Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Dawne kino

Rozmowa rozpoczęta 20.08.2008, 13:19 · 39 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 20.08.2008, 13:19

Wie ktoś co będzie w dawnym kinie na kolejowej?

#2 · 20.08.2008, 13:21

tak miała być biedronka,potem dowiedziałam się że sklep ogrodniczy a teraz to chyba sam bóg wie co tam będzie

#3 · 20.08.2008, 13:28

pewnie wladze sie nie zgodzily, wszystko tu k..... poustawiane a my musimy przeplacac :[

#4 · 20.08.2008, 18:20

przydałaby się biedronka ale podobno właściciele sklepów się nie zgodzili wiadomo czemu

#5 · 20.08.2008, 18:43

A co oni mają do gadania ,już dośc się wzbogacili,My chcemy jskiegoś tańszego sklepu.

#6 · 20.08.2008, 20:50

to chyba normalne ze my chcemy tanszego sklepu a na to wyglada ze to my nie mamy nic do gadania niestety nic na to nie poradzimy a zreszta ciekawe czy tam faktycznie mila powstac biedronka ale rowniez tak slyszalem

#7 · 20.08.2008, 22:24

Już w styczniu podjęłam na forum sprawę handlu i handlowców reszelskich.Parę osób się powymądrzało na tematy związane z marketingiem i prawami wolnego rynku oraz wzięło w obronę naszych "biednych " handlowców .Władze obiecywały tańszy sklep i co?Ano ,co jest -każdy widzi!Nawet Pelcowizna podnosi marże.

#8 · 21.08.2008, 10:16

Ale po ostatniej mojej wypowiedzi ze chleb w sklepie u Pana C.kosztuje 2.05 zł potaniał do ceny która powinna być czyli 1,80 zł.

I bardzo się cieszę z tego powodu że być może komuś wstyd się zrobił ,jeszcze Pan K. mógłby obniżyć cenę tego samego chleba bo on ma jeszcze drożej bo po 2,10 zł WSTYD !!! Chleb jest najważniejszym jedzeniem i nie powinno się żerować na innych.Biedy jak nie ma co zjeść zje suchy chleb i ok ale jak nie będzie go stać na ten chleb to umrze z głodu.

Nie podoba mi się ten wolny rynek ,można zarabiać na różnych artykułach spożywczych ale nie w taki bezczelny sposób.Szkoda że nie mamy na nic wpływu jedynie możemy wymienić nasze poglądy na forum ,pokłócić się aż w końcu ktoś kogoś wyzwie a póĽniej okazuje się że jedna ze stron ma rację.

Mam nadzieję że sklep tańszy niż Pelcowizna powstanie w Reszlu bo fajnie jest wejść do jednego sklepu i wszystko kupić niż biegać po małych sklepikach gdzie nie bardzo jest co wybierać .

#9 · 21.08.2008, 17:17

No ja pierdziu, nawet w Reszlu zaczyna rządzić nurt socjali z marzenką na czele. Co Ci kobieto do tego, że ktoś inny przepłaca za chleb? Ty za internet przepłacasz i nikogo to nie obchodzi. Chcesz, żeby chleb był tańszy w mieście to go wyprodukuj i sprzedaj taniej, a potem zobaczymy jak będziesz opowiadać, że łatwo się żyje przedsiębiorcy, który cały czas musi kombinować i myśleć jak przetrwać w tej socjaldemokracji. Dlaczego się sama nie weĽmiesz za jakiś interes? Siedzieć na ławeczce i marudzić zapewne łatwiej? A jeszcze przedsiębiorcy i pracownicy Ci płacą za to MARNOWANIE czasu za pośrednictwem podatków. Ot motywacja do dalszej pracy :|

#10 · 21.08.2008, 17:31

Ja nie marudzę stwierdzam fakty.Co do pracy -jestem na urlopie wychowuje dziecko . A pracę mam w domu :-) i to nie Ľle płatną tyle i musze tyle zarobię a reszta czasu jest moja i mogę zdechnąć na ławce,a sklep taki jak Biedronka powinien powstać i zniszczyć wszystkich miłych sklepikarzy którzy zerują na kliencie. Mało jest uczciwych handlarzy,nie mieli by po kilka aut,domów itp...

