Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Obiadki

Rozmowa rozpoczęta 22.11.2019, 13:36 · 6 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 22.11.2019, 13:36

Witam. Jeszcze raz chciała bym się zapytać o te obiadki domowe za 15 zł. Co o tym myślicie bo od lutego chce takie coś otworzyć w Reszlu. Bardzo proszę o dużo komentarzy!!!

#2 · 22.11.2019, 22:15

A może na wagę? Nakładasz, ważysz, płacisz. :) A tak ogólnie 15 zł, o ile to obiad dwudaniowy to cena jest akceptowalna nawet jak na Reszel, ale musi to być naprawdę dobre, nietypowe i coś czego tutaj nie dostaniesz. Nie wiadomo jednak czy Ci się miejsce utrzyma, część osób obiady bierze ze szkół, część gotuje je sama, bo uważa to za bardziej opłacalne, a część kupuje wyroby garmażeryjne, które teraz w Reszlu są i mają się dobrze, a niektórzy zamiast zjeść "domowy obiad" na mieście, to wolą zjeść kebaba lub pizze, bo to jakaś odskocznia :) Potencjalny klienci to osoby starsze lub samotne, z tym, że wątpię by ktoś przychodził po obiad codziennie i wydawał 15 zł. Tutaj właśnie przydałby się jakiś fajny pomysł na abonament miesięczny. Ewentualnie też osobno zupa i pierwsze danie, bo niektórzy np. zupę za przykładowo 3,50 kupią, ale drugiego dania i zupy za 15 zł to już nie. Jeśli to byłoby coś w klimacie baru mlecznego, w którym można np. zjeść naleśniki z nietypowym nadzieniem, pierogi zapiekane, pierś z kurczaka zapiekaną z serem i pieczarkami, zupy krem itp. to może może by dało radę! Zanim otworzysz przemyśl wszystko dokładnie. Pozdrawiam :)

#3 · 25.11.2019, 09:16

15 zł to niedużo za dwudaniowy.
Jak będzie świeżo i smacznie to na pewno od czasu do czasu jako młoda mama się słuszne na kupno.
Myślę że fajna opcja byłaby gdyby było na zasadzie : dwie zupy, dwa dania drugie i klient wybiera która zupa i które drugie danie.
W ten sposób można codziennie na świeżo, bo jak jest 20 rzeczy do wyboru to wiadomo że świeże to to nie będzie, większość odgrzewana.
I tak jak ktoś napisał wyżej- dużo osób bierze że szkół ( nie znam ceny),garmazerka idzie chyba bardzo dobrze.
Pizza,kebaby raczej dość oblegane, ale z drugiej strony ile tego można zjeść. Jak by było coś pysznego, to myślę że ludzie by się skusili.
No i restauracja w której dania są dobre, jest otwarta tylko czwartek,piątek,sobota ,niedziela także to też na Twój plus.

#4 · 25.11.2019, 10:42

Kochani! To będą dania robione od podstaw a nie jakieś gówno które się kupuje na gotowca!!! Uwierzcie mi że większość restauracji tak żyje i was robi w balona!!!! A wy się cieszycie

#5 · 25.11.2019, 17:00

Też przyjdę

#6 · 26.11.2019, 08:24

W Kętrzynie za zupę pomidorowa pierogi i surówke zapłaciłam 12 zl

#7 · 30.11.2019, 16:00

Też się skuszę

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.