Za dwa miesiące wybory - kto waszym zdaniem najbardziej nadaje sie na nowego Burmistrza Reszla? Zapraszam do przdstawienia swoich kandytatur.
Internetowy burmistrz
Rozmowa rozpoczęta 16.09.2006, 20:36 · 49 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Na pewno powinien to być ktoś młody i kreatywny. Najważniejsze - najwyższy czas odciąć nauczycieli od koryta
Ja osobiście proponuję JMIEGO! może lepiej by nie było ale napewno śmieszniej
Tak Jimmy wymiata :D:D:D albo raczej zamiasta miasto wieczorami ;) co udało się kiedyś zaobserwować hie hie hie :)
JA NA mIEJSCE bURMISTRZA WIDZE pANA SŁIWKE TO MÓJ BYŁY NAUCZYCIEL ,KTÓRE JEST BARDZO MADRY I NAPEWNO BY DUZO WNIÓSŁ W ZYCIE RESZLA ODEMNIE MA JUZ GŁOS
heheh, Jimmy rulez :P
hehe ale badzmy poważni.jezeli by wybrali Jemmi'ego to z Reszla zrobil by sie cyrk(w dosłownym brzmieniu tego słowa)a najlepiej by miał bar "pod pewnym drzewem" napewno dostał by dofinansowanie.
Nana, nie wiem czy finansowanie dostałby bar czy dealerzy, bo odnoszę wrażenie, jakby Jimmy ciągle brał zioło - zakręcony i taki wzniosły...
A co powiecie na DOKTORA LESZKA? Jak mnie słuchy doszły on też startuje na burmistrza.A co do P.¦liwki to bym nie powiedział że on taki mądry.
ktokolwiek by nie został to musi postawić zdecydowanie na rozrywkę i na zwiększenie atrakcji tego miasta poprzez organizowanie większej ilości imprez. bo jak to możliwe, żeby turyści odwiedzali tak świetne miasteczko jak Reszel tylko dlatego, że zauważyli jakąś wieżę podczas wizyty w ¦w. Lipce....
Solid Snake, proponuję abyś udał się na sesję Rady Miejskiej i wskazał komu zabrać fundusze aby przeznaczyć na imprezy i rozrywki.
Pan Sliwka!!!
Szkoła pana Giertycha. Uważam, że to "znakomita kandydatura".Ha!Ha!Ha! Bohater rodziny-własnej.Mojego głosu nie otrzyma
Na imprezy sporo można wyciągnąć od UE, ale niestety nie robimy tego... A rozwój turystyki w naszym mieście oznacza większą ilość turystów, więcej turystów to większe obroty kupców reszelskich (nie mówiąc już o tym, że warto byłoby zbudować hotel), a większe obroty to większe podatki...
pan sliwka zasluzony nauczyciel historii popieram reszke
Z Reszką to i ja się zgodzę, tak samo zresztą jak z Solidem :) a słyszał ktoś coś, że chcą zamknąć centrum dla ruchu samochodowego??
Solid Snake nie fantazjuj. UE daje fundusze na imprezy ?! he, he, dobre :) Możesz podać przykłady ? Albo nazwę tego programu EU ? Bez żartów ...
Mariusz śliwka!!!!!!!!!!!!
Z programu Młodzież można finansować różne imprezy kulturalne.
dokładnie p. Jarku.
proszę ADMINA o usunięcie posta podpisanego xXx z moim mailem obok. Ktoś się pode mnie podszył.
dziękuję
z programu Młodzież można finansować koncert hip-hopowy ???
Program Młodzież:
Program Komisji Europejskiej skierowany do młodzieży w wieku 15-25 lat oraz do pracowników młodzieżowych, wspierający uczestnictwo w kształceniu pozaszkolnym, czyli edukacji nieformalnej.
Cele Programu:
- Przezwyciężanie uprzedzeń i stereotypów zakorzenionych w mentalności i kulturze młodych ludzi.