Ale spoko jak powiedziałam w temacie który został zabrany z forum -SPADAM wrócę pod innym mailem i nickiem HEJKA :-)

#11 · 21.08.2008, 17:35

Akurat "przedsiębiorcy" płacą podatki!I co ty " reszelaku" pleciesz .Płacą szeregowi pracownicy ,budżetówka itp. ,a przedsiębiorcy przeważnie coś odliczają ,wykazują straty i oddają fiskusowi całe g...I właśnie dlatego są tacy biedni.Podejrzewam ,że należysz właśnie do tej grupy i dlatego tak się mądrzysz.Kultura jednak zakazuje osobistych wycieczek pod adresem konkretnych osób ,nawet tych przez ciebie nielubianych.

#12 · 21.08.2008, 20:43

Reszelanka właśnie Marzena próbowała dać wszystkim do zrozumienia o tym co Ty mówisz że najwięcej do powiedzenia na forum właśnie w tym temacie wymądrzają się ci z tej upośledzonej grupy.Ręka rękę myje a co się powie prosto w oczy to zaraz się rani. A Reszelak być może sam siebie nie lubi i wyżywa się na innych.

#13 · 21.08.2008, 20:51

To Marzeno teraz masz nick Narcyz? Twojego stylu literackiego nie da się podrobić. On jest wyjątkowy albo wyjątkowo - wyjatkowy.

#14 · 21.08.2008, 20:58

Nie to nie mój nick -PUDŁO NIE TRAFIŁE¦ !!! Mój jest inny bardziej kobiecy nie jakis męski,ale jaki nie powiem.Tym razem będę anonimowa.Lecz zapewniam ze nie narcyz

#15 · 21.08.2008, 21:13

Nie wierzę. Trafiłem w 10-kę.

#16 · 21.08.2008, 22:52

ha ha ha to się uśmiałam "budżetówka płaci podatki" :D :D :D

A Ci szeregowi pracownicy, to skąd mają pieniądze na te płacenie podatków? Czy nie dostają ich od tych hien przedsiębiorców. Bosze, co wy ludzie w szkole robiliście?

#17 · 21.08.2008, 22:56

A wracając do tematu, to wątpię, żeby władze blokowały jakiekolwiek inwestycje w Reszlu. Przecież jakby powstał taki sklep, to zaraz burmistrz przypisałby to jako zasługę swojego władania i miałby czym się pochwalić przed następnymi wyborami ;-)

#18 · 21.08.2008, 22:56

A własnie że jestes w błędzie mam nie co inny nick a raczej nie związany z jakimś kwiatuszkiem . Ale o tym przekonasz się sam jak się wypowiem na innych forach .

I nadal sądze ze PUDŁO.Zgaduj może kiedyś trafisz,dodałam swój komentarz w temacie który został usunięty przykro mi ale już teraz się nie dowiesz,może innym razem.

#19 · 22.08.2008, 01:16

mylisz sie martyna, przeciez mial juz powstac nie jeden tani sklep. tylko nasi reszelscy kupcy zaraz mieli cos przeciwko. to przez wladze wlasnie nie ma sklepu taniego. a co do chleba to ja kupuje wlasnie, jak to niektorzy pisali w tej "drogiej" pelcowiznie za 1,6 i wcale nie musze wstawac rano...

#20 · 22.08.2008, 08:22

ona131721 może ty mi wytłumaczysz, bo ciągle nie rozumiem, co mają władze miasta do powstania lub nie powstania jakiegoś sklepu ? uważam, że nic... Jak ktoś chce otworzyć sklep, to go otwiera i już, ty możesz to zrobić w każdej chwili i nikt nie może ci w tym przeszkodzić

#21 · 22.08.2008, 10:19

marudy z komunistycznymi umysłami - do dzieła. zawiążcie spółdzielnię jak drzewiej bywało i sprzedawajcie chlebek po 35gr. otwórzcie własnego "pasikonika" czy inny tani sklep i uszczęśliwcie tłumy. na fali sukcesu podbijecie radę miasta i zdobędziecie fotel burmistrza. a potem "sky is the limit" :)... A na poważnie - włos się na głowie jeży czytając komentarze - myślałem że komunizmu już nie ma....

