Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Autobus busy

Rozmowa rozpoczęta 12.04.2021, 09:28 · 0 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 12.04.2021, 09:28

Przepraszam z góry za formę, ale mam nadzieje, ze burmistrz to czyta i w końcu ruszy szanowną dupę z urzędu i załatwi coś w kwestii transportu. Gdzie jest rada miasta? od czego jesteście. Dlaczego nic się nie dzieje, a co gorsze nawet nie słychać, żeby ktoś działał a np. nie dało się.

To jest nie pojęte, jak można źle zarządzać urzędem, aby tego nie załatwić. Biskupiec chwali się uruchomieniem komunikacji miasta z większymi wioskami czy sołectwami. A tutaj nic.

Nie ma tygodnia, żeby ktoś ze starszych sąsiadów nie raz schorowanych prosiło mnie o transport do Olsztyna/Biskupca do szpitala/przychodni etc.. Czy to jest normalne?

Nie da się załatwić z przewoznikami, może trzeba rozpisać przetarg na taki transport? może wnioskować o środki? można sięgnąć po jakieś rezerwy. To jest nie pojęte, żeby nie było chodź jednego transportu dziennie to i z powrotem.

"Coście zrobili skur.... uczynili z tą krainą....."

Mam nadzieje, że mieszkańcy wypłacą was przy wyborach, wszystkich od rady po burmistrza. Zaapeluje do mediów lokalnych mam nadzieje, że może ona podejmą temat.
Serdecznie nie pozdrawiam,
Mieszkaniec.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.