Wiadomo już kto startuje do Rady Miejskiej w zbliżających się wyborach?
wybory
Rozmowa rozpoczęta 10.10.2014, 13:27 · 18 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Z tego co się orientuje to do 15 okręgów startuje 57 kandydatów na radnych :)
Nazwiska puki co będą póĽniej ogłoszone.
Postawny na młodych ludzi :) przynajmniej przez 4 lata nie uciekną z Reszla a i może coś zrobią ciekawego :)
dobrze powiedziane z tymi młodymi, bo naprawdę będzie jak w Bisztynku
Jeśli kryterium wyboru miałoby być to, że kandydaci przez 4 lata nie uciekną z Reszla, to postawmy na 80-latków - ci na 100% nie uciekną z Reszla... :)
ortografia...
Zastanówcie się lepiej na kogo oddacie głos do powiatu,bo w obecnej sytuacji ludzie starosty nie sprawdzają się.
a kto z Reszla był w ogóle za Reszlem w powiecie
Ludzie starosty hahahaha.
No jak to kto?przewodniczący kultury.który wszystkie imprezy przenosił w inne miejsca niż Reszel bo po co nam imprezy powiatowe?Zaraz zacznie latać z puszkami albo butelkami jak zwykle ,żeby go wybierać.Ja uważam ,że do starostwa powinien wejść Koniuszek.Ten się nie boi starosty.
to jest proste jeśli zagłosujecie na PO to znowu ten sam zostanie starostą więc trzeba tego uniknąć
dlatego nie zagłosuję na po pod każdą postacią.
Tylko Koniuszek.
dajmy szansę młodym i ambitnym ludziom....dużo młodych kandyduje na stołek radnego.może w końcu zacznie się coś dziać....
@ania, co Ty masz z tymi młodymi?? Ja do rady miasta postawiłbym raczej na osoby posiadające doświadczenie (w sumie nie ważne czy zdobyte w obecnej kadencji czy poprzednich). Młodzi może i będą mieli świeże pomysły, ale raczej wątpię czy będą mieli wizję jak te pomysły zrealizować zwłaszcza, że przy obecnym systemie samorządowym mogą zrobić tyle, na ile pozwoli im starostwo, a jak chcą coś więcej to już muszą się nieĽle nakombinować i nachodzić. Ja zdecydowanie postawiłbym może nawet na obecną ekipę, bo od początku nowej kadencji mogliby praktycznie ruszyć z marszu. Za to do powiatu postawiłbym na młodych, pyskatych i przede wszystkim związanych z Reszlem. Tam mają dużo większą szansę żeby wykazać się dla Reszla, ale i dużo większą presję!!! I to możliwe, że dużo lepiej się nam przysłuży.
no już do tej pory byli ludzie z doświadczeniem .i co? i niewliele zrobili.oni potrafią ale do siebie a nie od siebie....
Zapytajmy w drugą stronę: A co zrobili Ci młodzi żeby na nich głosować? Co takiego osiągnęli? Z tej czwórki w przedziale do lat 30 tylko młodego Jankiewicza widać przy organizacji festynów dla dzieci latem. A reszta? Daj powód by na nich zagłosować (oczywiście poza młodością), bo za picie piwa z kumplami w parku mojego głosu nikt nie zdobędzie.
Jankiewicz i Krasiński niech nauczą się pokory i szacunku do innych ludzi może wtedy coś z nich będzie, za dużo mają buty w sobie.ludzie i tak wybiorą kogo będą chcieli nie trzeba im narzucać.Takie pisanie i tak dla mądrych nic nie da.
I tak każdy zagłosuje jak będzie chciał :) na co ten cały teatrzyk to nie wiem. Wiadomo jest iż najlepszy kandydat powinien mieć respect który nie wypracowuję się tak łatwo , nie mówię że młody nie może mięć szacunku ale chyba lepiej żeby to były osoby które będą traktowane z grubsza poważniej niż młody człowiek do którego jak wiadomo zachowuję się dystans z nie innej przyczyny jak z powodu stażu i skromnego doświadczenia nie mówiąc już o tym jak będą traktowani przez starszych kolegów z powiatu co odbije się na reszcie ;) .. więc pozdrawiam
xyz - kolego poznaj człowieka dopiero oceniaj! Bo takimi wpisami sam szacunku do ludzi nie masz ;)