Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Reszelska policja łamie przepisy

Rozmowa rozpoczęta 01.02.2007, 15:29 · 6 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 01.02.2007, 15:29

Zdarznie: Stoję sobie wczoraj wieczorem z kolegą w cntrum miasta i przejeżdża policja. Chyba nie spodobały im się nasze osoby bo troszkę cofnęli i zatrzymali się NA ŚRODKU ulicy, koło nas. Zgasili silnik i sobie stoją. Jadący za nimi samochód musiał wciskać się między chodnik na którym staliśmy my, a radiowóz. a co, gdyby na śliskiej nawierzchni coś poszło nie tak i kierowca najechałby na nas ?? Kto byłby winny ?? Dlaczego reszelska policja zachowuje się jakby wszystko im było wolno ?? To już nie pierwszy raz, kiedy zauważam, że policjanci łamią przepisy ruchu drogowego.

#2 · 01.02.2007, 16:40

No gdyby na Was najechał to od razu mandat może jeszcze jakąś sprawę w sądzie by się dało załatwić... Wydaje mi się jednak, że sajgon to byłby dopiero gdyby walną w radiowóz... dożywocie by chyba dostał. Gdyby natomiast zatrąbił pewnie przeszedłby szczegółową kontrolę wg mnie powinien wylegitymować tych Panów i zgłosić to gdzieś wyżej ;)

#3 · 01.02.2007, 19:45

co prawda, to prawda.... też wiele razy widziałem jak nasza dzielna reszelska policja łamie przepisy... pamiętam podajże rok temu policja jeĽdziła bez tylniego światła przez całą zimę... i też wielokrotnie widziałem jak sobie legalnie stoją na środku drogi i inni kierowcy musieli się przeciskać między chodnikiem a nimi... no co zrobić to jest siła wyższa(hahaha) ale jak kto inny stanie sobie na środku drogi to jest wielkie halo!! i nie dostanie dożywocia ale odrazu na na krzesło:) albo jeszcze gorzej.... pozdrawiam

#4 · 01.02.2007, 19:57

Ja jednak na miejscu tego kierowcy trąbiłbym ile wlezie !!! A niechby mi spróbowali mandat wlepić to od razu skarga :D

#5 · 01.02.2007, 20:09

bez kitu... gdy tak będą stać to będę na nich trąbił a jak będą chcieli wystawić mi jakiś świstek to niech wystawiają i tak nie zaplace:) nie dam im zarobić... a jak będzie trzeba to wjadę im w dupę;) wtedy to chyba dadzą mi krzesło.... aj ta raz się żyje wszystkiego w życiu trzeba spróbować...pozdrawiam

#6 · 02.02.2007, 01:27

No nieładnie panowie a wiec

Ustawa o Policji z dnia 6 kwietnia 1990 r.Mówi iż

Art. 132. 1. Policjant odpowiada dyscyplinarnie za popełnienie przewinienia dyscyplinarnego polegającego na naruszeniu dyscypliny służbowej lub nieprzestrzeganiu zasad etyki zawodowej.

2. Naruszenie dyscypliny służbowej stanowi czyn policjanta polegający na zawinionym przekroczeniu uprawnień lub niewykonaniu obowiązków wynikających z przepisów prawa lub rozkazów i poleceń wydanych przez przełożonych uprawnionych na podstawie tych przepisów.

a myślałem że będą poprawy a tu tylko złudzenia pozostały

#7 · 02.02.2007, 09:13

????? a można po polsku

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.