- Przygotowywanie młodzieży do aktywnego uczestnictwa w życiu społecznym państw europejskich.
- Rozwijanie osobowości młodych ludzi.
- Zwiększanie udziału w życiu społecznym młodzieży z mniejszymi szansami.
Projekty:
- Wnioskodawcą jest organizacja non-profit (niekomercyjna)Organizacja wnioskująca nie jest nastawiona na zysk.
- Młodzież jest inicjatorem, realizatorem i koordynatorem projektu.
- Projekt nie polega wyłącznie na organizacji warsztatów, obozów i kolonii wypoczynkowych, festiwalu, konkursów, DKF-u oraz nie ma charakteru inwestycji lokalnej.
Skopiowałem powyższe z oficjalnej strony tego programu. Program ma być realizowany przez młodzież, a więc młodzieży DO ROBOTY ! i ten pan który wspomniał, że jest taki program (chyba Jarek) TEŻ DO ROBOTY !
Mam już trochę więcej niż 25 lat, ale już pomogłem grupie "Niezależni" zrealizować projekt dofinansowany z programu Młodzież.
Z dzisiejszej Gazety Olsztyńskiej Wikielec. Stadion GKS wsi koło Iławy ma zadaszone trybuny, na których znajduje się 200 plastikowych krzesełek.
A u nas!!!!
Wyrównano teren pod kibica....do stania
reszel to nie ilawa.a krzeselek troche mamy
mysle ze kto kolwiek nie został by burmistrzem trzeba zaproponowac utworzenie rady młodziezy czy cos w tym stylu.niech młodzi maja wpływ na to co sie tu dzieje.trzeba poszperac w tym programie młodziez napewno warunki jakie sa wymagane nie jest tak ciezko spełnic.
W takim razie szacunek dla pana Jarka. Dlaczego więc młodzież tak narzeka a sama nic nie robi, czekają aż ktoś poda na tacy ? Do Nany: rada młodzieży to ciekawy pomysł, ale taka rada może coś opiniować ale realnego wpływu raczej mieć nie będzie. Może ta narzekająca młodzież zorganizowałaby się i wystawiła swoich kandydatów w wyborach samorządowych - rzadka okazja (raz na 4 lata).
z młodzieżą to jest tak, że ta starsza młodzież wyjeżdża w pewnym momencie na studia i staje się gościem w naszym miasteczku. Dlatego też potrzeba działania młodych ludzi ze szkoły średniej, a nawet gimnazjum. Często jednak są to osoby niepełnoletnie co znacznie utrudnia załatwienie wszystkiego. potrzeba więc osób starszych, które wspomogą młodzież. Z tego jednak co wiem (a mam koleżanki, które robiły już coś takiego) Dom Kultury jest raczej średnio zainteresowany udzielaniem pomocy, poza tym cały czas próbuje przy tym załatwić coś "dla siebie" przy okazji. Dlatego potrzeba nam więcej pomocy ze strony starszych. ja sam chętnie wystartowałbym w wybrach, ale studia skutecznie mi to uniemożliwiają. a co do rady młodzieży to nie uważam, żeby miała ona jakiś sens, gdyż sam byłem kiedyś radnym Młodzieżowej Rady Powiatu i ciężko było cokolwiek wskórać. Nasze obrady swoją, a starsi swoją drogą.
