Mam informację dla kacio; reszel; rad. mir i Pani Izy: ponieważ jesteście na etapie studiowania medycyny encyklopedyczno - internetowej proszę o zapoznanie się z chorobą Bostońsską (zespół dłoni, stóp, i ust), którą spokojnie leczą lekarze naszego powiatu. Dziękuję bardzo za nagonkę na Panią Doktor. W tej sytuacji żaden z lekarz pediatrów nie przyjdzie aby pracować w Reszlu. A najlepszy specjalisty naszej przychodni teraz wypoczywa w ciepłych krajach dzięki bardzo dobrej współpracy z firmami farmaceutycznym,
Informacja o epidemii
Rozmowa rozpoczęta 29.10.2008, 07:51 · 20 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Brawo, Jadzia !!!
Jadzia jesteś złośliwa,niech wypoczywa,bo od nowego roku nie będzie miała czasu ,bo przejmie Przychodnię,a Ty Jadziu na bruk.A co do pediatry ,to nie nadaje się ,tyle wiedzy to ma kazdy z nas.Nam potrzeba normalnych lekarzy ,a tę chorobę bostońską sama lecz,ze swoja rodziną.
Co Ty gadasz kobieto czy tak czy inaczej nikt nie chce do nas przyjść na jakiekolwiek stanowisko bo lekarze chcą zarabiać krocie a nie jakieś nędzne pieniądze jakie może zaoferować reszelska służba zdrowia.
To teraz wytłumacz dlaczego nie jeĽdzi w karetce lekarz ?
Może tez przez nagonkę co ? NONSENS !!!
Tak małe pieniądze są oferowane że nikt nie chce tu przyjeżdżać nie ważne czy to przychodnia,por.chirurgiczna czy cokolwiek !!! Nie mamy stomatologa -dobrego,ginekologa,chirurga,pediatry (nie licząc Pani Korejwo u której dziś było bardzo duzo dzieci),nie mamy po prostu nic a nawet jak się słucha co mówią ludzie to i w przedszkolu dzieją się cuda na kiju i w szkołach jest różnie. Wszędzie wszystkich po troszku brakuje i nikt chyba nam nigdy nie dogodzi bo nauczyliśmy się tylko narzekać ale czasem robimy to w słusznej sprawie nie mamy wyboru aż takiego aby się leczyć ,brak specjalistów ,nasze miasto jest bardzo małe i zamiast się rozwijać w tym kierunku aby było jak najlepiej to ono niestety w tej dziedzinie "stoi" w miejscu.Czemu nie mamy możliwości zrobienia USG ? Nie mówie tu o takim co ma Pani ginekolog ale sa inne zapotrzebowania i musimy jechać do Kętrzyna gdzie terminy sa bardzo odległe,nie ma lekarza który leczył by nasze dzieci szczególnie alergolog na testy trzeba jechać do Biskupca gdzie lekarz też nie zawsze przyjmuje,jest tego cała masa którą można by wymieniać ale to i tak nic nie pomoże bo i tak nikt do nas nie przyjdzie bo MIASTO NIE STAĆ NA ZAPŁACENIE TAKICH PENSJI JAKIE BY SOBIE ŻYCZYLI LEKARZE.
I nikt nie nazwał tego epidemią lecz mogłoby do tego dojść gdyby w porę nie zjawiła się p.Korejwo nadal dzieciaki zarażały by się wzajemnie a przypadków jest juz coraz mniej lub może nie ma juz wcale.
Lekarzom płaci nie miasto, a NFZ.Nie można przymykać oczu na próby dorabiania do "marnych lekarskich pensji"owocną współpracą z firmą farmaceutyczną ,bo na tym tracą pacjenci ,którym przepisuje się drogie leki.
To może niech podadzą pensje Pani H.B i PaniPediatra ,wcale to nie są małe pieniądze,na ich miejsce mogą przyiśc lekarze specjaliści.Tylko nie są dopuszczani.
Zastanawiam się,jakie trzeba mieć wyniki we wciskaniu ludziom drogich leków,żeby firma farmaceutyczna nagrodziła wycieczką.Dla mnie prosty wniosek,omijać szerokim łukiem tą "doktorkę".
Jadziu zawsze warto się zastanowić co się pisze i do kogo to trafi.Mianowicie do lekarza powinno się mieć pełne zaufanie w końcu w wielu przypadkach to od niego zależy nasze życie i zdrowie!!! A co ma wspólnego choroba Bostońska do błędnej diagnozy to brzmi jak w starym kawale z brodą"operacja się udała ale pacjent zmarł" poza tym zaznaczyłaś lekarze z powiatu a nie z reszelskiego "ośrodka zdrowia" co akurat jest dla mnie zupełnie zrozumiałe.Brak takiego pediatry wpłynie korzystnie na kieszeń rodziców nie będą ponosić kosztów leczenia w innych ośrodkach zdrowia oraz dojazdów do nich.A pani doktor życzę jak najlepszego opanowania wiedzy encyklopedycznej oraz tej z internetu może to wpłynąć znacząco na jej dalszą karierę w wykonywanym zawodzie a także na zdrowie pacjentów.
