Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

URZĘDNICY!!!

Rozmowa rozpoczęta 17.10.2008, 18:59 · 21 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 17.10.2008, 18:59

Co sądzicie o ich "ciężkiej "pracy za nasze pieniądze!!!

#2 · 17.10.2008, 19:44

Ale tej pracy jak siedzą w necie albo jak latają po mieście czy o jakiej pracy piszesz ? Bo są tacy co rzetelnie pracują i teraz nie wiadomo tylko o których chodzi ;)

#3 · 17.10.2008, 22:28

A może było by warto zrobić parę zdjęć i pokazać jak to się "pracuje" ?Co Ty na to mogła by być niezła heca!

#4 · 18.10.2008, 00:45

Zawsze jak jestem w Urzędzie, to z uśmiechem miło mnie obsługują. Skąd ten pomysł, że lekko pracują?

#5 · 18.10.2008, 07:21

I ja nie mam nic do zarzucenia naszym Paniom i Panom z Urzedu. Zawsze jestem bardzo mile obsłużony. Mysle, ze rad.mir szuka po prostu "tematu".

#6 · 18.10.2008, 08:39

W urzędzie miasta z młodych pań i tych pracujących już nieco bardzo miła obsługa jest w dziale ewidencji ludności .Mam nadzieję że pani E.Z. bedzie tam pracować super kobieta i nadaje się do swojej pracy.

#7 · 18.10.2008, 12:05

Rad.Mir, dlaczego piszesz "za nasze" ?

Czy Ty myślisz, że urzędnicy nie płacą podatków, zarabiają średnią krajową i traktują klientów jako zło konieczne ?

Czyżbyś im zazdrościł ?

#8 · 18.10.2008, 19:16

"za nasze pieniądze" pracują też: policjanci, żołnierze, księża, lekarze, pielęgniarki, nauczyciele, adwokaci, sędziowie, celnicy itd. Drążąc dalej temat, to można też się przyczepić do sklepowej w sklepie, że pracuje za nasze pieniądze i rozliczać ją z pracy, że hydraulik, tudzież glazurnik też pracują za nasze pieniądze itd. Czy to nie jest praca jak każda inna? Usługa jak każda inna?

#9 · 19.10.2008, 20:31

Tematu nie szukam ani jakiś strasznych sensacji związanych z pracą urzędników ale zauważyłem pewną różnicę w sposobie obsługi petenta w poszczególnych działach urzędu.Pisząc urzędników mam na myśli nie tylko zatrudnionych w ratuszu ale też ADM, Poczta Polska,ZUK tam też pracują.A wracając do uśmiechu urzędnika to miło z jego strony,że się uśmiecha ale nie jest to jego podstawowy obowiązek jest w innym celu zatrudniony.A czego mam im zazdrościć?

#10 · 19.10.2008, 21:10

Sancho ja mówię o urzędnikach a nie sprzedawczyniach,glazurnikach,hydraulikach ponieważ Im będę płacił jak wykonają dla mnie usługę a na wypłaty urzędników płace haracz co miesiąc a więc widzisz podstawową różnicę Jak chcę to płacę jak nie to nie płacę.A po za tym praca urzędnika to nie praca jak każda inna stwierdzisz to dopiero gdy będziesz ponosił konsekwencje błędnej decyzji urzędnika czego Ci nie życzę!

#11 · 20.10.2008, 15:58

NajwyraĽniej im czegoś zazdrościsz, Rad.Mir. Zastanawiam się, gdzie Ty pracujesz (o ile pracujesz) i jak wykonujesz swoje obowiązki.

#12 · 20.10.2008, 16:03

Przestancie z tą zazdroscią,ktoś spiewa -zazdroscimy,pracuje zazdroscimy,cokolwiek ludzie zrobią zazdroscimy.Paranoja.

#13 · 20.10.2008, 16:03

Przestancie z tą zazdroscią,ktoś spiewa -zazdroscimy,pracuje zazdroscimy,cokolwiek ludzie zrobią zazdroscimy.Paranoja.

