Witam.Mam pytanie. Czy wie ktoś może jaka jest kara w Reszlu za odłączenie internetu, z powodu niepłacenia rachunków. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
kara za internet
Rozmowa rozpoczęta 05.03.2009, 12:12 · 7 odpowiedzi · 0 wyświetleń
w sklepie u p. Gajdy przy ul. Słowianskiej uzyskasz wszelkich informacji w tej sprawie Pozdrawiam
w tym problem że ani p. Gajda ani nikt z arkusa nie udzielił mi takiej informacji, dlatego pytam na forum
W telewizji na programie ARKUSA.
Niestety w telewizji na programie arkusa jest tylko kwota za ponowne podłączenie z powodu zalegania z opłatami. Niema nic o każe za odłączenie internetu za zaległości
Twoje pytanie jest niejasne,bo kto i kogo ma tu ukarać.ARKUS jak nie płacisz to po prostu Cię odłącza i zapomina o Tobie.Nowe podłączenie polega na spłaceniu zaległości i opłaty za ponowne podłączenie(chyba 80 zł.)Obecnie każdy dług można też sprzedać firmie windykacyjnej,która będzie Cię straszyć i naliczać odsetki.Jest to dosyć stresujące,bo co parę dni w Twojej skrzynce pocztowej będzie koperta z wielkimi czerwonymi napisami "TO TWOJA OSTATNIA SZANSA".Takich kopert możesz dostać bardzo dużo i za każdym powrotem do domu
będziesz się bał.Aż w końcu zapłacisz i to sporo więcej.Znam to z autopsji.Pozdrowienia ,i staraj się jednak dotrzymywać umowy a jak Cię już nie będzie stać na płacenie to trzeba umowę wypowiedzieć.Bo nie ma nic darmo.
tylko że mam umowę na czas określony i wypowiedzenie umowy będzie mnie kosztowało około 700-800 zł
Ja bym po prostu nie używał internetu. :)