ktos moze wie wiecej o dzisiejszym wypadku kolo bliskiej w reszlu. patrzac po samochodach to tragedia.
wypadek
Rozmowa rozpoczęta 09.02.2009, 12:18 · 26 odpowiedzi · 0 wyświetleń
a jakie to byly samochody wieszz ?
osobowka i ciezarowy.widok to maskara.policja jak przyjechala na miejsce to pierwsze ich slowa to cud ze wszyscy zyja.jeden z pasazerow polamane ma dwie nogi reke w 6 miejscach i obrazenia glowy.
a ten samochod osobowy to jakiej marki mm ?? ;>
bmw
ciekawe czyja wina była. widok straszny widziałam jak do kętrzyna jechałam
osobowka wymusila pierszenstwo. a chyba to przez to ze w poslizg wpadla i nie wychamowala.
A może to nie poślisk tylko chęć pokazania się kolegom jak się rusza. wiadomo przecież że z górki trzeba wolno jechać. i wiadomo również ze jest ustąp pierwszeństwa pojazdu. w tamtym miejscu i trzeba uważać ale jak wiadomo młodzież przy kolegach wariuje i chce sie pokazać co potrafi świeży kierowca. moim zdaniem głupota tego co kierował, jeszcze w taka pogodę. dobrze że wszyscy żyją dzięki Bogu
Dzieki Bogu ze wszyscy zyja, bo patrzac na te samochody przychodzila zupelnie inna mysl.moze ktos juz ma foty albo wie gdzie sa dostepne?
po pierwsze chciałbym zdementować plotki, jakoby poszkodowany miał połamane nogi. ma złamaną rękę i nic po za paroma stłuczeniami i siniakami, zresztą tak jak inni uczestnicy wypadku. Po drugie uważam za niestosowne wyciąganie takich idiotycznych stwierdzeń że kierowca wariuje i chce sie pokazać kolegom, gdy sie nie wie jak to było. owszem wypadek był z winy kierowcy osobowego, bo nie był wstanie wychamować na śliskiej powierzchni, ale w żadnym wypadku nie ma tu mowy o jakim kolwiek szaleństwie, czy wariowaniu. kierowcy pogotowia którzy przyjechali na miejsce wypadku stwierdzili że jadąc 40km/h o mały włos nie rozbili się. warunki drogowe były fatalne. nikt sie nie spodziewał, że po rostopach będzie tak ślisko, zresztą nie byliśmy jedyni którzy w tym dniu ulegli wypadkowi. Będąc już na pogotowiu w kętrzynie widzieliśmy wiele osób poszkodowanych w podobnych wypadkach. po za tym wszyscy żyją, bo gdzie niegdzie na Reszlu można już usłyszeć, że były ofiary śmiertelne, a w wypadku, który miał miejsce był karambol z udziałem kilku tirów. niedługo pewnie będzie można usłyszeć, że to jakiś samolot spadł..., czy cos takiego
ślisko no co ty gadasz. nie wiedziałam nie mógł wcześniej zaczać hamować jak tylko zaczeła sie górka kto mu prawo jazdy dał jak nie umie sobie radzić.
po drugie jechałam do ketrzyna wtedy i wiesz co nie było wcale tak ślisko normalnie jak zawsze w taką pogodę .
po trzecie nie jestem wprawionym kierowcą bo dopiero zdałam prawo jazdy. i wiecie co całkiem dobrze sie jechał nawet gdzie niegdzie 100 sie cisło a karetka sama widziałam że jechała szybko nie sciemniaj więć. A jeżeli karetka jedzie 40 na godzine to znaczy że reanimuja człowieka
to prawda ze to nie byl jedyny wypadek w powiecie w tym dniu. a warunki były FATALNE . drogowcy jak zwykle zaspali.!!! nie ma co sie oszukiwac !!!
Nie byliście tam, więc guzik wiecie. Uczestnik wypadku wypowiedział się i w końcu to on tam był a nie wy! Do "elisia" - jechałaś do Kętrzyna, ok ale nie wyjeżdżałaś z osiedla na ul. Gałczyńskiego, tam górka naprawdę jest śliska. Skoro zostało tu już wszystko wyjaśnione przez "uczestnika", to po co dopowiadać jeszcze swoje?!
a ty droga elisio jak nie wychodzilas z domu caly dzien to skad mozesz wiedziec jakie warunki byly. tak sie skalda ze jakas godzine przed wypadkiem szedlem a potem jechalem ta droga i byl sam lod nie posypany!!!!!takze nie wmawiaj nikomu glupot. pozdrawiam
rr czytaj ze zrozumieniem. noże i gałczyńskiego była śliska ale hamulec zawsze jest prawda to i ręczny napewno był co nie wmawiam . ale co tu gadać jak ludzie czytać nie potrafią ze zrozumieniem.
1268. Droga eliso. Nie byłaś w TYM samochodzie, nie wiedziałaś co się TAM działo więc jak możesz wysuwać tak błedne wnioski? W nocy z 8 na 9 chwycił duży mróz a rano było szkło na drodze i trudno jechać ze śliskiej górki i hamować jednocześnie zwłaszcza że kierowca nie był doświadczony, dopiero ok 9-10godz. zaczeło przygrzewać słonce i ten lód "puścił". wypadek natomiast zdarzył sie po 8 godz.Więc zastanów się dobrze zanim cokolwiek napiszesz
haha reczny hamulec byl.hah widzac ze jezdic samochodem to ty nie umiesz.zaciagniecie recznego w takiej sytuacji to pogorszylo by sytuacje kobieto !!!omg !
Co się dzieje w tym państwie jak kobiety zaczynają nas uczy jeĽdzic
tak to juz jest.nic na to nie poradzimy , wkoncu plec piekna :)
elisa oddaj to prawko kup sobie rolki durna baba
Odczepcie się od elisi i od kobiet za kierownicą męscy szowiniści ! Często to kobiety są lepszymi od was kierowcami ,a na pewno ostrożniejszymi i z większą wyobraĽnią.Uczestnikom wypadku zaś radzę podać do sądu firmę odpowiedzialną za utrzymanie reszelskich ulic ,Oni też nie mają wyobrażni.
nikt się nie kłóci z elisą. Na forum zwykle się dyskutuje, wymienia informacje i poglądy na dany temat i to własnie robimy, a co do kobiet za kierownicą w 100% popieram RESZELANKĘ. Pozdrawiam
a co do uczestników wypadku to wątpię aby po tym co przeżyli w wypadku mieli ochotę na "ciąganie" się po sądach. Takie przeżycie zapewne zostawi jakiś uraz w psychice (w końcu nie codziennie ma się w takim stopniu doczynienia ze śmiercią)a widząc zniszczenia samochodu podziwiam ich za to że jeszcze potrafią o tym dyskutować.
popieram piranię. Widziałem samochód, masakra!!
też widziałem ten samochód, zwinięty jak rulonik, ciężarówka w tez nie najlepszym stanie
nie mam pojęcia jak można wypisywać takie rzeczy nie bedąc na miejscu!!! ludzie zastanówcie sie dobrze a dopiero pozniej osądzajcie!! to jakas porażka czytać takie bzdury! postawcie sie w jego sytuacji!!jest mi wstyd za to miasto i za ludzi!!głowa do góry brachu:))
czy mozecie napisac wiecej cos na temat tego wypadku!!!jestem w stanie pomoc tym osoba poszkodowanym dostac odszkodowanie!!prosze o kontakt billybadd@wp.pl