Hej rodacy co o tym sądzicie.?Jakie powinny być preferencje.Na osobę niezależną, z ugrupowania politycznego czy też na zasadzie dobrego imienia.Mylślę ,że na realizację obietnic nia ma co liczyć,Ale odwaga i realizm w dyskusji powinny byc ważne.
Wybory uzupełniające do Rady Miejskiej
Rozmowa rozpoczęta 06.09.2007, 14:02 · 17 odpowiedzi · 0 wyświetleń
gdzie można zgłaszać swoją kandydaturę :P?
Powinien być Prawy i Sprawiedliwy oraz nieco moherowy z poza tzw.Układu.Konieczne slimakowaty aby pasował do Slow i przetakiwał kiedy trzeba.
Szybkich i wyrywnych nam tu nie potrzeba. Zgadzam się z przedmówcą. Powinien być wyszczekany jak pies sołtysa.Dyskutować przecież trzeba.
a już widzę wprost idealnego kandydata, który spełni wszystkie wymagania forumowicza "ten70" - jest nim on sam ! "TEN70" na radnego ! Tak sarkastycznie wszystko komentuje a więc ma kompetencje ! "TEN70" pokaże tej Radzie Miejskiej jak się pracuje dla dobra miasta, jak się buduje budżet gminy ! "TEN70" na radnego !!!!
"Moba"; Easy and slow.Nie podniecaj się tak bo to niezdrowe.Jeśli kandydujesz to nie bierz tego do Siebie.Ja nie miałem i nie mam zamiaru z Tobą konkurować w wyborach do rady i zabierać Ci głosów wyborców.Od piątku zmieniłem front i startuję do parlamentu. Diękuje Ci jednak za poparcie.
Co do "budowania budzetu gminy"to od dawna już wiadomo,że w Reszlu nie ma dobrych "budowlańców".¦wiat poszedł do przodu i zmieniły sie "techniki budowania"oraz miejsca"pozyskiwania materiałów budowlanych". U nas cały czas ta sama ekipa budowniczych i wysłużona stara betoniarka.
Rena, widzę jednak, że świetnie trafiłem ! Ty jesteś najlepszym kandydatem na radnego i sam dajesz popis swojej wiedzy: wiesz że w Reszlu nie ma dobrych "budowlańców" (czyli umiesz ocenić krytycznie innych), znasz techniki "budowania" (skoro wiesz, że się zmieniły), znasz miejsca i metody pozyskiwania "materiałów" i nawet zaplecze techniczne nie jest ci obce ("betoniarka"). No po prostu twoja erudycja i fachowość zwala z nóg ! Padam na kolana przed Reną i błagam w imieniu mieszkanców Reszla: nie kandyduj do parlamentu ! Zostań z nami w Reszlu ! Takich fachowców nam trzeba ! Pokornie błagamy zostań naszym radnym i pokaż wszystkim "jak to się robi w Reszlu" ! P.S. Ja nie kandyduję ani do rady ani do parlamentu. A tak już na poważnie to chcę ci podziękować, że nie kandydujesz do rady miejskiej, bo produkować się na forum to potrafimy wszyscy, nie każdy potrafi wziąć coś zdziałać. Pozdrawiam.
Jestem zawiedziony.Moba !Dlaczego nie kandydujesz ? Czemu nam to robisz?Taki talent.Jesli nie zostanesz radnym gmina dużo na tym straci.Kury mogą przestać się nieść a krowy stracą mleko.
Twój rozbiór zdania i analiza mojej wypowiedzi oraz wnioski jakie wyciągasz są godne agenta CBA.Ty się tu marnujesz.Może zostań nauczycielem czy coś .A najlepiej sam "weĽ i coś zdziałaj" .Dobranoc.
Ja wczoraj byłam na tej sesji i gdybym była tą kura czy krową ...to nie znosiłabym jajek ani nie dawałabym mleka. Sodoma i Gomora a co gorsze ryby nie mają głosu więc po co są zapraszane na sesje? I tak nic powiedziec nie można bo to tylko dotyczy radnych np. uchwały itp. a my widzowie wolne wnioski składamy na szarym końcu lecz i tak nikt tego nie słucha. Szczerze mówiąc nie chciałabym nigdy byc radną
O Józefie, Maryjo ! Zapomniałeś jeszcze mianować mnie agentem KGB, CIA oraz kryptofaszystą ! Czyżby amok sejmowy dotarł już do Reszla ? Wolałbym nie ! Ja nie aspiruję do stanowiska radnego, ponieważ doskonale zdaję sobie sprawę ze strukturalnych i systemowych ograniczeń gminy i jej budżetu i wiem, że kto by nie był radnym czy burmistrzem, to tych ograniczeń nie przeskoczy. Nie staniemy się z miesiąca na miesiąc gminą bogatą, nie powstaną dziesiątki nowych przedsiębiorstw, nie zwiększy się pula podatków wpłacanych do budżetu (a obecne stawki podatkowe i tak już są wysokie). Dlatego Rena, w przeciwieństwie do Ciebie, nie mądrzę się na forum, nie udaję że wiem skąd wziąć pieniądze do budżetu gminy, nie daję do zrozumienia, że znam jakieś "metody", które podobno "zmieniły się", nie sugeruję forumowiczom, tak jak ty Rena, że wiem coś więcej lub znam się na rzeczy lepiej niż aktualne władze i z wyższością obśmiewuję na forum, jacy to oni są uwstecznieni a "ja Rena" to znam metody i Ľródła, że ho ho ! To jest właśnie śmieszne. Takie puszenie się na znawstwo. Tak naprawdę, to tylko żonglowanie słowem, a w gruncie rzeczy wiedzy brak. Tobie Rena chyba wydaje się, że chowanie swojej ingnorancji za piętrowymi metaforami da pozór intelektualnej głębi ale w rzeczywistości tylko śmieszy.