Rad.mir jeżeli jesteś znawcą medycyny z internetu to choroba Bostońska ma podobne objawy jak Szkarlatyna i też objawia sie wysypka, Także twoja diagnoza, że operacja sie udała... nie jak sie ma do leczenia i diagnozy postawionej. Cały czas twierdzę, ze bardzo a bardzo WAM ZALEZY ABY RESZEL POZOSTAŁ WSIˇ, piszcie jak najwiecej tych swoich oskarżeń, to bedziecie mieli jak ze szpitalem, stomatologami i zamiast miec fachowców to bedziecie mieli specjalistów tylko, ze prywatnych i za wizyte będziecie płacić 100,00 czy 150,00zł. Szanujucie ludzi bo oni tak szybko odchodzą... kochani katolicy.
Bombi?Lekarz po to jest lekarzem aby odróżnić chorobę bostońską od szkarlatyny mimo, że objawy są podobne!Co to za lekarz, który nie potrafi postawić jednoznacznej diagnozy. A czy Reszel nie przeradza się w wieś dzień po dniu. Życie tu zamiera i to nie tylko dlatego, jak twierdzisz z winy mieszkańców. Dlaczego nie mamy prawa skrytykowac lekarza?I co do tego ma to, że jesteśmy katolikami. Przestan posługiwać się demagogią i przytocz racjonalne argumenty!Chyba lepiej zapłacic za wizyte i mieć pewność,że wyjdzie się z choroby niz wierzyc domniemaniom niepwnego lekarza, ktory będzie przepisywał tony leków, ktore i tak na nic się nie zdadzą.
Czy sądzicie że płacąc za wizytę lekarz się nie pomyli ? Tak tez może być ,trzeba o tym pamiętać.Bo nie dość ze zapłacimy za wizytę ,wydamy pieniążki na leki to dodatkowo jeszcze może być nietrafiona diagnoza i tez będziemy narzekać.
Jeszcze chcę dodac że gdyby to była choroba Bostońska wówczas pęcherze na dłoniach,stopach czy ustach były BOLˇCE A NIE SWEDZˇCE !!!
Znalazłam objawy tej choroby i niestety ale nie przebiegało tak samo w przypadku szkarlatyny .
Jednocześnie chcę zaznaczyć że choroba jest równiez niebezpieczna w zależności od wirusa A czy B .
A jakie objawy ma choroba reszelska?Ustalmy.
Ja myślę ,że wysoka gorączka........
Jeżeli chodzi o studiowanie medycyny encyklopedyczno - internetowej to bardzo dobrze, że mieszkańcy Reszla to robią. Dla własnego dobra i bezpieczeństwa. Pewnie lekarze woleliby leczyć ociemniały naród, któremu wszystko można wmówić, a ten nie zada na przykład trudnego pytania. Otóż dobry lekarz lubi gdy pacjent wie cokolwiek o swojej dolegliwości, chorobie, bo z takim pacjentem łatwiej się współpracuje. Po nie miłych przejściach z "naszymi" pediatrami zrezygnowałam z usług naszej przychodni. Wcale drożej mnie to nie kosztuje, a mam pewność, że moja rodzina jest pod opieką dobrego lekarza. Dużo więcej kosztowały mnie nie trafione diagnozy w naszej przychodni o skutkach ubocznych tego leczenia nie wspominając. Przykre jest to, że Reszelscy lekarze uważają się za lepszych od nas, czyli pacjentów. Wyjeżdżając do innego miasta spotkałam specjalistów życzliwych pacjentowi. Wniosek można być świetnym specjalistą, a do tego życzliwym. Może mieszkańcy Reszla też tego doczekają, czego Nam wszystkim życzę.
Choroba reszelska ?
1.GŁUPOTA
2.CIEMNOTA
3.ZŁO¦LIWO¦Ć
jak te wszystkie objawy są to jest stan beznadziejny ,krytyczny a nawet ZGON
Bomi jestem osobą która myśli racjonalnie i nie opieram swoich poglądów na domysłach.Słowa "podobne objawy" są niewiele znaczące ponieważ te dwa paskudne choróbska leczy się w zupełnie inny sposób co powinieneś dobrze wiedzieć z internetu jeżeli nie jest to dla Ciebie wiarygodne Ľródło wiedzy sięgnij do wiedzy encyklopedycznej.A czasy starożytnego Egiptu to już minęły drogi Panie i ciemnego pospólstwa co nadal było by miło widziane w wielu korporacjach nie tylko medycznych.
A nam przydałby się Znachor...
Fx ale tylko z powieści Tadeusza Dołęgi-Mostowicza...zgodzisz się?
mamy felczera
Tak o takiego chodzi,ale byśmy byli zdrowi.
Ok, odchodząc od głównego tematu posta, to może powiedzcie, gdzie warto udawać się z dzieckiem do lekarza (poza panią Korejwo, która jak wiadomo jest jeden dzień w tygodniu). Może ktoś poda jakieś namiary na naprawde dobrego pediatrę, z sercem i z powołania.