Ja proponuje siebie:d! Bede żądził tym miastem jak tylko bedziecie chcieli:)
oj Jaca,ja na ciebie bede głosowac,ale władza sie podzielimy?jak takich dwóch co ukradli ksiezyc!!1
pewnie że tak. do rządzenia i brania pieniędzy to każdy! może by tak ktoś pomyślał o mieszkaniach dla ludzi co niektórzy gnieżdżą sie z gromadką małych dzieci w jednym pokoju a gdy pójdziesz do władz miasta to słyszy się taką odpowiedz "przykro nam nic nie mamy,proszę się dowiadywać" i tak się człowiek dowiaduje już ósmy rok i nic z tego. taki nam potrzebny burmistrz żeby umiał pomóc ludziom nie z wyższych sfer tylko tym "szarym"
szarak:to akurat w małym stopniu zalezy od burmistrza.z pustego nawet salomon nie naleje!co takie biedaczysko moze zrobic jak miasto nie ma na to pieniendzy.co my drukujemy pieniadze w ratuszu?co ma na to dac z własnej kieszeni,to wina państwa,jest jak jest.dlatego do URN MARSZ
ja rozumiem że nikt nie drukuje pieniędzy w ratuszu ale burmistrz dał mieszkanie dla obcokrajowca tam gdzie była dawna "Roxana" on ma dużo do powiedzenia. nie potrzebne są luksusy może być i do remontu każdemu co zależy na mieszkaniu to by sobie sam wyremontował. stoi dużo takich chałup i mieszkań do remontu ale po co dać. lepiej niech się samo rozwali.
Czytam tu, że nasza reszelska młodzież chce coś porobić.Cieszę się i zapraszam na spotkanie stowarzyszenia. Nasze Stowarzyszenie - "Żyj Twórczo" zrealizowało kilka unijnych projektów. Przerobiliśmy około 15 tyś euro w ciągu ostatnich dwóch lat.Były warsztaty dziennikarskie, tworzenia stron internetowych, taniec i wiele wyjazdów. Ostatnio byliśmy na spływie - wszystko za unijne euro.
Obecnie wysyłamy młodzież na wolontariat za granicę i jesteśmy w trakcie organizacji wymiany międzynarodowej. Otrzymujemy wiele ofert na wyjazdy zagraniczne w celu nawiązywania kontaktów, ale brakuje nam w Stowarzyszeniu zapaleńców do pracy. Ciekawe dlaczego lokalna gazeta i inne media nie piszą o nas??????? Jeśli rzeczywiście chcecie realizować projekty unijne to oferuję swoją pomoc. Jolanta
Wszyscy narzekaja i po części maja rację. Jak wiele zależy od władzy? To może retoryczne pytanie, szczególnie w dzisiejszym okresie przedwyborczym. Łatwo jest krytykować, ale wydaje mi się, że ten okres sprwowania władzy należy tylko ocenić chłodnym okiem. Skonczyc z agresją. W dniu wyborów postawić znak czy ten marazm ma być kontynłowany czy stawiamy na innych ludzi. Podoba mi sie stwierdzenie A Leppera ja jeszcze nie rzadziłem. Moze czas ten slogan zastosować w Reszlu i dać sznse tym co jeszcze nie rządzili.
Zgadzam sie z wami, że mało jest wspólnych, masowych imprez. To wyzwala nasze więzi, potrzebe bycia z innym człowiekiem. Nie wszystko robi się za pieniadze. Najlepiej o tym wiedzą ludzie młodzi, ze miłosci nie można kupić.
Aktyw nauczycielski ma najwieksze uznanie i dla tyego z braku laku wybieramy ich wszędzie do Rady Miejskiej, na Burmistrza, na szefa Rady Parafialnej. Ciagle idziemy na skróty. Chcemy czegoś ale nie mamy odwagi wznieść na górę jak wskazuje nam rozum tylko litujemy się, miekkniemy i w koncu wybieramy nie tych co mogą byc aktywni w pracy nad rozojem naszego miasta, lecz wybieramy tych, którzy przychodzą na sesję aby odebrać kolejną dietę dla poratowania skromnego nauczycielskiego budżetu. Zobaczcie jak ci ludzie są zapracowni. 18 godzin w jednej szkole, 15 godzin w drugiej szkole, tu godziny nadliczbowe, tu klub sportowy itd. itd.
Trzeba stawiac ba takich jak owiedzmy p. K MAJCHER właściciel strony www.reszel. On to robi dla realizacji własnej pasji, poswięca własny wolny czas, po to aby świat wiedział, że na kuli ziemskiej jest taka mała Ojczyzna, która nazywa się Reszel, a w nim mieszkają wspaniali ludzie, którzy może nieporadnie, bez werwy ale chcą zmieniać świat na lepsze.
