Pewna, wątłej raczej budowy pani, często spaceruje z ogromnym rottweilerem .Pies jest na smyczy ,lecz bez kagańca .Czy ta pani nie wie , jakie są przepisy prawa dotyczące prowadzania psów grożnych ras? Może ktoś zna tę osobę i zwróci jej uwagę ,bo jeżeli jeszcze raz to zobaczę -zgłoszę Straży Miejskiej i będzie mandat.
Rottweil
Rozmowa rozpoczęta 23.07.2008, 21:11 · 27 odpowiedzi · 0 wyświetleń
to nie rottweiler tylko cane corsa. Pies jest spokojny najspokojniejszy pies na świecie, tylko tak wygląda.
naprawdę pies jest spokojny i dobrze wychowany, to pies mojej sąsiadki. nikomu krzywdy nie zrobi,już człowiek szybciej zrobi krzywdę niż ten piesek.
Ale jeśli o tym piszesz to musisz mieć jakieś powody, zrobił ci coś ten pies, czy co, że tak o nim piszesz.
Cane corso jest zrównoważonym psem jednego pana. Jest przede wszystkim psem łagodnym. Jeżeli nigdy nie było z nim problemu, to po co ten wpis?? Jest na smyczy, a to najważniejsze.. A autor tego posta niech zajmie się czymś bardziej...pożytecznym!!
Ten "piesek" nic mi nie zrobił na szczęście. Może i nie znam się na psich rasach,ale on wygląda bardzo grożnie , a wielokrotnie już się zdarzało ,że łagodny dotąd pies zaatakował .Wolę jednak koty.
DOLAR -tak się wabi największy i Najmilszy piesio na naszej ulicy .Uwielbia piłke wówczas jest niezły ubaw z niego.
przepisy są przepisami i każdy pies powinien byc w kagańcu ja osobiście boję się psów i nie obchodzi mnie rasa
Popieram poprzednika. Każdy pies powinien być na smyczy. Każdy, czyli mały kundelek też. Wieżcie lub nie, dla odpowiedzialnych właścicieli psów uciążliwe jest wyprowadzanie własnego pupila, gdy małe szczekacze siedzą mu pod ogonem, dosłownie.
kurde ale masz problem...
bez przesady !!!
ja bym jak cos zglosil to dla ksiedza xD
a co do przepisow kagancowych- czy dla swojego pekinczyka tez mam nakladac kaganiec mimo ze on ma mordke jak kot i nie ma pyska??? zastanow sie troche
cóż za wsza wypisuje takie rzeczy piesek jest bardzo łagodny, to raczej Pani niech sie uwiezi na smycz może?
witam Szanowna Reszelanke!
Droga Pani, otorz to ja jestem owa wlascicielka""watlej budowy" owego rottweilera... a tak dokladniej Dolar nie jest tej rasy psem. to cane corso.
i ty wlasnie zaczynaja sie schody...
nie rozumiem jak ktos kto kompletnie niz zna sie na rasach moze sie na ten temat wypowiadac?!jak mozna zabierac glos w tej sprawie?
psy rasy cane corso nie znajduja sie na liscie 13 najgrozniejszych psow.
dolar jest psem tak spokojnym, przyjaznie nastawionym do ludzi, dzieci, innych psow, a nawet kotow.
witam Szanowna Reszelanke!
Droga Pani, otorz to ja jestem owa wlascicielka""watlej budowy" owego rottweilera... a tak dokladniej Dolar nie jest tej rasy psem. to cane corso.
i ty wlasnie zaczynaja sie schody...
nie rozumiem jak ktos kto kompletnie niz zna sie na rasach moze sie na ten temat wypowiadac?!jak mozna zabierac glos w tej sprawie?
psy rasy cane corso nie znajduja sie na liscie 13 najgrozniejszych psow.
dolar jest psem tak spokojnym, przyjaznie nastawionym do ludzi, dzieci, innych psow, a nawet kotow.
Nie chodzi o wyglad ani psa ani wlasciciela. chodzi o jego wychowanie!
nastepna sprawa to to, ze praktycznie wogole nie widuje by wlasciciele psow, i tych duzych i tych malych, nakladali im kagance.
dlaczego akurat ja i Dolar???bo jestem jak Pani stwierdzila "watlej budowy'? to moze w ogole nie powinnam miec psa, bo wygladam tak, a nie inaczej?
bo Dolar jest grozny? to nieprawda! chcialabym zeby zobaczyla Pani, jak male kundelki rzucaja sie na niego, a Dolar nie reaguje.
Jezeli okarze sie, ze naprawde dostane mamdat, to bede wiedziala, ze to czysta zlosliwosc. chcialam tez Pania poinformowac, ze po Reszlu chodza psy bardzo groznych ras, bez kagancu, a niejednokrotnie luzem, i nic sie z tym nie robi.
wychodzi tu takze pewne ograniczenie.... zwiazane z tym, ze ludzie czepiaja sie tego co nowe i nieznane. wystarczy tylko tyle, ze Dolar jest psem rasy malo znanej i wyglada tak jak wyglada...smieszne.
i ostatnia sprawa. nie zycze sobie, zeby zwracala mi Pani uwage na lamach forum i oczerniala moja osobe.
wiem, ze forum daje pewien kokfort i sile-anonimowosc. Pani wie kim ja jestem-widuje mnie z psem, wiec nie widze powodu, by pisac takie rzeczy za moimi plecami. takich spraw, nie rozwiazuja w taki sposob cywilizowane i kulturalne osoby.
