Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

inwestycje na rzecz miasta Reszel

Rozmowa rozpoczęta 19.01.2009, 11:59 · 20 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 19.01.2009, 11:59

Śledząc forum reszelskie widzę,że jest spore grono osób,które chciałyby aby inwestować w nasze miasto.Czy jesteście "za"inwestycjami w integrację rodzin oraz działania edukacyjne na rzecz małych dzieci (zajęcia popołudniowe)rodziców pracujących ale i bezrobotnych.Czy widzicie potrzebę organizacji zabaw kulturalno-integracyjnych dla rodzin i małych dzieci(w wieku do 7 lat)oraz utworzenia placu zabaw bo takowego nie ma w Reszlu z tego co jest mi wiadome?Na terenie Reszla funkcjonuje sporo stowarzyszeń ale widzę,że mają ciężko z realizacją swoich zadań bo ani nie ma chętnych z miasta ani poparcia Urzędu.Poza tym zauważyłam dużą tendencję marudzenia o tym,że nic sie nie dzieje.Jest sporo instytucji,organizacji,które zaczynają coś działac to wogóle nie popiera się ich chęci.Należy pamiętać,że na początku zaczyna się od małych inwestycji zeby następnie przejsc do większych.ale jak od początku podcina się skrzydła to trudno mówić i planować większe projekty.Wypowiedzcie sie na ten temat

#2 · 19.01.2009, 13:00

Uważam ,że najsłabiej w naszym mieście

działa Biuro Promocji.Są to 2 etaty oraz stażysta,Czyli 3 etaty,a działań nie widać.Pracują na nich inni ,sport kutura i strona Reszelska.Nie właczają się w żadne przedsięwzięcia i nikt ich nie rozlicza.Nie pomagają w żadnej promocji ,to po co ich trzymać.Może w zamian za ich pensje dokupić parę zabawek na plac dla dzieci,albo dekoracji na Swięta.Burmistrzom brak decyzyjności,Radni w końcu obudĽcie się.Niech Reszel zacznie żyć.

#3 · 19.01.2009, 13:55

Promocja Gminy powinna juz dawno zostac zamknieta, bo tam nikt nic nie robi!Nie zauwazyłam jakichkolwiek działan promujacych nasze miasteczko. Siedza tam osoby chyba z przypadku bo najwyrazniej brak im pomyslowosci!

#4 · 19.01.2009, 14:51

To tak jak mamy z-ce burmistrza, a co ten gość robi?Nigdzie Go nie widać.Bierze tylko kasę.Po co nam tacy ludzie ,zresztą nikt go nie wybierał////.Za jego roczną wypłatę można zorganizować imprezę mieszkańcom Reszla typu np Sylwester.

#5 · 19.01.2009, 15:07

Ja jestem jak najbardziej za placem zabaw bo mam małe dzieci i nie mają gdzie się pobawić na świeżym powietrzu.

#6 · 19.01.2009, 18:13

Mało my jeszcze płacimy?? Więcej im jeszcze trzeba?? Nie ma sprawy. Zapłaćmy jeszcze trochę bo pewnie brakuje im znowu na sprawy osobiste, np na ferie. Bez urazy ale mieszkam w Reszlu nie od dziś i widać, ze Reszel zaczyna "brzydko pachnieć" przez ... wiadomo

#7 · 19.01.2009, 18:21

Do forumowiczki: A czy patrzyłaś na chrobrego?? tam jest bardzo ladny plac zabaw.

#8 · 19.01.2009, 18:50

Gumiś, daj spokój!!! Jeden plac zabaw w mieście? To jest szok. No jeszcze jest na Ogrodowej i gdzie więcej? Nigdzie!

#9 · 19.01.2009, 18:51

Typowy sposób dyskusji na forum. Ktoś napisał temat. Wydawałoby się, że poważny, ale z nutką żalu, pretensjami nie wiadomo do kogo. Ogólnie o jakichś stowarzyszeniach i przeszkodach im stawianych i jakby odbiega do tematu wcześniej założonego. Następnie początek dyskusji - o biurze promocji miasta. Jaki to ma związek z inwestycjami? No i normalna kolejność rzeczy - "pojechać" po władzy i jeszcze po kim się da. Nauczycieli, pielęgniarki, policjantów i innych przy okazji można jeszcze zbesztać. A gdzie jakaś konstruktywna dyskusja na temat? Przecież miała być dyskusja na temat inwestycji na rzecz miasta.

#10 · 19.01.2009, 19:47

sancho?a co konstruktywnego robi Promocja Miasta? Gumis?Plac przy ul. Chrobrego jest dla mieszkańców tego osiedla.

#11 · 19.01.2009, 20:21

Wymiana chodników w miescie,kanalizacja na ulicy Spichrzowej i Jagieły bo śmierdzi w mieście.Wiecej ukwiecenia miasta ,wszystkie sadzonki na rabaty, a nie do prywatnych ogródków.Zamknięcie miasta dla pojazdów.W czasie letnim wydanie pozwolenia na ogrodki piwne w centrum.To tyle ,a jakie Wy macie propozycje.....????...