#14 · 20.10.2008, 21:16

Panie Kamilu pracuję, powinien to pan wywnioskować z tego co napisałem "płacę haracz co miesiąc". A gdzie pracuję to jest raczej moja sprawa osobista i nie czuję się zobowiązany by pana o tym informować.

#15 · 21.10.2008, 13:25

Oceniacie ludzi po pozorach, a przecież nic nie jest takie na jakie wygląda.

Tylko głupcy tak oceniają.

Co do pensji to z tego co słyszałem są najniższe w powiecie.

A radni to za co biorą kasę??bo puki co to oni mają zmieniać rzeczywistosć, majanajwięcej do powiedzenia...

#16 · 21.10.2008, 21:24

A radni byli wybrani przez nas wyborców, nie wiem czy Wiesz i to tak wygląda to nie są pozory tylko fakty.W następnych wyborach będzie możliwość zmiany radnych i rozliczenia z tego co zrobili.Na rzeczywistość to największy wpływ mamy my sami dzięki naszym wyborom.I trochę oszczędniej z dobieranymi słowami bo słowa maja mieć pokrycie wtedy tylko cokolwiek znaczą.

#17 · 22.10.2008, 10:00

Do postu nr 9. Jeśli hydraulik, Ľle wykona swoją pracę nie zapłacisz mu, jeśli sklepowa Ľle Ciebie obsłuży - pójdziesz do innego sklepu, jeśli urzędnik wyda błędną decyzję w Twojej sprawie wnosisz odwołanie od decyzji do organów nadzorczych. Wszyscy są ludĽmi, ludzie są omylni i wszyscy otrzymują wynagrodzenie za swoją pracę. PS. Ponosiłem konsekwencje nieodpowiedniej decyzji urzędnika. Przez jego absurdalną, nieuzasadnioną decyzję musiałem przesunąć termin remontu domu. Przez wiele miesięcy trwała procedura odwoławcza. Nawet nie trzeba długo zgadywać o którego urzędnika Chodzi. Tym niemniej nadal nie uważam, że Urzędnicy pracują za nasze pieniądze. Uważam, że Oni pracują za swoje pieniądze, które otrzymują za swoja pracę. A, że jedni lepiej pracują - inni gorzej, to już inna sprawa.

#18 · 22.10.2008, 12:41

Widzę, że urzędnicy to ulubiony temat forumowiczów, jeĽdzicie po nich jak po gównie.Ale widzę, że Lis mial racje jak powiedział, że Polacy nie lubią ludzi mądrych i choćby nawet ktoś stawał na glowie to zawsze słowo krytyki musi być. Jakże by inaczej. Nie bylibyśmy sobą!

#19 · 22.10.2008, 14:57

Sądze, ze tej komitywie nic sie nie zrobi poniewaz maja wysoko postawionych

poplecznikow.

#20 · 22.10.2008, 23:11

Rad.Mir., skoro urzędnicy mają takie "klawe" życie, to dziwi mnie, dlaczego nie zostałeś jednym z nich? Pracowałbyś za pieniądze "innych", siedział w necie, latał po mieście, od czasu do czasu burknął na jakiegoś upierdliwego klienta... życie jak w Madrycie...

#21 · 24.10.2008, 18:17

Proszę mnie nie rozsmieszac, ze nasi urzędnicy ciężko pracują i do tego są dobrze wykształceni. Ciekawe gdzie się tak kształcili, jak od zawsze zajmują swoje ciepłe posadki. Od niedawna jest wymóg aby urzędnik posiadał wyższe wykształcenie, więc zapisują się na prywatne uczelnie w pobliskim miejscie aby tylko miec papier. Siedzą w internecie, piją kawę i robią zakupy w miejscie w godzinach pracy

. Zwrócie uwagę jak wygląda promocja gimny i miasta, wstyd!

#22 · 25.10.2008, 17:30

Kamil poszperałem trochę w stary postach może się mylę a może nie ale skoro znasz tak dobrze obyczaje i warunki pracy urzędników to Jesteś jednym z wielu którzy mają "klawe życie".

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.