#22 · 22.08.2008, 10:27

i jeszcze jedno - miejsce na "hypermarket" zostało wyznaczone, pozwolenie wydane (wystarczy przeczytać czat z burmistrzem) a market nie powstaje nie z powodu układu kupców, ale zbyt małej siły nabywczej reszelskiej społeczności... biedronki nie zarabiają na najtańszych produktach - one są pretekstem do sprzedaży innych towarów często niskiej jakości w cenie pozwalającej na wygenerowanie zysku. sęk w tym, że miejscowościach o profilu takim jak Reszel handel w biedronce kończyłby się na sprzedaży chleba po 1.30... Swoją droga ile można oszczędzić na 20gr różnicy w cenie chleba? zakładając że zjada się pół bochenka dziennie wychodzi 3PLN na miesiąc! 36 pln rocznie! to ze dwie flaszki wódki ... teraz rozumiem o co całe zamieszanie

#23 · 22.08.2008, 10:37

poszperałem chwilkę w necie i co widzę? nasza marzenka ma hopla na punkcie reszelskiego handlu bo to jej branża jest :) fju fju profil na goldenlinie, branża zakupy, profesja ekspedientka... Pani marzenko - doświadczenie jest - nic tylko otworzyć własny markiet, tyrać przez 12h dziennie, dokładać do niego, dokładać przez 10 lat a na koniec przekazać wszystko młodzieżówce SLD... świat będzie lepszy

#24 · 22.08.2008, 10:54

Proszę nie pisać na mój temat gdyż TEMAT NA FORUM NIE DOTYCZY MOJEJ OSOBY ! Ja nie zabieram w tym już głosu gdyz powiedziałam ze nie będę przeszkadzać państwu w dyskusji chociaż również mam do tego prawo. Nie interesuje mnie co będzie się działo w naszym handlu każdy i tak zrobi swoje co będzie chciał więc co mnie to...Siemka robię sobie wolne od głupich tematów wróce zapewne jak napiszecie coś mądrzejszego. KILO,nie będę bawić się w otwieranie własnego interesu wolę jednak pracę przez internet we własnym domu i też się nie Ľle opłaca.Polecam.Pa pa miłego weekendu wszystkim zgryĽliwym tetrykom ;-)

P.S. Nie sztuka jest coś napisać anonimowo sztuką jest pokazać się kim jest się na prawdę.

#25 · 22.08.2008, 13:22

Pani Marzeno, jeżeli zarabia pani w Internecie, to czy jest moralne zwracanie się o pomoc do reszelskiej opieki społecznej ?

#26 · 22.08.2008, 14:18

Nie musze się tłumaczyc a ja z opieki mam zasiłki które odbieraja również osoby pracujące.Więc nie wiem w czym problem i sadzę ze już wystarczy.THE END

#27 · 22.08.2008, 23:04

Pani Marzena jest nietykalna przez swoja zazyla znajomosc z Panem Ż ( pierwsza litera nazwiska :) Wiec Prosze ja zostawic w spokoju bo ona JEST UCZCIWA NIKOGO W NIC NIE WRABIA NIKT PRZEZ NIA NIE SIEDZI ZA KRATAMI I ZARABIA UCZCIWIE wiec o co chodzi :) czemu czepiacie sie NIE winnej kobiety co :/

#28 · 23.08.2008, 08:37

Nie ja nie chcę aby przy temacie "DAWNE KINO "ktoś wypowiadał się na mój temat bo on mnie nie dotyczy. I to wszystko...dlatego napisałam THE END

#29 · 23.08.2008, 10:39

Do "Matki" posłuchaj jesteś dziwną osobą która chyba nie ma zajęcia popatrz na siebie,zachowujesz się jak smarkata gówniara pisząc jakieś głupoty jeżeli jestes matką i masz dzieci ja nie chciałbym być ich ojcem.Masz jakąś urojoną manię o sobie bo nie widzisz tego co ty robisz i śmiesz nazywać się "Matką"?

I uważaj bo Pan Ż. może użyć przecież przeciwko tobie o pomówienie i co ? Powiesz póĽniej że czyja to jest wina ,nie bądĽ złośliwa dla innych bo póĽniej jak będziesz potrzebować pomocy wszyscy się od ciebie odwrócą tak jak już teraz się dzieje.

Pozdrawiam Krzysztof.

#30 · 23.08.2008, 11:48

Marzeno, Ty NIE chcesz aby przy temacie "Dawne Kino" wypowiadano się na Twój Temat? Więc dlaczego Ty, niemalże przy każdym temacie, wypowiadasz się na temat innych ludzi? Np. powyżej podpisując się nickiem "ja" używasz nawet gróĽb (to Cię tu zdradziło, bo nikt inny tego nie robi na tym forum tylko Ty), piszesz o Panie C., który sprzedaje Tobie za drogi chleb itd. "Kto czym wojuje od tego ginie" - mówi stare przysłowie pszczół. :)

#31 · 24.08.2008, 08:31

więc napisałam Janie ! THE END !!!! Nie wiesz co to znaczy ? A Pan C. obnizył koszty chleba papa ZEGNAM !!!! wrócę ale anonimowo tak jak zapowiedziałam ale teraz mam wakacje od tego forum i nie piszę nic a NICK "ja " nie jest mój powtarzam poraz ostatni. Mój nick to tylko i wyłącznie "marzena" ja do tej pory nie chciałam być anonimowa ale widzę ze trzeba. *****THE END*****

#32 · 24.08.2008, 08:45

Do Jana.

