co myślicie o naszej pani ginekolog????
słyszałam duzo różnych rzeczy na ten temat mam 13 lat i chce się wybrac na pierwsza wizytą prosze o pomoc
ogółem do kobiet
Rozmowa rozpoczęta 07.11.2008, 12:42 · 14 odpowiedzi · 0 wyświetleń
no bo mam problemy zdrowotne w zakresie ginekologi i musze iśc a w przyszłości też chce miec dzieci nie wiem co mam myślec
no bo mam problemy zdrowotne w zakresie ginekologi i musze iśc a w przyszłości też chce miec dzieci nie wiem co mam myślec
:( bez komentarza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osobiście wolałabym zapłacić za wizytę i skorzystać z pomocy innego lekarza. Ale taka wizyta sporo kosztuje (50-100zł). Mi P.Doktor przepisała leki, które nie pomogły-wręcz zaszkodziły-niestety. Mnie było stać na prywatną wizytę,jednak wiem,że nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić. Ale myślę,że jeśli to Twoja pierwsza wizyta-jedynie kontrolna- to nie musisz szukać jakichś wybitnych specjalistów. Jeśli wszystko będzie w porządku, to nawet P.Doktor będzie w stanie to stwierdzić.
ja sie dlugo leczylam w reszlu po roznych tabletkach tylko przytylam a problem dale nie znikna
W mojej ocenie lepiej zainwestować w swoje zdrowie i udać się na prywatną wizytę, najlepiej do Biskupca do pana doktora.
Dziecko pogadaj z mamusią ,a nie na forum takie dyskusje.Prędzej psychiatra Wam by się prztdał.
fx- nie przesadzaj-od tego jest forum. Dziewczyna chce poznać opinie innych i nie widzę w tym nic złego. Dlaczego można pytać o chydraulików, budowlańców,itp, a o lekarza nie?? Nie rozumiem!
Są takie dzieci które krępują się porozmawiac z własną mamą wolą anonimowo zrobić to na forum i Ty chyba fx nie masz dzieci skoro o tym nie wiesz.
Dla mnie np.pani doktor powiedziała że mam ciążę urojoną heh dała jakies leki i zastrzyki ale ich nie wzięłam i obecnie moje "ciąża urojona" ma prawie 18 lat .
Gdzież tu dopatrywać się znajomości w fachu no może cytologię pobiera dobrze -nie wiem bo nie korzystam tu z usług medycznych pani ginekolog.
To tylko swiadczy o braku zaufania do rodziców w takim przypadku niech porozmawia z pielęgniarką w szkole.
Fx hmm sądzę ze dziewczynka chce jednak pozostać anonimowa.
Nie koniecznie musi to być brak zaufania do rodziców ale nie każdy rodzic potrafi dziecku wyjaśnić pewne sprawy.
Nie wiem dlaczego tak jest ale są takie przypadki że dzieci wiedzą więcej od rodziców .Może dlatego ze teraz w szkołach jest Wychowanie do życia w rodzinie.I stąd dzieci biorą informację kiedyś w szkołach tego nie było tylko na lekcji Biologii omawiane były różne tematy .
Nie każda mama moze byc przyjaciółką swojej córki ,a może dziecko nie ma mamy ? No nie wiadomo.
Ale jedno co chcę powiedzieć temu dziecku to tylko tyle aby nie szła tu u nas w Reszlu do lekarza ,jeżeli już musisz pamiętać ze masz 13 lat i niestety musisz być z rodzicem.
Rodzic wypełnić powinien odpowiedni dokument w którym napisane jest że :
wyraża zgodę na zbadanie Ciebie przez lekarza w gabinecie.
Zapytacie skąd wiem ?
A wiem bo sama z córką musiałam chodzić na badania i podpisywać takie papierki.
Obowiązuje to do 16 roku życia.
Rodzic musi wyrazić zgodę na jakiekolwiek badanie.
Więc jak widzisz sama nic nie zrobisz do innego miasta też nie pojedziesz bo jesteś na tyle mała że sama nie powinnaś jeĽdzić,a tu w Reszlu nic mądrego i ciekawego się nie dowiesz.
Także nie wiem co Ci doradzić .
Czyli jednak pozostaje matka.
Nie koniecznie może jest jakaś osoba pełnoletnia do której dziewczynka ma zaufanie :) nie wiem może ciocia,siostra,nie wiem no różnie bywa w rodzinie i różne są relacje między dzieckiem a osobą dorosłą.
a ja uważam,że nasza pani doktor wcale nie jest zła,fakt,że jeżdze również prywatnie do Kętrzyna do wspaniałego lekarza,ale chodzę też do Reszla i nie mam żadnych problemów z panią doktor,pozdrawiam:)