Witam coraz częściej słyszę głosy z Kętrzyna że szanowny Pan Starosta wpadł na genialny pomysł zamknięcia ZS w Reszlu?Czy jest to możliwe żeby to się stało? Co z moim dzieckiem które jest w 2 klasie...mam nadzieję że tak się nie stanie...
Co ze szkołą średnią w Reszlu?
Rozmowa rozpoczęta 15.10.2013, 16:35 · 24 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Prędzej zamkniemy starostę, a już na pewno podziękujemy mu przy najbliższych wyborach. Już dość nazamykał się w Reszlu ten reformator od siedmiu boleści.
nie wierzę że się to uda zobaczcie jak to jest nie wierzyłam że człowiek od wody i rur który stracił prezesurę tak szybko odnalazł się jako v-ce dyrektor szkoły Reszel upada.
Ten człowiek już wcześniej pracował w szkole i był dobrym nauczycielem. Niektórzy nie są w stanie zrozumieć, że w szkołach szczególnie uczących określonych zawodów, pracują ludzie nie tylko z przygotowaniem pedagogicznym, ale mają również inne, kierunkowe wykształcenie i przygotowanie do pracy.
Jesteś młody bugi27 i nie wiesz że pan od wody i rur był nauczycielem, a nauczyciel nadaje się na każde stanowisko. A jeżeli takie kierownictwo jest w tej szkole to nie trzeba decyzji starosty żeby to wszystko w niedługim czasie padło. Pomijając że całe to towarzystwo jest tak skłócone , że dziw że to jeszcze działa
Bardzo dobrze, że osoba o dwóch lewych rękach została zmieniona na kogoś innego, a te skłócone i kłótliwe towarzystwo przeniosło się do Karolewa.
Popatrzmy lepiej na to, jak władze lokalne walczą z bezrobociem, a raczej przyczyniają się do jego zwiększenia, już tyle osób straciło pracę przez decyzje pana burmistrza i jego pomocników, nie mówiąc o stratach finansowych.
Szkoda Miasteczka ucierpi na tym mocno jeśli szkoła padnie... Szkoła drzewna też padła i z tego co się doczytałam to pan od rur miał w tym udział(tak się doczytałam) czyli można się spodziewać kolejnej porażki w ,,pięknym miasteczku na Warmii "
w szkole trzeba stworzyć alternatywne kierunki, reszelski ogólniak czy technik adm. nie są żadną konkurencją dla szkół kętrzyńskich, mrągowskich. Wiadomo, że młodzież woli uczyć się poza miejscem zamieszkania (czytaj: uważa, że będzie miał większą wolność)
Szkoła drzewna nie padła tylko została PRZENIESIONA na Łukasińskiego do Zespołu Szkół do tak zwanego rolniczaka. Ciekawe komu zależy na rozpowszechnianiu nieprawdziwych wiadomości. Chyba tym w Karolewie, bo mają sami poważne kłopoty z naborem.
Z tego , co mi wiadomo ,Karolewo ma się bardzo dobrze .Tam mądry dyrektor podejmuje decyzje ,a nie wszechwładny starosta traktujący dyrektorów jak marionetki .
Coraz więcej młodzieży odchodzi z Karolewa, a nabór do klas pierwszych był słabiutki, ale dyrektor wychowany na propagandzie sukcesu, nie będzie się tym chwalił.
Co za bzdury wypisujecie! Czy to wina jak to piszecie Pana od rur że nie ma naboru do szkoły.To jest niewiarygodne jaka w tym miasteczku panuje zawiść. Szok
Oczywiście winien jest niż demograficzny ,coraz mniej dzieci w szkołach ,ale dużym błędem było oddanie szkół samorządom. Zasiadają w nich często ludzie ,którzy z mądrością nie mają nic wspólnego ,wydają durne decyzje chcąc pokazac "kto tu rządzi".Jeśli chodzi zaś o przyszłośc reszelskiego zespołu ,to starosta pewnie to zlikwiduje ,jak wszystko w Reszlu , a młodzież będzie dojeżdżac do jedynie słusznej szkoły w Kętrzynie ,oczywiście .W Reszlu znów pogłębi bezrobocie ,a przy wyborach wystawi jakieś "słupy" ,co będą dla niego głosy zbierac.
A ten o nicku as to pewnie as w rękawie tego pana.
Skłócona kadra, brak perspektywicznych kierunków kształcenia w połączeniu z negatywną opinią wśród rodziców o poczynaniach kilku osób robią swoje!Niż demograficzny nie jest jedyną przyczyną upadku szkoły z tak świetnymi tradycjami.
A może by tak referendum,żeby tego "mordaszkę" odwołać?chyba dosyć prywaty!!!!!!!!może w końcu znajdą się miejsca pracy dla ludzi,a nie tylko dla znajomków!
Popieram ten pomysł .Nepotyzm panujący w naszym powiecie przybrał ogromne rozmiary .Nawet w tym nowym ośrodku dla dzieci upośledzonych przyjmowano do pracy po znajomości .Polskę stac na te sztuczne twory jakimi są powiaty ,na utrzymywanie rzeszy urzędników ?
Układy,układziki, klika rządzi!
To teraz nie głosujemy nikogo z PO ( PIS też nie) i żaden radny powiatowy nie zagłosuje na pana M.
Moje dziecko właśnie zaczyna pierwszy rok w szkole średniej w Reszlu i nie wyobrażam sobie aby miało dojeżdżać do Kętrzyna.Może czas najwyższy aby pomysłami pana M zajęły się media i to nie te lokalne bo wiadomo w czyjej kieszeni siedzą ale te dobrze znane.
Wiem, ze szkoła średnia w Reszlu nie zostanie zlikwidowana. Komuś zależy na zamieszaniu.
Wiem, że szkoła średnia w Reszlu nie zostanie zlikwidowana. Komuś zależy na zamieszaniu.
Pan od rur.Dobre
Skąd ta pewnośc ? Starosta ci powiedział ,a może ktoś z Rady ? Nauczycielom z SOSW też wiele obiecywali ...
Zaraz, zaraz. Jaki szanowny? Wstyd Mi, że taki ktoś jest starostą w Moim powiecie...
a co na to reszelscy radni powiatowi ? niech się pochwalą co w tej sprawie dobrego zrobili, czy w ogóle coś zrobili...., jest wśród nich absolwent Szkoły Rolniczej