#12 · 19.01.2009, 20:32

Z tego co się orientuje,to na chrobrego plac zabaw jest bardziej osiedlowy,niż dla całego miasta,a małe szkraby nie mają placu zabaw,takiego z prawdziwego zdarzenia,,a szkoda.Rodzice na własną ręke, robią coś ,koło domów dla swoich pociech żeby miały się gdzie podziać,ale to nie to samo ,jak zabawa w gronie dzieci....

#13 · 19.01.2009, 21:44

W odpowiedzi na pytanie co konstruktywnego robi promocja - nie wiem. Natomiast działalność promocji ma się nijak do zaproponowanego tematu. O ile jedna urzędniczka może się tak nazywać - biuro promocji. Kontynuując wątek spoza tematu - Jeśli promocja ma dać jakieś wymierne korzyści dla miasta, to uważam, że powinno to być biuro z prawdziwego zdarzenia składające się z grupy kreatywnych osób mających jakąś swobodę w planowaniu i działaniu oraz jakiś określony budżet. Ale uważam również, że za pensję urzędniczą (może coś niewiele ponad 1000 zł) takich ludzi raczej tam nie zobaczymy. No chyba, że trafią się tam prawdziwi zapaleńcy jak Ci, którzy działają w reszelskim sporcie, kulturze itp. (jak wyżej wspomniano) i samozwańczo "robią" za biuro promocji.

#14 · 19.01.2009, 22:10

Sancho widzę, że jestes obrońcą biednych pan urzędniczek z promocji miasta!Po co tam siedzą i biorą panstwowe pieniądze skoro nic nie robią ?Bo niby pensja za niska?Nie rozsmieszaj mnie!Ludzie pracują za 600zł i wkładają w to wiele wysiłku i trudu by utrzymać rodzinę. Oczywiście, ze od tego, co dzieje sie w Reszlu decyduje Promocja Miasta!A, co takiego zorganizowano na Sylwestra?W miescie nic sie nie dzieje dlatego nie ma turystów. Miasto zamarło, obudzi się siłą rzeczy wiosną, bo ludzie przyjadą by zobaczyc Kościół i zamek.Gdzie są projekty na renowację zabytkowej Plebanii?Promocja współpracuje ze Stowarzyszeniami tak przynajmniej jest zapisane w zadaniach, które powinna wykonywac.Rolę promocji przejęła jedynie strona reszel.pl, na której na bieżąco są aktualizowane informacje, które nie piszą panie urzędniczki, ale przypadkowe osoby. Niech sie wezmą do roboty. A jak pensja za niska do mogą pojechać do Irlandii by tam pracowac w fabryce konserw.

#15 · 20.01.2009, 15:27

antek. Ten plac zabaw jest dla wszystkich... kazde dziecko moze tam przyjsc a nie tylko z osiedla

#16 · 21.01.2009, 13:23

Gumisiu-dziecko drogie!Zajmij sie szkołą, pełnieniem funkcji ministranta i nie wypisuj głupot!Czy wyobrazasz sobie, ze wszystkie male dzieciaczki z Reszla pojda na plac zabaw przy ul. Chrobrego i będą tam wrzeszczec. Mieszkancy od razu na to zareagują. Miastu potrzebny jest plac zabaw nie przy osiedlu, ale plac indywidualny, dostepny dla wszystkich.

#17 · 21.01.2009, 21:24

Antek nie pisz gupot bo mi sie przezto czytac nieche, ps. nie obrazaj na forum...

#18 · 21.01.2009, 22:11

Gumisiu ,jesteś za młody,aby tak odnosić się do starszych,Jeżeli chodzi o plac zabaw,to jest zrobiony wyłacznie dla dzieci z osiedla Chrobrego.Pozostałe muszą niestety bawić się w przedszkolu.Chyba,że ponownie zrobią w Parku Miejskim.Trzeba monitować do Burmistrza i Radnych.

#19 · 21.01.2009, 22:59

Gumis!Zamiast siedzieć na forum i udzielac infantylnych rad, wez się za naukę. Poucz się szczególnie ortografii, bo masz poważne zaległości. Proponuję zacząć czytać więcej książek - wzbogacisz tym samym swoje słownictwo.Nikogo nie obrażam a jedynie wskazuje, gdzie jest Twoje miejsce - w szkole.

#20 · 22.01.2009, 13:45

Antek-pisząc,że miejsce Gumisia jest w szkole sugerujesz,że nie powinien on zabierać głosu na forum?? Nie rozumiem dlaczego??

#21 · 22.01.2009, 16:16

Ano dlatego, że dzieciak powinien się zacząć uczyć, bo Jego ortografia az razi. Nie powiedziałem, ze ma nie zabierać głosu. Jesli się już na to zdecyduje niech napisze coś logicznego, a nie udziela rad matkom w sprawie placu zabaw!

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.