ja staram sie nie wchodzic z ludzmi w konflikty. nawet idac z Dolarem i widzac ludzi na tym samym chodniku schodze na ulice lub na drugi chodnik. staram sie nie robic nikomu problemu. prosze jedynie o troche wyrozumialosci. nie jestem osoba mala inteligentna i gdyby pies byl agresywny kaganiec mialby zawsze.
pozdrawiam. Wlascicielka.
brawo włascicielo, ale dałaś jej mam nadzieję że poszło jej w pięty. hahaha dobrze jej odpisałaś
Nic nie poszło mi w pięty , bo nadal uważam ,że duże psy powinny być wyprowadzane na smyczy i w kagańcu(to do elisi).Co do wzburzenia właścicielki Dolara -nie chodziło mi o obrażanie ,czy straszenie Pani.Chciałam zwrócić uwagę na problem ,dzięki forum poszerzyłam swą wiedzę z zakresu kynologii, zostałam uspokojona ,że ten wielki pies jest łagodny i dobrze .Nie ma co więcej drążyć tego tematu .Pozdrawia Panią i pani pupila.
Do Reszelanki, jeszcze raz iwazam ze to Pania trzeba na kaganiec uwiezic, przynajmniej nie bedzie Pani poruszała takich bzdurnych spraw, wezmie sie Pani do pracy albo cos lepiej, mam ogródek to moze pani popielic troche
Nie którzy ludzie też powinni nosić kaganiec bo szczekają i gryzą gorzej od psów ,nadal twierdzę ze Dolar to super pies dobrze ułożony. A ludziom to przeszkadza jedna za gruba druga za chuda .
Jeszcze się taki nie urodził co drugiemu dogodził !!!
To zwykła złośliwość, od razu mówię , że nie lubię Reszelanki, jakbym ja znał to bym jej wygarnął, to i owo, niech sie zajmie swoimi sprawami. "Reszelanko" radze Ci nie pisz tu więcej.
Spoon czy jak Ci tam hahahahahha żałosny jestes walnij sie w łeb to może poprzestawi Ci sie to i owo na lepsze!To nie Twoje forum tylko dla wszystkich!Kazdy ma prawo tu napisac i takie "radze Ci nie pisz tu wiecej" To możesz sobie w buty schować może będziesz wyższy bo mądrzejszy to nie! Kobieta sie martwi, skad może wiedziec, że ten pies nie zrobi nikomu krzywdy? Może ma lęk przed dużymi psami i czuje sie niekomfortowo mijając takie bydle?! Ha? Nie pomyślałeś? A i nieważne jaki pies jest musi mieć kaganiec! Ja także sie tego psa obawiam i będzie trzeba coś z tym zrobić. Pozdrawiam
Spoon ,czy jak ci tam...Może ty poruszysz jakiś ważny temat.bo dotychczas jakoś się nie wykazujesz . Czy rzeczywiście nie znasz mnie, to mnie nie interesuje i czy mnie lubisz ,też nie .Najważniejsze ,że moje posty wywołują taki odzew .Gdyby nie ja ,wiałoby tu nudą i tylko jedna osoba by się tu udzielała.
haha. do anterki i reszelanki, jesli jest godna nosic ten pseudonim. Mam was w d...
Niepiszcie takich rzeczy bo tylko zanieczyszczacie forum. Jak nie pasuje że pies chodzi, wyprowadzic sie albo nie wychodzic z domu :)
"Trzeba bedzie zrobic cos z tym",
Anterka- zrobić to ty możesz kupe w nocnik hehe, jesteś beznadziejna, nietolerancyjna kobietko
Spoon, reprezentujesz niski poziom umysłowy , zaburzenia emocjonalne oraz bardzo niski poziom kultury osobistej. Są placówki ,które pomagają takim osobom .Chyba ,że tobie już nikt nie jest w stanie pomóc...I ucz się pisać poprawnie po polsku.Nie rób tylu błędów ,bo nie zdasz do następnej klasy.
Z tematu wynika, że rozmowa miała być o psie. Ale chyba coś się zmieniło?
Jeśli chodzi o temat, to właśnie wyobraziłam sobie ratlerka w kagańcu xD
Witam forumowiczow!
jak czytam to wszystko to mam ochote krzyknac-hej! to nie o to chodzilo!
nie chce aby moj Dolar stal sie tematem do cietej riposty!
ja przeczytalam co Pani Reszelanka miala do powiedzenia na temat Dolara. odpowiedzialam co o tym sadze i... "Nie ma co więcej drążyć tego tematu"-tak zakonczylysmy nasza wymiane. wiem, ze Dolar wyglada na groznego psa, ale taki nie jest. prosze o wyrozumialasc, a jezeli chodzi o kaganiec to o sprawiedliwosc. w dalszym ciagu nie uwazam, ze o tym czy pies jest grozny swiadczy jego wielkosc. wszystko jest w glowie. prosze troche lagodniej pisac i jesli juz, to na temat, bo co niektorzy bardzo od niego odbiegaja. wiem, ze przez to cala wasza zlosc bedzie skupiala sie na moim psie, a on nic zlego nie robi.
pozdrawiam wszystkich!
poprawka- o tym czy pies jest grozny NIE swiadczy jego wielkosc.
Szanowna Reszelanko haha. człowiek po studiach zawsze pisze poprawnie, tym bardziej że jest świetny z ortografii, pisałem to szybko i pod wpływem emocji. WeĽ sie lepiej do roboty, bo to TY reprezentujesz niski poziom. Pisałabyś chociaż mądrzejsze rzeczy, a nie takimi duperelami sie zajmujesz. A od porządnych ludzi- FUCK OFF