Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

''sprzatanie swiata......''

Rozmowa rozpoczęta 21.09.2007, 22:18 · 2 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 21.09.2007, 22:18

W wersii regionalnej wyglada to strasznie dzieciom mowi sie ,ze tak trzeba, ze ekologia itp. no i zbieraja te smieci a pozniej piekne czarne wory zalegaja na poboczach naszych drog miedzy innymi na drodze klewno - reszel.Wiem ze przejezdzaja kolo nich "smieciary"i ...nic wory leza dalej.Moze po te smieci maja przyjechac z warszawy- a zapomnialem teraz mamy wybory i trzeba posprzatac gdzie indziej,a ja tu zawracam glowe.....jestem ZAWIEDZIONY.

#2 · 23.09.2007, 17:26

Ja uważam, że to nie jest tak z tym sprzątaniem jak uważa autor tematu. Dzieci i tak ¦wiata nie posprzątają ale może już zastanowią się zanim wyrzucą kolejną butelkę w krzaki, może zwrócą uwagę rodzicom wywożącym śmieci do lasu, może choć w najmniejszym stopniu uwrażliwią się na wszechobecne śmieciarstwo. LUDZIE - nie wyrzucajcie wszystkiego gdzie popadnie! Segregujcie odpady i składujcie w wyznaczonych miejscach. Służby Usług Komunalnych - nie wywoĽcie posegregowanych odpadów na wysypisko.

#3 · 24.09.2007, 16:44

"Sancho" - tu nie chodzi o to, że pomysł sprzątania świata jest zły. Chodzi po to, że po akcji zalegają wory ze śmieciami, którymi nikt sie nie zajmuje.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.