Widzę chłopie że masz jakieś uprzedzenia do pewnych osób a zastanowiłeś się czy Ciebie ktoś lubi ? Nie tylko na forum ale w życiu prywatnym a może szukasz wrażeń jeżeli jesteś przekonany na 100% że pod nickiem "ja" jest p.Marzena to udowodnij to bo jakoś widzę ze za bardzo nie potrafisz jedynie domyślasz się a ja nie widziałem nigdy żadnych gróĽb jeżeli chodzi o ten nick"ja" lub nawet "marzena" .Wiesz za pomówienie można spotkać się w sądzie i będzie bardziej przykro chyba Tobie niż jej.

A jeszcze jedno Ty chyba też masz kilka nicków bo pod tym co teraz się wypowiadasz jakoś wcześniej nie zauważyłem żadnych wypowiedzi,czy też używałeś gróĽb że zmieniasz nick ? Nie łatwo jest kogoś o coś posądzić ale skoro Ty piszesz przysłowiami więc ja tez nimi zakończę.

"w czyimś oku widzi drzazgę ale belki w swoim nie dostrzeże"

Miłego dnia i spójrz jakim człowiekiem Ty jesteś a nie patrzysz na innych.

#33 · 24.08.2008, 09:05

Ja to widze że JAN nie potrafi się zdecydować komu jaki nick przypisać.Twierdząc że Marzena ma nick:"marzena"-to OK ale widzę ze zarzuca jej nie tylko nick "ja" ale również "narcyz" ciekawe co jeszcze .

#34 · 24.08.2008, 10:14

Ludzie puknijcie się w głowy jakie pomówienia,przecież,każdy ma prawo się wypowiadać,Marzena to robi i Jan to robi.A ,że Marzena nie mówi prawdy,to już inna sprawa.Jak się mówi Marzeno The End- to trzeba rozumieć ,co się mówi i nie wracać.Proponuję mówić po polsku i ze zrozumieniem.

#35 · 24.08.2008, 23:43

Maryna pewna jestes że nie mówię prawdy ? Puknij sie porządnie w głowe i doskonale wiem co znaczy THE END !!! Ale jak mam nie wracać skoro jęzory was swędzą jak coś na mój temat nie napiszecie nie macie innych problemów? Kiedys na serio jedna osoba odpowie za pomówienia w sadzie wówczas moze zrozumie co to znaczy nie pisać na temat innych lub przestać kogoś oczerniać co mi zalezy tak zrobić skoro jestem taka wiedĽma to mi wszystko wolno.

#36 · 24.08.2008, 23:52

Wszyscy są upośledzeni czy co ? Prawda czy fałsz to nie ten temat nie to forum,ani teleturniej . Walnijcie się zdrowo w czułka bo chyba wam coś nie Ľle odbija.Wolność słowa ale bez żadnej obrazy a tu o mało do linczu nie dojdzie to moze jakiś samosąd zróbcie czy co ,normalnie jak w Wąchocku a nie w Reszlu.

#37 · 25.08.2008, 08:49

A teraz udowodnię wszystkim jak można łatwo podpisać się pod postem za kogoś np.reszelanka,reszelak,reymontczak czy Jan czy maryna.Ciekawi mnie po co admin.podaje maile a póĽniej wychodzą jakieś nieporozumienia ;)więc UWAGA ZOBACZYMY CO POWIE WŁA¦CICIEL swojego maila a może ktoś tam za niego też coś pisze ? I on sam o tym nie wie ?

#38 · 25.08.2008, 10:52

Pani Marzeno, oburza się pani gdy coś nieprzychylnego zostanie napisane o pani i grozi pani sądem za pomówienie, ale czy zastanowiła się pani nad tym, że fakt iż pani sama jeszcze nie została skazana sądownie za pomówienie reszelskich kupców o "okradanie ludzi" jest tylko zasługą ich wyrozumiałości ? Ale może kiedyś, ktoś z nich straci cierpliwość, bo to nie jest miło gdy ktoś nazywa cię publicznie złodziejem.

#39 · 27.08.2008, 22:14

a był taki fajny temat "komuno wróć"...

#40 · 02.09.2008, 22:01

ostro macie ludzie, nie wiedziałem że takich poj***nych mieszkańców ma to miasto :D

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.