Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Woda

Rozmowa rozpoczęta 04.05.2009, 10:30 · 4 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 04.05.2009, 10:30

Może ktoś z zasiadających w naszym urzędzie gminy,mógłby powiedzieć kiedy zamierzają podłączyć wioski te najbliżej położone Reszla do wodociągów.Pilec,Leginy czyli wioski położone ok 10 km od reszla mają wodę ale te położone ok 2 km nie.Studnia na parkingu też jest potrzebna ale nikogo nie obchodzi los rodzin,które wody nie mają.W tych rodzinach są niepełnosprawne dzieci,oczywiście urzędnicy mają to gdzieś.Przy najbliższej promocji naszego miasta czy to w tv czy w prasie może trzeba by o tym wspomnieć albo zaprosić jakiś reporterów,może z programu,,ekspres reporterów"bo Pan Burmistrz obiecał nam wodę w 2006r na następne podania nawet odpowiedzi nie dostaliśmy.Co się dzieje w tym Reszlu????

#2 · 04.05.2009, 17:43

Moja Droga!Skonczyły się czasu kiedy wszystkim się wszystko należało!Wam podłączą wodę a nam cena wody w Reszlu skoczy o 100%. Znam wiele rodzin, które same sobie tę wodę podłączyły nie licząc na nikogo!

#3 · 05.05.2009, 09:26

''Moj Drogi''!Co Ty bredzisz??!Ludzie nie mają bierzącej wody i to nie jest kwestia czyjejś łaski!Bajki piszesz o podwyżkach i namawiasz do nielegalnego pozyskiwania mediów, które powinny być na porządku dziennym!Niki popieram Cię i jestem ''za'' a wszystkim odszczepieńcom stanowcze ''nie''!!!

#4 · 06.05.2009, 13:42

Teraz jest krzyk o podłączenie wody a po podlaczeniu bedzie z niej korzystalo 10% mogących z niej korzystac. W innej wiosce niedaleko była właśnie taka sytuacja krzyczano o podłączenie wody a gdy ja podłączono to nikt nie korzystał bo "za drogo wychodzi" a gmina koszty ponosi a ludzie i tak dalej z przydomowej studni korzytsją.

#5 · 11.05.2009, 20:41

Możer i w Pilcu mają wodę ale co do kanalizacji to tylko kilka rodzin posiada

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.