie umiem czytać ze zrozumieniem albo czas wybrać się do oczologa... ;) No i czy ktoś tu odbiega od tematu ?? ;) hehe

#33 · 02.03.2007, 01:00

Hmmmm...a gdzież to wszystkie posty p. Marzeny się podziały :>...?

#34 · 03.03.2007, 10:34

Pani Marzena nie będzie się wypowiadać wogóle to jest ostatni raz może kiedyś ale teraz DOWIDZENIA :)

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.