Zachęcam do rzeczowej i merytorycznej dyskusji. Kobiety my też mamy w tym mieście coś do zrobienia. Czy mamy odwage byc lepsze od chłopów?
Wszyscy są interesowni, na stronę internetową kasę daje urząd miasta. Dom kultury też bierze kasę i zamyka drzwi na klucz. Nawet okna są zasłonięte a młodzież stoi na ulicy.Jesteśmy zbyt zepsuci,można nas kupić za 5 zł, żeby cos zrobić czy dobrze wybrać burmistrza. Wolimy żeby nie było gorzej. Ludzie porządni i uczciwi siedzą cicho, o nich zapominamy.W tym mieście nic się nie da zrobić
hehe, dziwne, żeby Admin robił OFICJALNˇ stronę Reszla społecznie, za własne pieniądze :)
"reszka", ujęła mnie siła twoich argumentów. Najfajniejsze jest: "Najlepiej o tym wiedzą ludzie młodzi, ze miłosci nie można kupić."
A wiecie kogo ja nie chciałbym widzieć jako kandydatów na radnych i na burmistrza ?
** Niespełnionych poetów i innych pięknoduchów,
** Prestigitatorów obiecujących cuda na kiju,
** Malkontentów, których jedyną kompetencją jest negacja wszystkiego, nie poparta żadną konstruktywną alternatywą,
** Kandydatów odmiany sycylijskiej, czyli takich, których jedyną motywacją jest prywatna vendetta przeciwko komuś innemu
** Dyletantów przekonanych o swojej wspaniałości,
** Emerytów i rencistów, którzy dla zabicia nudy gotowi są na wszystko.
Chciałoby się osób rzeczowych, z konkretnym i realistycznym programem - czego sobie i nam wszystkim życzę.
fy2-pomarzyc dobra rzecz,dobrze ze marzenia nie swedza bo bys sie zadrapał
spoko nana, ja lubię czochranie - jeśli masz wolną chwilkę to służę grzbietem ;)
fy2. Ztaka osoba warto prowadzić dyskusję. Gratuluję!
A ja wiem kto bardzi pragnie być burmistrzem naszej metropolii - dwa Ryszardy -spragnione władzy jak każde bliżniaki, /choć tu tylko bliĽniacze imiona/.Co wy na to?
Z braku laku.........
"bozia" ja widziałem jednego o takim imieniu w kościele, w stanie nieważkości, hałasującego, rozmawiającego przez komórkę, zakładającego nogi na oparcie ławek, krzyczącego i wołającego do interweniującej policji, że ich wszystkich pozwalnia z pracy - czy to o tym osobniku mowa ?
spójrz kilka postów wyżej, też o nim wspomniałem :P Niestety, zostałem potem zaatakowany i posądzony o stanie pod pelcowizną :P
solid_snake, z tego można wywnioskować, że facet ma problem... jeśli on ma być kandydatem, to ja wymiękam ...
niestety, pełniona funkcja zobowiązuje do pewnych zasad zachowania. Skoro nie umie się do nich dostosować to nie będzie dobrym burmistrzem ...
niestety, pełniona funkcja zobowiązuje do pewnych zasad zachowania. Skoro nie umie się do nich dostosować to nie będzie dobrym burmistrzem ...
mamy za to burmistrza co umie sie zachować i c z tego mamy, obiecanki i dobre wrażenie
Lepsze dobre wrażenie niż nic ;) a pan o którym mowa jakoś dziwnie kojarzy mi się z prezydentem :) też obiecanki i też niezbyt dobre wrażenie :P Pozdro dla Solida i Pączka :)
i tu Stringu się z Tobą zdodzę, z tym, że nasz prezydent to raczej nieświadomie kompromituje nas przed światem :)
Rzekłbym, że on niewielu rzeczy jest świadomy...;)