Do myślenia daje wypowiedĽ Marzeny. Jest część wyborców, takich jak Marzena, którzy negatywnie oceniają pracę rady miejskiej, a jednocześnie sami nie chcieliby być radnymi. Jeżeli ktoś angażuje się w sprawy gminne i ocenia, w swoim odczuciu, że radni funkcjonują Ľle - to wydawałoby się logiczne, że taka osoba, konsekwentnie, będzie się starała zostać radną/radnym i działać tak, jak w jej mniemaniu, powinien działać dobry radny. A jednak nie ! Zaskakujące - zwłaszcza, że kampania wyborcza do rady gminy w Reszlu, nie jest ani kosztowna (wystarczy odwiedzanie wyborców w domach) ani bardzo czasochłonna. W okręgach miejskich, wszyscy wyborcy mieszczą się w kole o średnicy kilkuset metrów a w okręgach wiejskich wystarczy odwiedzić dwie, trzy wioski. Wygląda na to, że potencjalni kandydaci doskonale zdają sobie sprawę, że to wszystko nie jest takie proste, że problemy gminy są bardziej skomplikowane niż na pozór to wygląda a dostanie się do rady miejskiej niczego nie gwarantuje. Proces rozwoju gminy, to proces długofalowy, wieloletni i tak w głębi duszy chyba wszyscy to wiedzą (no, może oprócz Reny, który podobno wie więcej).
Szanowna Marzeno-wczoraj było posiedzenie Komisji Oświaty itd a nie
sesja Rady Miejskiej,tak przynajmniej wynika z informacji na tablicy ogłoszeń UG.Czyżbyś nie widziała tej subtelnej różnicy? Piszesz Sodoma i Gomora to co były jakieś orgie i balangi zamiast merytorycznych dyskusji?A może piszesz nieprawdę i tworzsz pomówienia?????
oj oj, zbliżamy się do sedna :P
Chyba wiem "davinci181" na co byłam zaporaszona a ta komisja jest dziś więc Ľle czytasz . Posłuchaj nigdy nie chciałabym zajmowac się tym co mają radni na swoich głowach i nie były tam jakieś orgie tylko poważne dyskusje więc nie zabieraj swojego głosu i nie czyń ze mnie kłamcy . Mam silne dowody na to że tam byłam i nie muszę chyba wymieniac radnych , którzy tam byli oprócz burmistrzów. Więc nie widziałeś to nie mów . A praca ich wcale nie jest lekka i i nigdy nikogo nie oskarżaj nie znając faktów bo to się może Ľle skończyc
Zapomniałabym co jest bardzo ważne byłam tam w imieniu osób które mieszkają bardzo blisko mnie i jest wiele spraw które należy pouszyc więc w twoim imieniu nie brałam tam udziału i możesz byc spokojny. Ja interesuje się tym co mnie otacza i tu jest wiele problemów do rozwiązania.
Moba. Czy to Twój manifest wyborczy,czy tylko takie przydługie ble,ble ble ?.
Czy Rena ten70 i ten70 to ten sam autor?
syrakuzy1, ten70 i Rena mają podobne adresy mailowe (początek) i Rena podejmuje odpowiedzi na wątek ten70, więc zakładam, że to ta sama osoba (chociaż podpisuje się różnie). Do "ten70": przeczytaj mój tekst jeszcze raz a nie wątpię, że znajdziesz tam zapewnienie, że nigdzie nie kandyduję - nie rozumiesz tekstu czy tylko tak się dziecinnie bawisz ?. Poza tym, troszkę pomyśl, jaki byłby sens anonimowej kampanii wyborczej ?? Co do ble, ble - to czytelnicy sami ocenią czy to Ty bredisz czy ja.
Obaj macie niezwykły talent.Porażający wprost.
uprzejmie dziękuję